ילד בן 10 (שנים) עם פימוזיס ?

ילד בן 10 (שנים) עם פימוזיס ?

בני, ילד שלם, בן 10. עדיין לא הופרדה אצלו העורלה, והוא מציין פה ושם שלא נוח/כואב לו בזקפה... (לא שהוא יודע מה זה, אבל מתוך ההסברים שלו ניסינו להבין
).
הלכנו לאורולוג, למרות שידענו שהרבה הוא לא יתרום. כצפוי, מיד הכריז "פימוזיס", "טיפול כירורגי", אבל גם נתן לנו הפניה לאורולוג ילדים בהרצליה (ד"ר עמוס נאמן).

האם יש המלצות על הרופא הזה ? המלצות על רופא אחר (חיפשתי בקישורים ובשאלות נפוצות - ולא מצאתי)

MotheRonit

New member
יש רשימה של רופאים ידידותיים שיגידו לך שניתוח

הוא מוצא אחרון אם בכלל. בכל אופן יש משחה שמורחים וזה יכול לתת פתרון אם הזמן לא יעשה את שלו וימשיך להפריע

18 פאולה

New member
לא בהכרח ניתוח

אני לא מכירה רופא מומלץ, אבל ממליצה לנסות לקרוא ולחקור קצת בעצמכם לפני שאתם מגיעים לרופא. אני ממליצה תמיד, בכל מה שנוגע למילה, לערוך חיפוש באנגלית ולבקש תוצאות מאנגליה בה יש אחוז גבוה של לא נימולים.
ניסיתי לחפש פורום כדי שתוכלו אולי להעלות שאלה, ובינתיים לא מצאתי, אבל מצאתי לך את שני המקורות האלה שהם נקודת פתיחה מצוינת.
התקציר: 1) יש ילדים שרק בגיל 10 העורלה אצלם נפרדת, ויש אחרים שזה יכול לקרות גם אחרי, בד״כ עד גיל 15 (כלומר, למרות שהוא כבר בן 10, לא בטוח שהעובדה שהעורלה עוד לא נפרדה מהווה בעיה, אלא פשוט צריך לחכות עוד קצת...). 2) יש עוד טיפולים לפני שפונים למילה. במיוחד כתוב שם אם מדובר בילדים, מומלץ שם על פרוצדורה שנקראית Prepuceplasty שכוללת ביצוע של כמה חתכים שמאפשרים לשחרר את העורלה ואז צריך להפשיל ולהחזיר אותה בקביעות עד שהיא מחלימה. אולי כדאי לקרוא עוד על הפרוצדורה עצמה באינטרנט, ולבוא עם הידע הזה (אולי להדפיס חלק מהדברים) לכל פגישה עם כל רופא שתבחרו ללכת אליו. תשתדלו להביא מקורות מאתרים רציניים (למשל, הלינק הראשון שלהלן הוא של האגודה הבריטית לאורולוגיה-כירורגית) כדי שלא יוכל לבטל אתכם, ואם הוא לא מכיר את הטיפולים האלה, שילך לברר ולקרוא ויחזור אליכם עם תשובה מלומדת. מקווה שקצת עזרתי. אם צריך עזרה בתרגום מאנגלית אשמח לעזור.
http://www.baus.org.uk/patients/conditions/13/tight_foreskin_phimosis
&nbsp
http://patient.info/doctor/phimosis-and-paraphimosis

An0nym0us

New member
שלום

כמו שרשמו, ההפרדה יכולה להתרחש גם בגיל מאוחר יותר (לעיתים אפילו במהלך או בסוף גיל ההתבגרות).
בסקר בדנמרק למשל עלה שהגיל הממוצע שם להיפרדות הוא 10.4.
ייתכן שאי הנוחות שבנך מרגיש היא חלק מתהליך ההפרדה (בעת זקפה יש כמובן יותר מתח) אך יכולות להיות סיבות אחרות ולכן יש להמשיך ולבדוק זאת עם רופא שמבין בנושא ולא שולף דברים מהמותן.

אם לא התרחשה היפרדות לא ברורה לי האבחנה כי מדובר בפימוסיס.
פימוסיס זהו מצב בו לא ניתן להפשיל את העורלה (בעיקר בעת זקפה) מאחר והפתח צר מדי (ישנן מספר סיבות אפשריות למה). כל עוד העורלה לא הופרדה מהעטרה אבחון פימוסיס הוא שגוי ברוב המוחלט של המקרים (אגב גם בחו"ל יש נטייה לאבחון שגוי ומהיר מדי של פימוסיס).

מאחר והנושא של פימוסיס עלה חשוב לי לרשום כי הטיפול בבעיה זו היא לא בהכרח מילה, אלא להיפך, נדירים המקרים בהם יש לבצע פעלה כירורגית זו או אחרת כדי לטפל בפימוסיס.
בחלק מהמקרים ניתן לטפל בפימוסיס באמצעות טיפול במשחה סטרואידית בלבד.
ברוב הגדול של המקרים ניתן לטפל בפימוסיס באמצעות מתיחת העור (בצורה ידנית או באמצעות ערכת בלונים).
ניתן לראות דוגמא לשימוש בערכה בלינק הבא (משתמשים במודל, לא איבר אמיתי): [URL]https://www.youtube.com/watch?v=9Bg12YG_9GI[/URL]

במקרים נדירים בהם הפתח כמעט חסום לחלוטין ולא אלסטי יהיה צורך בהתערבות כירורגית וגם התערבות שכזו לא צריכה להיות ברית מלאה.

הי

הנה הערך המילוני שלנו שגם, בין השאר, כותב על פימוזיס אמיתי או מדומה. יש שם קישורים עם תמונות של מראה בריא ומראה פימוזיס.

בקצרה, כשמסיתים בעדינות לאחור את העורלה (המחוברת עדיין) לכיוון בסיס הפין, בפימוזיס אמיתי יש לקצה שלה מראה עגול, ובמצב נורמלי הקצה שלה שומר על מראה של "חדק פיל" דהיינו קצה הולך ומצטרר (נהיה צר).

לרופאים ידידותיים הרימו טלפון ו/או מייל לקה"ל, דברו עם שלי או רונית טמיר.

http://www.tapuz.co.il/forums2008/terms/default.as...

הרבה בריאות ורוגע מהיר ושלם לכם,

חזרי לדווח
.

18 פאולה

New member
הקישורים לא עובדים

נכנסתי להציץ, אבל הקישור לא עובד. עשיתי בעצמי חיפוש לפימוזיס במילון המונחים של הפורום, כשהגעתי לעמוד הנכון וניסיתי שם להכנס לקישורים, אחד הקישורים הפנה לאתר שזמין רק לחברים רשומים, וקישור אחר הפנה מחדש לעמוד הבית של תפוז...

She Dolphin

New member
שלום לך

אני לא מכירה את הרופא הזה (או אורולוגים אחרים בכלל), אבל אני חושבת שבקה"ל יש רשימה של רופאים סבירים בענייני עורלות.
אולי כדאי לך ליצור איתם קשר דרך הטלמסר ולקבל מהם את המידע.
מקווה שיוקל לו ולא יהיה צורך בטיפול מיוחד.

Alonifoto

New member
״לא שהוא יודע מה זה״

ובכן שגרירת רצון טוב היקרה, תוספת אמירה זו שלך מדאיגה אותי. ״וניסינו להבין״ רק מחזק את הרגשתי שלפעמים הורים קשובים לילדם וטובים כמוכם, מבלי משים..איך אומר..פולשים קלות לפרטיותו ולצניעותו של ילד מתבגר. נקודה. ובכן, בנך יודע על זיקפה..וקצת יותר בנושא ממה שאת יכולה לדמיין לעצמך, (מתערב על מה שאת רוצה), ואי ״יכולת ההבנה״ שלכם הינה מפאת היותו ילד מנומס ומבוייש מכדי להתחמק מבלי לפגוע בכם ברגשותיכם ודאגתכם..שעוברת אליו..(אם יורשה לי להיות בוטה קצת). אולם, אם ישנו כאב בזיקפה, (שזה לא אמור להיות כך), אולם ההסבר שאני מנסה לדמיין הינו, שהילד נמצא בשלבים של בגרות מינית, וכפי שאנו יודעים, כפי שמבוגרים ״חוקרים״ את מיניותם, כך גם אלה שבתחילת מסע ״מחקרי״ זה..ולכן, במידה והעורלה הינה בתחילת דרכה המופלא, תופעת ההיפרדות הנורמלית, הטבעית, שכל זכר בעולם חווה, בהחלט עלולה ״לחרוק״ מעט, מפני שעדיין אינה מוכנה דייה, וכמו כן, ״תפעול טבעי״ משפר את יכולתה להתגבר על ״קשיים בתוליים אלה״, כפי שמנוע מכונית חדשה זקוק לנסיעה מתונה ולא מהירה על מנת לתאם את הבוכנות והמיסבים למקומם..אני מדמיין לעצמי שגם בחורות עוברות ״נסיעת מבחן״ (מכאיבה) באופן דומה. גיל 10 הינו גיל מוקדם, מוקדם מכדי לשאול להדאיג ולהביך, העורלה הינה כמדומה לקרום בתולין של נערה, יש להניח לזה, לא לטעת דאגה בבעיות שמוקדמות בשנים לזמנן, בבוא העת, בבגרות ובמידע שזמינים בלחיצת כפתור, בנכם היקר ירצה לכם בנושא וידע בדיוק כל מה שצריך לדעת, ורק הוא עצמו יאבחן את מה שצריך מבלי שהורים מלאי רצון טוב יציצו מעבר לכתפו ויטלפנו לרופאים אידיוטים שמכריזים על פימוזיס. - אין פימוזיס לילד בן 10, בגיל 17 אפשר להעלות את הנושא שוב, וגם בגיל הזה עוד הדרך ארוכה עד להצהרת בעיה, ישנם משחות, ישנם טכניקות מתיחה, וצריך לזכור שפימוזיס הינו נדיר כמו קרום בתולין בלתי חדיר..אז מה שרציתי להגיד (בקושי יצאתי מהסתבכות מילולית זו), נא להיות רגועים, אני מודע ומזכיר לכך, שבמחוזנו הקטן, מביטים בחשש ודאגה באיבר אנטומי טבעי, נורמלי ובריא, ונוטים להתפס לבהלה שלא לצורך. תודה על השיתוף, ומקווה שעזרתי מעט. להשתמע.

למעלה