ילד בן שנתיים ושבעה חודשים התחיל לדבר ג'יבריש

DAD20

New member
ילד בן שנתיים ושבעה חודשים התחיל לדבר ג'יבריש

האם דיבור בג'יבריש (מדי פעם, ונראה שהילד משחק ונהנה, כאילו הוא מנסה לכעוס...) אופייני לילדי PDD? יש קשר בין השניים?

DAD20

New member
הוא כן מדבר רגיל

הילד כן מדבר רגיל, ויש לו אוצר מילים הולך וגדל. גם יש דיבור במשפטים (אמא, נפל לי הספר - למשל), אבל בימים האחרונים פתאום אנו רואים דבר חדש. הוא כועס, ומתחיל לדבר בג'יבריש, עם הבעות פנים של כועס... זה נראה משעשע, אך מן הסתם זה לא.
מישהו מכיר דבר כזה, ילד שיודע לדבר, שולף פתאום כמה משפטים בג'יבריש?...אין לי מושג לגבי ויסות חושי או גירויים...למרות שבאירועים שבהם יש מתנפחים הוא די קופא ולא מוכן להתקרב למתנפחים. מה דעתכם?

dina199

New member
אז הוא מג'ברש כשהוא כועס.

זה נתון חשוב, כי זו יכולה להיות הצפה רגשית שמונעת ממנו לדבר בצורה ברורה.

DAD20

New member
עוד הבהרה

אני לא יכול לשאול אותו. הוא נכנס לג'יבריש הזה וממש שרוי במשחק כאילו הוא מדבר. הוא יכול להיות או כועס או שמח...

dina199

New member
הרגשות כל כך מציפים אותו

שהוא לא מסוגל להביע את עצמו בדיבור רגוע 'רגיל'.
זה לא חשוב שהרגש חיובי (שמחה) או שלילי (כעס) , בשני המקרים הרגש יותר חזק מיכולת ביטוי.

ברור שאתה לא אמור לנסות לברר

בזמן ההצפה שיש לו, אתה חייב לתת לו להירגע ואז לנסות לגשש מה קרה ממה הוא נסער, אם זה קורה לעיתים קרובות, תנסה לראות מה הסיטואציות שמביאות אותו לכעס מוגזם או שמחה (על שמחה אי אפשר להגיד מוגזמת שמחה זה תמיד טוב).

אני לא חושבת שמבחינתו זה משחק, מהתאור שלך עושה רושם שהוא ממש מנהל שיחה

TikvaBonneh

New member
אולי זו ריגרסיה לשלב קודם

כמו ילד שכבר גמול מטיטול ובכל זאת מפספס לפעמים.

regarega1

New member
מסכימה עם תקווה

גם הבת שלי התאפיינה בתקופה מסויימת של גיבריש במצבי כעס ותסכול- והיא ילדה בהתפתחות תקינה, מדברת מאד יפה מגיל צעיר.
לתחושותיי- מרוב תסכול לא יכלה להביע עצמה באותו הרגע. ההתנהגות חלפה עם הגיל/אחרי כמה חודשים. אין מה להתרגש..

רגע הילד מדבר גם רגיל

או שהוא רק מג'ברש? אצלי היא לא מדברת אבל מג'ברשת הרבה ובאמת בטונים מסויימים כאילו היא מנהלת דו שיח של ממש וגם תוך כדי פורצת בצחוק מתגלגל, היא מספרת לעצמה בדיחות, חבל שאני לא מבינה את הג'יבריש הזה כי נשמע לי בדיחות ממש טובות לפי הצחוק שלה

Zlusik

New member
ייתכן ומדובר בגרייה עצמית

מה מצב ויסות החושי שלו?
יש ילדים על הספקטרום שמפיקים ג'יבריש לצורך גרייה עצמית. בני למשל, דיבר ג'יבריש מגיל שנה ואנו היינו בטוחים שהוא ידבר אוטוטו.
אבל מקריאת החומר בנושא ויסות החושי ולפי הקלינאית שלנו, לא מדובר בשפה אלא באמצעי גירוי עצמי.
מכאן השאילה: אם יש בעיות ויסות חושי, ייתכן שזה אחד הביטויים.
אם הפרופיל הסנסורי שלו אינו בעייתי, זו יכולה להיות התחלה של שפה.
כדאי להתייעץ עם קלינאית תקשורת או בעל מקצוע אחר.

nirity1

New member
אני לא בטוחה שזאת גריה עצמית

זה רק מה שאנשי מקצוע אומרים אבל בעצם איך הם באמת יכולים לדעת ? הרי אי אפשר לשאול את הילד ?

TITLUL

New member
גם אצלנו ג'יבריש רציני

לילד בן שלוש שמדבר לא רע (תבניתי ומצומצם מבינת שימוש באוצר מלים, אך מדבר הרבה זמן והשפה מבוססת ובסדר). אצלנו זה חד משמעית גרייה ווקאלית. אני אומרת כאמא, לא כמטפלת. אני רואה מתי ובאיזה צירוף הוא משתמש בזה - הוא עושה את זה תמיד ביחד עם תנועות אצבע מול הפנים. היחד מקבל גרייה ויזואלית ווקואלית. לא עושה את זה כשמתעצבן. דווקא כשכועס יכול לצעוק (בלי שפה) או להרביץ (כנ"ל), וגם להגיד דברים עם השפה. לא דברים של "אני כועס", אבל דברים מהסוג של "אני רוצה להרביץ לך", "אני רוצה לנגח!". כאלה דברים שמבטאים כעס. לכן אני מבינה שהג'יבריש אינו תקשורת ואינו מחליף תקשורת, אלא נועד למטרות אחרות. אבל שוב, זה אצלנו. אני לפעמים חוזרת על הג/'יבריש שלו רק כדי לשקף לו משהו, כדי להגיב. הוא תמיד מתעלם. כאילו לא ממש שם לב כשעושה את זה.

למעלה