שלום לכולם מצרפת. למרתה.../images/Emo160.gif
נעים מאוד אני יעלי מצרפת ואנו הגענו למערב צרפת לפני 5 חודשים עם 4 ילדינו (16,10,8, ו-3 ) למרות כל ההכנות שעשינו עם עצמנו ועם הילדים עם הבת הבכורה עברנו מסלול קשה גם בארץ ועוד יותר בצרפת וכל זה כשפסיכולוג נהדר מלווה את כולנו. ההתנגדות של ביתנו הייתה אך טבעית ומובנת , אך יחד עם זאת ידענו בודאות שהיא זקוקה לנו ההורים יותר מן ההתנגדות שלה שהביאה אותנו למצב של שיחות לא קלות איתה ויומיומיות, בכל שעה שרק רצתה, לנו היה ברור לגבי ביתנו כי לא טוב לה עם עצמה (מה שהיה לה גם בישראל) אך פה הייתה לנו ההזדמנות של פז לפתוח את הכל ולשים על השולחן, טענות אלינו ההורים שלא רק היו קשורות למעבר וטענות על המשפחה מצידי ומצד בעלי אמירות כמו "הרסתם לי את החיים" הפילו אותנו נפשית אך בעזרתו של הפסיכולוג שגם משם לא עזב אותנו לאנחות וחיזק אותנו ואת ביתנו לאורך כל התקופה הקשה. אחרית דבר ביתנו רצתה ועדין רוצה לחזור לארץ,אך אנו נהיה יותר רגועים כאשר אנו רואים אותה לא לחוצה, מחייכת ושותפה מלאה לחיים שלה ושלנו כאן ועכשיו. אנו כרגע בקשר עם הסוכנות היהודית בפאריז לגבי חזרתה של ביתנו לארץ, למסגרת של פנימיה מה שאנו לא היינו רוצים כל כך אך אנו משתמשים בזה, כבניית תהליך לחזרתה לארץ בכלל כי יש לנו עוד אפשרויות. התהליך הוא טוב לה ולנו כאחד, זה כולל כל מיני אבחונים פסיכולוגים וליווי פסיכולוגי,שעוזר לה מאוד. בימים אלה היא התחילה ללמוד צרפתית באולפן, היא מבינה את השפה כי בעלי מדבר עם הילדים מינקותם רק צרפתית, והיא בכלל דיברה צרפתית עד גיל 5 (חיינו אז בדרום צרפת), אך הכל אצלה סגור בקופסא החכמה שהיא המוח וכרגע היא פתחה הכל ומוכנה לקלוט הכל מחדש. דבר חשוב מאוד!צריד לדעת שלמרות כל הקושי שעברנו היה שוה + כי אנו מרגישים מאוחדים כמשפחה עם הטוב ועם הרע יותר מתמיד. אני מקוה שבמה ששיתפתי אותך יתן לכם כיוון, אך שוב כל אחד מכיר ויודע את האוצר שלו וצריך להתאים לפי צרכיו שלו. חבל שלא הכרתי את הפורום לפני , כי אני ממש חושבת שזה נפלא לשמוע ולהשמיע ולשתף סתם כך בכייף. הייתי רוצה גם אני לדעת איך מישהו יצא לו להתמודד עם מצב של עזיבה עם ילד מתבגר. ילדי הקטנים יותר השתלבו מצוין+ בבית הספר, חברים וחוגים והם לא מפסיקים להגיד כמה טוב להם , אך לפעמים במצבים של כעס הם שולפים "בישראל היה יותר טוב" אך זהו נשק שהם משתמשים בו לעיתים רחוקות ואנו מקבלים את זה כחלק טבעי וכבמה שלהם. טוב , בינתיים זהו להיום וזה היה ארוד ומקוה שלא מעייף. שיהיה לכולנו יום טוב, מיעלי צרפת.