ילד בן 11 חודשים שלא זוחל

ס פר

New member
ילד בן 11 חודשים שלא זוחל

לשאלתך, כשהילד בוכה זמן ממושך (שעה לפחות. ברצף!)כשהוא על הרצפה אני כמובן נכנעת. הגעתי לפיזיו כיוון שגם אני וגם רופאת הילדים חוששות שהילד יוותר על שלב הזחילה, דבר שברוב המקרים פוגע בהמשך הדרך מבחינה לימודית והתפתחותית. לא נראה שלילד יש כוונה לזחול ו/או להתיישב בעצמו בזמן הקרוב. בשנה הבאה יהוא יהיה בן שנה ו 3 חודשים וילך לגן. אני חוששת שאם לא יעשה משהו מלבד לשכב על הגב, יצורף לכיתת התינוקות שם תתאחר התפתחותו עוד יותר... מחכה לתגובתך. תודה

בכי =שפה, מה הילד אומר ? מה הילד צריך?

שלום רב, ראשית, אני שמחה לשמוע שהילד מטופל. האם יש התקדמות? מה אומרים המטפלים בפיזיותרפיה? שנית, יש לך תינוק בן 11 חודשים. בכי היא שפת התינוקות. באמצעות הבכי הם משדרים קושי, מצוקה וקוראים לעזרה. אני תוהה מה הילד אומר לכם בבכי? איזה צורך הוא מביע? "התינוק בוכה ברצף לפחות שעה". למה? בפעם הקודמת כתבת ש "הוא בוכה, צועק מרייר ומכחיל מהיסטריה" חבל! מה התינוק לומד? לא מקשיבים לצרכים שלי, לא מבינים אותי, אני צריך להכחיל מהיסטרייה כדי שמישהו ייגש ויושיט לי עזרה... תינוקות זקוקים לרכות, למגע, לאמפטיה, שיראו אותם, שישמעו אותם, שירגישו אותם. הם תלויים בחסדי המבוגר האחראי עליהם. אין להם אפשרות פיזית לעזור לעצמם. אני מאמינה שכדי שבנך יגדל ויתפתח הוא זקוק בראש ובראשונה להבנה. עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה