ילד בן שש "אוהב לריב"???

dinahot

New member
ילד בן שש "אוהב לריב"???

שלום לכולם..
יש לי שלושה ילדים ליאם בן 8.5, רותם בן שש ורוני הקטנה בת שלוש.
יש לי בעיה עם התנהגותו של רותם. הוא מתחלק לשני ילדים שונים ילד אחד הוא ילד אוהב שמשחק עם אחותו הקטנה ועוזר לי בכל דבר, הוא ילד אחראי שמחבק ומנשק והוא מלא רגישות לצורכי האחר. הוא ילד שיעשה בשבילך הכול. והחצי השני הוא ילד שמתחצף, ילד שמציק בכוונה תחילה לאחיו הגדול וגם לאחותו הקטנה. מציק ברמה שהוא שומע את האחר צורח וכאילו מחכה להתייחסות. ילד שמתחצף להורים ולא מציית המשפטים האהובים עליו הם: לא רוצה, ומה תעשי לי? ולא בא לי ומתחצף אתה אבא חרא הלוואי ולא היית.. וכו' וכו'.
איך מתמוודדים עם זה?
הוא יכול לשבת גם שעה על כיסא בעונש וזה לא מזיז לו מה עושים כשהוא מתחצף? ומציק? יש ימים שלא ניתן לצאת איתו מהבית..
אני משבחת אותו על כל דבר קטן שהוא עושה, ניסיתי את שיטת המדבקות. אני ממש אובדת עצות.

איך אתם מגיבים כשהוא מתנהג בצורה לא נאותה?

ייתכן והוא למד שגם דרך ההצקות הוא מקבל תשומת לב (אולי אפילו יותר מאשר כשהוא "נחמד"), או שזו הדרך שלו להגיד לכם משהו.

אני חושבת שיהיה קצת קשה לייעץ במקרה הזה על גבי הפורום כי את מתארת משהו מאוד "רחב"

האם מישהו ליווה אתכם בשיטות השונות שניסיתם? הגישות שניסית הם התנהגותיות. אם לא יודעים ליישם אותם נכון לצערי לעיתים זה יכול להשיג בדיוק את התוצאה ההפוכה...

dinahot

New member
בטוח שאנחנו לא יודעים כיצד לנהוג

הוא עובר לכיסא לעונש, זה לא ממש עוזר ולוקח המון זמן עד שזה יעבור.
לא קיבלנו ליווי, את מדברת על הדרכת הורים?
להביא לו כלב יעזור?

לא, להביא כלב לא יעזור

בעל חיים זה המון עבודה ואתם תמצאו את עצמכם רק יותר מתוסכלים ויהיו יותר חיכוכים בבית (אם אתם *ההורים* לא רוצים חיה - אל תביאו! אף פעם לא להביא "בשביל הילד" גם לא כשהוא בן 18
. ואני אומרת זאת אחרי הרבה שנים של ניסיון)

האמת, שנשמע לי מדבריך שאולי הדרכת הורים היא בהחלט הכיוון. כך תשבו מול מישהו שיקבל את התמונה המלאה, ישמע את הגישה שלכם, יחשוב יחד איתכם מדוע בנך מתנהג כך וביחד תוכלו לסייע לבנך עם הקשיים שלו.

לדעתי יש 2 אפשרויות שיכולות להתאים לכם -
הדרכת הורים אחת לשבוע או טיפול בילד + הדרכת הורים אחת לשבועיים/חודש (רק אם נראה לכם שהקושי שלו רחב יותר ממה שתיארת בבית. אם לא - אז לדעתי הדרכת הורים לבד תסייע...)

dinahot

New member
תודה רבה לך על התשובות

יש לך המלצות לטיפול בילד? הכוונה לטיפול רגשי?
ואיך בוחרים הדרכת הורים?

ישנן 3 אפשרויות:

טיפול רגשי - ואז מתמקדים בניסיון להבין את מקור הקושי של הילד וטיפול במקור הקושי עצמו (לצד סיוע כיצד להתמודד עם ההתנהגויות שלו בבית).
טיפול התנהגותי - בו יעזרו לטפל בקשיי ההתנהגות
מטפל שמשלב את שתי הגישות לפי הצרכים של הילד.

תחפשו לפי הגישה שאתם מאמינים בה.
חשוב שתחפשו מטפל שאתם מרגישים עמו בנוח ושאתם מתחברים לגישת העבודה שלו. ה"כלי" הטיפולי פחות רלבנטי בעיניי.

ישנם מטפלים שגם מטפלים בילד וגם עושים הדרכת הורים, ויש כאלה שלא, ואז חשוב (בעיני) שתחפשו מישהו שידריך אתכם.
לבחור הדרכה כמו שבוחרים טיפול - מישהו שעובד בגישה שמדברת אליכם.

המון בהצלחה

למעלה