ילד בן 3 שנים סרבן אוכל

• פותח הנושא pazg
  • פורסם בתאריך

pazg

New member
ילד בן 3 שנים סרבן אוכל

בננו בן 3 שנים, מאז היוולדו היה קטן יחסית (אחוזון 20) עד לפני 4 חודשים כלכלתו התבססה על דייסת סימילק 3 פעמים ביום, החלטנו להוריד משמעותית את כמות התמ"ל על מנת שיתחיל לאכול מזון מוצק (מקבל בקבוק דייסת סימילק רק בערב לפני השינה). הוא כמעט ואנו אוכל (מנשנש מהצלחת) ומבקש לאכול רק מעדני חלב או דייסה. כיום שוקל 12.5 ק"ג! מה לעשות? להפסיק לחלוטין עם התמ"ל? אנחנו אובדי עיצות...

mereng

New member
טוב, מכיוון שגדלתי עם סרבנית אוכל

אני מכירה את הבעיה. אחותי היתה גם מאוד בעייתית, קטנה ורזה, ואני בעיקר יכולה לנחם אותך שזה יעבור לו בגיל ההתבגרות. במקומך הייתי פונה לתזונאית שמתמחה בילדים, כדי לקבל ייעוץ. בינתיים, עד הפגישה איתה, לא הייתי נלחמת בילד, אלא משתדלת לשמור על תזונה עשירה ככל האפשר. לדוגמא - דייסת סולת על בסיס חלב שמן, מעורבבת עם המאכלים הבאים כשהם טחונים - שוקולד חלבה שקדים ואגוזים מתקבלת פצצת קלוריות רצינית, כך שכל כמות שתיאכל תספק לו אנרגיה.

Shinkan

New member
אח שלי...

כשהיה קטן, לא היה מוכן לאכול שום דבר וההורים שלי השתגעו ממנו. הוא נשאר בחיים ברוך השם, כמובן... כולם אוכלים כשהם רעבים, רק אל תרגילו אותו לאכול "רק מה שהוא רוצה" אחרת הוא יהפוך להיות מפונק ולפני שתדעו - תמצאו את עצמכם במטבח כל היום רק כדי להכין את אותו המאכל שהוא מבקש, ואותו הסיפור אצל הסבתא או הדודה שיהיה סיר מיוחד עם אוכל מסויים שהבן שלכם מוכן ליגוע רק בו. מה שבסופו של דבר עבד עם אח שלי זה שההורים שלי פשוט נתנו לו לאכול מה שהיה, הוא אמנם לא אכל יחד עם כולם אבל אח"כ התברר לו שהוא רעב - והוא אכל את מה שהיה. היום, משהו כמו 10 שנים אח"כ, אח שלי שוקל כמעט 70 קילו אחרי דיאטה בה הוא הוריד 40 קילו. קצת אירוני... :)

למעלה