ילד בן שנתיים בוכה בלילה

נועה0012

New member
ילד בן שנתיים בוכה בלילה

היי עינת, לפני כשבוע שאלתי אותך איך להתמודד עם היקיצות של בני באמצע הלילה. אמרת להיות נחושה ועקבית. שבוע שעבר כשהוא קם בלילה ניגשתי רק למספר רגעים כדי לבדוק שהכל בסדר ולהרגיע שאבא ואמא בבית, ויצאתי מחדרו. הוא בכה שעה וחצי עד שנרדם. שאלה- ראיתי בתוכנית סופרנני שלפעמים כשיש בעיות שינה בלילה מיכל אומרת להורים לשבת על כיסא בחדרו של הילד עד שירדם, גם אם היקיצות הן באמצע הלילה. באילו מקרים זה מתאים, ומתי אפשר/צריך לתת לילד להרגע ולבכות לבד בחדר, ללא נוכחות הורית? תודה רבה

אבקש ציטוט מלא ...

שלום נועה, אבקש לצטט את מלוא תשובתי. מדוע נאלץ במך לבכות שעה וחצי עד שנרדם? אני חוששת שלא הבנת את תשובתי. עינת גבע, מכון אדלר.

נועה0012

New member
הינה התשובה הקודמת שלך

היי עינת, להלן תשובתך: שלום רב, הצלחת לבלבל אותי. אז אני מניחה שאת מבלבלת גם את הבן שלך. תוך כדי קריאת דברייך עד "בימים שאני חושבת שהוא לא מרגיש טוב... " נדמה היה שאת פועלת לעילה ולעילה . ולא נראה באופק מעשה, ולו הקטן שמוליד את התופעה. והנה, מה את מספרת בסוף? שאת מזגזגת "...אני מרחמת עליו ועוברת לישון איתו, רק שלא יבכה. בימים אחרים כשיש לי כוחות נפש- אני נותנת לו לבכות." אין עקביות. מה הילד לומד? הוא בעיקר מבולבל. ולמד שכדאי לו לנסות. כדי לעזור לבנך ולהיכנס לשגרה של לילות של שינה רצופה עלייך להחליט מה את רוצה? האם את מאמינה ורוצה לפתח בקרבו עצמאות? (ואז חשוב להיות נחוש ועקבי) או שאת רוצה לפעמים למצוא חן בעיניו, לרחם עליו, לעבור לישון איתו ובכך להרגיש תחושת אימא טובה? לצערי, אין פטנט לאחוז "בשור בשני קרניו" החלטה נחושה שלך תוליד את הפתרון. בהצלחה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר. הבנתי ממך שאם ברצוני לפתח בקרב הילד עצמאות עליי להיות נחושה ולא להיכנע לבכי. בלילה המדובר, הוא התעורר באמצע הלילה, ורצה כרגיל שמישהו מאיתנו ישכב לישון לידו. לאחר מס' דקות שראיתי שהוא לא נרגע, ניגשתי אליו והסברתי לו שעכשיו לילה וכל אחד ישן במיטה שלו ויש לו את המוצץ, בקבוק, דובי שלו והוא צריך לשכב לישון. יצאתי מהחדר והוא המשיך לבכות. ניגשתי עוד כפעמיים כי בשלב כלשהוא הוא ירד מהמיטה ובכה ליד הדלת וחשבתי שאולי הוא צריך עזרה כדי לחזור לישון (לא עזרה פיזית, יותר הכוונה והרגעה). זה לא עזר ובסוף הוא נרדם מרוב תשישות. מאז יש שיפור בתדירות היקיצות, אבל עדיין הוא מתעורר לעיתים ומתקשה להרדם מבלי שאחד מאיתנו ישן לידו. האמת היא ששנינו עובדים קשה ואנחנו מותשים מאד בלילה והכי נוח לנו זה פשוט לשכב לידו ולהירדם . אבל אני בטוחה שלטווח הרחוק זה לא טוב. מה עם לשבת לידו באמצע הלילה? האם כדאי?

הסבר... וקווים מנחים ...

שלום רב, אכן לא הבנת אותי כהלכה, או יותר נכון אולי לא הסברתי את עצמי טוב. הצעתי לך להחליט מה את רוצה. וכתבתי לך שאחרי שתחליטי יוולד הפתרון. לא כתבתי מהו הפתרון. בכל מקרה אתן לך מספר עקרונות מנחים: א. לקבל החלטה. ב. לבדוק האם ההחלטה טובה בראייה לטווח ארוך. ג. להודיע לילד על שנוי צפוי, אם תחליטי לעשות שינוי. ד. אחרי שמודיעים על שינוי חשוב להיות עקביים. ה. הפתרון חייב לקחת בחשבון את צרכי הילד. ו. מזמינה אותך לדפדף בפורום נתתי הרבה פעמים הדרכה לטיופל בהשכבה וביקיצות ליליות. ז. קו מחנה חשוב לקחת בחשבון ולהתאים את הפתרון לצרכי הילד מתוך שני עקרונות חשובים: שויון ערך וכבוד הדדדי= לכבד את הילד ולכבד את עצמך. בברכה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה