ילד בן 1/2 9 עם פחדים

ילד בן 1/2 9 עם פחדים

שלום, יש לי בן בכור מבין 3 בנים והוא בן 1/2 9 בכיתה ד'. במשך תקופה ארוכה מאוד, אפשר לומר בשנתיים האחרונות הוא מפחד מכל מיני דברים. לעיתים זה פחדים ברמה גבוהה ולעיתים זה פוחת. כשזה קורה, זה מתחיל בשעות הערב כשהוא ממאן להכנס להתרחץ לבד ומבקש שנהיה לידו. כשהוא צריך ללכת לישון הוא דוחה ודוחה את העניין ומבקש שנשב לידו עד שיירדם. נושאי הפחדים מגוונים וכל פעם זה משהו אחר. לעיתים זה בגלל הצונמי, לעיתים זה פחד מיום השואה ועוד. יש לציין כי אנו משתדלים לא להראות לו חדשות או תכניות מפחידות. בנוסף, כאשר הוא כבר נרדם, הוא מתעורר אחרי כמה שעות, באמצע הלילה ומגיע אלינו למיטה או שאחד מאיתנו הולך לישון איתו במיטה שלו. גם כשהיה קטן היה קשה לו להירדם ולעיתים היה מתעורר באמצע הלילה ונרדם שוב לאחר כשעה, שעתיים. אודה לך אם תנחי אותנו מה לעשות, איך לנהוג ומה להגיד לו. כרגע זה מתסכל אותנו מאוד וגורם להמון בעיות בתפקוד הבית. יש לציין כי בשעות היום לא כל כך מפחד ואפילו ממתין לי לבד בבית שאחזור מהעבודה. (בין שעה וחצי לשעתיים). אנא תני עצה כי אנו לא יכולים לתפקד כך.

פחדים

שלום רב, הילד זקוק להעצמה. הוא זקוק לעידוד כנער בעל ערך, משמעותי, תורם, זהיר, אחראי, יכול. את נושא אומנות העידוד לומדים בהרחבה בקבוצות הורים. במקביל ממליצה על שתיים- שלוש שיחות ייעוציות ממוקדות בנושא הפחד. אני מתרשמת שהילד חכם, חושב וחווה פחד אמיתי. לפעמים בגין התגובות שלנו ילדים מעצימים ומפתחים את הפחדים . במקרה שלכם זה סיפור נמשך. שווה בדיקה מעמיקה כדי שתוכלו לסייע בידו להתמודד. עינת גבע, מכון אדלר

למעלה