ילד בכיתה ג עם אולר

ילד בכיתה ג עם אולר

הבן שלי חזר מבית הספר וסיפר שלחבר שלו יש אולר. המידע הזה לא מוצא חן בעיני ואני לא יודעת מה לעשות. האם להתקשר למורה שלו? האם להורי הילד? בשביל מה ילד בכיתה ג צריך אולר? הלא בקלות זה יכול להיות נשק. אותי זה מפחיד בעולם האלים שלנו. מה עושים?

אני לא חושבת

שזו הכוונה.
אני הייתי מתייעצת עם המורה, לא הייתי פונה להורים כי לא הייתי רוצה שידעו שזה הגיע מהילד שלי המידע. אולי יאשימו אותו כמלשן ולא הייתי רוצה להעמיד אותו במקום הזה.
הייתי מתייעצת עם המורה אן עם יועצת בית הספר כי אני חושבת שאם ילד מביא משהו שעלול להיות נשק בבית הספר בית הספר אמור לדעת מזה ולא לאפשר לזה לקרות.
גם לי יש ילדים בגילאים האלה ולא הייתי רוצה שיסתובבו עם אולר ולא הייתי רוצה שחברים שלהם ישחקו לידם עם זה. מפחיד אותי לשלוח למסגרת שאני סומכת עליה שאחראית לבטחונו של הילד שלי ולגלות שיש שם כאלה דברים. נכון שאי אפשר לשלוט בכל דבר אבל אפשר לנסות.
אני מאמינה שבית הספר ידע לבדוק את העניין בדיסקרטיות

לא נראה לי

שהכוונה של אותו הילד היתה לפגוע במישהו. נראה לי שבכל זאת היא כתבה שמדובר בילד בכיתה ג'. אולי אני התמימה. אני לא הייתי רוצה שהילד שלי יהיה מעורב.

בוודאי שהייתי רוצה שהילד שלי יהיה מעורב

הייתי גאה בכך שהילד שלי מונע אלימות ומדווח. כך אני מחנך את ילדי, וזאת הסיבה שהם אינם קורבנות.

לא יודעת

אני דווקא מעדיפה לברוח מאלימות, זו הדרך שלי, אני אף פעם לא יודעת מי ומה עומד מולי ומה היכולות שלו אז אני מעדיפה לא להיות בכלל מעורבת. אני תמיד אומרת לילדים שלי פשוט להעלם מהשטח. אולי זה לא חברתי מספיק אבל אני פוחדת מדרכים אחרות.

במידה והילד אכן אלים ונקמני

הדיווח יכול לחזור ולהתנקם בילד. תמעד יש רבע שבו הילדים ימצאו לבד בלי השגחה הורית/מורית וזה רגע שיכול לשמש לחיסול חשבונות.
מספיק ילדים קטנים עשו דברים שלא הבינו את משמעותם (כמו להרוג או לפצוע ילד אחר).
בחברה אידאלית ניקוי אורוות פומבי זה מה שיעבוד בחברה קצת פחות אידאלית, עלול להיות לזה מחיר כואב. כל אחד והסיכונים שהוא מוכן לקחת.

ריטה1

New member
בהחלט מלחיץ, הייתי פונה למורה

אולי הילד עצמו לא אלים, אבל מספיק שיש עוד ילד בכיתה שיועד שקיים אולר בסביבה, אז זה יכול ליפול לידיים הלא נכונות

Markup

New member
אולר זה אחד הכלים השימושיים ביותר שיש

שלא מצריך ידע טכני והשימוש בו הוא אינטואיטיבי. להפוך אותו לנשק זה תלוי בחינוך של הילד וגם באישיות שלו ובסביבה בה הוא חי. לא בכלי. גם עיפרון יכול להפוך לנשק, גם סרגל ומספריים.
העולם שלנו לא אלים, בכל מקרה לא יותר ממה שהיה בעת העתיקה, אבל המודעות לאלימות גבוהה יותר, האלימות מקבלת יחס שלילי מצד השלטון, תשומת הלב לכל מקרה חזקה יותר ואנו מאמינים יותר בזכויות הפרט. עולם שבו מלחמות זוכות לגינוי, רצח עם זוכה להתערבות של מדינות אחרות, התבטאויות של אנשים כמו אחמדינג'אד מוקעות ע"י מנהיגים אחרים, לא יכול להיקרא "עולם אלים".

