ילד בכיתה א שמעליבים אותו

zilla100

New member
ילד בכיתה א שמעליבים אותו

הבן שלי בכיתה א לאחרונה מתלונן כי הילדים בכיתה מציקים לו מעליבים אותו וצוחקים עליו על שם המשפחה ,על הגרביים שלו ועוד..מגיע הביתה ואומר שאף אחד לא שיחק איתו ושאין לו חברים בכיתה ושיש ילד שאומר לכולם לא לשחק איתו שוחחתי עם המורה של הכיתה וההורים של הילד וזה לא עזר , לאחרונה אוגר בפיו רוק וטוען כי זה ליחה .(האם יש בעיה רגשית?) מה לעשות?
 
ילד בכיתה א שמעליבים אותו

שלום רב, אבקש לשמוע שני דברים: א. איך הילד השתלב בגני הילדים מבחינה חברתית? האם התופעה /או התלונות שלו מוכרות מן העבר? ב. איך את מגיבה כאשר הוא משתף אותך בכך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.
 

zilla100

New member
ילד בכיתה א שמעליבים אותו

שלום בעבר השתלב חברתית ולא התלונן על תופעות דומות .עברנו דירה והוא לא עלה לכיתה עם חברים מהגן. כשמשתף אותי אני מתעניינת ןמציעה לו להתעלם מאותו ילד ,ניסינו גם שיהפכו לחברים וזה לא הצליח. תודה
 
כיווני מחשבה

שלום רב, אם כך, לילד יש מיומנויות חברתיות. מה עושים? א. כשהוא מגיע הביתה ספרי לו משהו טוב שקרה לך היום ובקשי ממנו לספר לך משהו טוב שקרה היום. לפעמים ילדים בוחרים לספר לנו על מפחי נפש שלהם כי הם קולטים/מבינים (מההתעניינות שלנו) שזה מה שאנחנו רוצים לשמוע ומגדילים במיוחד בשבילנו את הסיפורים. ב. אל תזמי איתו שיחות בנושא. ג. שקפי לו את היכולות החברתיות שלו: כל פעם שהילד בבית: מתחשב, משתף פעולה, משחק יפה עם חבר וכו' צייני זאת בפניו במטרה שהוא יחווה יכיר ויעריך את עצמו כאדם המסוגל ליצור קשרים חברתיים. ד. הראי לו וגלי לו כמה נעים איתו וכמה שווה להיות במחיצתו. " נעים להיות איתך" , "כיף לדבר איתך, אתה מעניין" ה. כשהוא מספר לך : הקשיבי, גלי אמפאטיה, שאלי אותו שאלות מחזקות, (לא ממקום של דאגה ותחקיר) מעצימות, המדריכות למציאת פתרון באופן עצמאי. למשל, " לא נעים, מה אתה חושב? מה אתה מציע? מה היית רוצה שיהיה ? איך תוכל ליצור את המציאות שאתה רוצה? ..." ו. האם את מבינה ומאמינה שבאמת ממש ממש מציקים ומנדים אותו? אם את חושבת ומרגישה שהוא באמת סובל פני שוב לבית הספר והכניסי לתמונה גם את יועצת ומנהלת בית ספר. תפקידם לעזור ולהגן. בנך עובר תהליך הסתגלות תפקידך ללוות אותו ברגישות ובעיקר ליטוע בקרבו כוחות של יכולת ומסוגלות. יש דרכים יצירתיות רבות לעשות זאת, אפשר לשחק איתו בכאילו אתם שניכם משתתפים יחד בחוג. הוא חניך ותיק בחוג את משתתפת חדשה. איך הוא יעזור לך להשתלב? להראות לו איך ה"חדשה " יכולה ליזום השתלבות. מקווה שקיבלת כיוונים מחשבה נוספים, המשיכי לשאול ולשתף בברכה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.
 
למעלה