לשלוח אותו לבית ספר דתי

על אלימות בבתי ספר חילוניים ראי http://www.youtube.com/watch?v=aalRlBJk9Ic
הייתי מציע בלב שלם תעבירי את בנך לדתי להם יש ערכים

אנחנו לא דתיים

אין בית ספר דתי באיזור וחוץ מזה שאני לא אתחיל על כמה אלימות יש בחברה הדתית. אלימות יש בכל מקום בעולם היום בלי קשר אם אתה דתי או חילוני, כמה מקרי אונס של רבנים קרו בשנים האחרונות? כמה סיפורי זריקות אבנים? כמה יריקות על נשים? כמה אלימות בתוך החברה הדתית שאתה בטח לא חשוף לה בכלל? אני לא חושבת שבית ספר דתי הוא פתרון. אני בכלל לא חושבת שפתרון קיצוני הוא הפתרון. לא חשבתי שהילד הביא את האולר מכוונות רעות. אולי זה היה מחוסר מודעות למה יכול לקרות איתו. אני חושבת שלהגיד משפט כמו להעביר אותו לבית הספר דתי כי שם יש להם ערכים זה תמים מדי. בחברה הדתית יש לא פחות אלימות מהחברה החילונית.

Markup

New member
ותוסיפי על מה שאמרת שאצלם האלימות

מהסוגים הללו מגובה באידאולוגיה (מעוותת) ומוצדקת חברתית. במו עיני ראיתי קבוצת ילדים (דתיים כמובן) הולכים אחרי אישה ברחוב וצועקים לה "זונה" וכל מיני קללות אחרות. אני חושב שהיא היתה דוברת רוסית וזה היה חטאה, כי היא היתה לבושה די צנוע... אכן החינוך הדתי רב ערכים...

קולוסלי

New member
ולחילוניים אין?

אתה מסבר מתוך טיפשות. ורעות לב לא משום מקום אחר.
כמו שאני זוכר, רק השבוע דתיים הפעילו אלימות קשה כנגד בנות ברחבת הכותל. רק לפני כמה חודשים דתיים חתכו צמיגים של מורה ערבייה שבאה לניחום אבלים. כמה חודשים לפני כן דתיים פעלו באלימות כנגד משפחה דתית בבית שמש.

קרה אצלנו אותו מקרה (כשאני הייתי בג'...)

ילד, ילד טוב, שהיה לו אולר בתיק שאבא הביא לו, בשביל שיהיה.
הציקו לו ילדים גדולים ממנו, זרקו עליו אבנים, הוא הוציא את האולר.
הוא הוציא את האולר רק בשביל להראות שיש לו אולר ולהרחיק את הילדים, וזה מה שקרה.
הילדים המציקים פנו למורה, בטענה שהילד מחזיק אולר.
כל האשמה והעונשים נפלו על הילד, שניסה להסביר את הסיטואציה
פשוט התעלמו.
גם היה סוג של משפט שדה גררו אותו כיתה כיתה וסיפרו
שהוא החזיק אולר וכמה שהוא אשם בזמן שהוא מנסה לשפוך אור על כל המקרה.

מכל מקום לגבי המקרה, אני חושבת שזה יותר הגיוני לפנות להורים של הילד.
או להסביר לילד שלך למה לא כדאי להחזיק אולר שיסביר לילד השני.

זה גם קצת כי

מערכת החינוך לא ממש יודעת לטפל במצבים מהסוג הזה לדעתי. צריך איזה שעיר לעזאזל ולא בודקים לעומק. אני חושבת שהמקרה שאתה מתאר ממש מזעזע. אני לא יודעת בדיוק מה היה שם אבל צריך להזהר מאוד לדעתי לפני שהופכים ילד לשעיר לעזאזל.

דרך אגב, אולר זה נשק

לכל הדעות. ואפילו מסוכן.
זה משהו לטיפול הנהלת בית הספר, וועד המורים חידוד הנהלים ועוד.

אני הייתי עוקבת אחרי הסיפור הזה.
לא בהכרח ספציפית על הילד ההוא, אבל אצלנו בבית הספר (אני מקווה) אין דבר כזה שהכנסת אולר תעבור בשתיקה.

אני יודעת בגלל זה דיברתי עם

המורה.
בסוף היא בדקה ודיברה עם הילד והוא הפסיק בינתיים להביא.
אני אמשיך לעקוב.
זה דווקא ילד מאוד עדין.

למעלה