ילד בן 3 תובעני

ילד בן 3 תובעני

הי,
יש לנו בן יחיד בן 3. קשה לנו מאוד כי הוא ילד תובעני ביותר דוגמאות:לא מאפשר לי או לבן זוגי לנהל שיחות עבודה(אפילו לא מספר דקות) מתחיל לצרוח ועוד המון, כשאומרים לו לו הוא צורח ויש לו ממש התקף זעם(אבל זה לא גורם לי לשנות את דעתי, אני עומדת על שלי)
קראתי הרבה כתבות באינטרנט שמסבירות שאם לא נותנים לילד תשומת לב בטוב הוא יקח אותה בכוח.
אני מבינה את ההגיון,אבל לא נראה לי שזה המקרה כי הוא מקבל המון תשומת לב(בעלי ואני עובדים מהבית כך שברגע שמגיע הביתה אחד מאיתנו לפחות עוזב את העבודה והוא איתו).
אשמח לקבל את דעתך המקצועית בנושא, האם יכול להיות שהוא מקבל יותר מידי תשומת לב וזה גורם לבעיות שלנו?
ואם כן על קצה המזלג בעצות איך לשפר את היחסים

בוקר טוב יעל

בעקבות דבריך אני חושבת שהכיוון שיהיה הכי נכון עבורכם הוא שאת ובעלך תיגשו לכמה פגישות של הדרכה הורית ובה תוכלו לעשות מעט "סדר" ולקבל הנחייה כיצד לנהוג מול הילד בכדי לסייע לו להתמודד מול הקושי שלו, כמו גם להבין מה המקור לקשייו.

אני חושבת שאת מתארת משהו רחב יותר מהתנהגות אחת נקודתית ולכן, לטעמי, זה לא נכון וגם לא יהיה כ"כ יעיל אם נכתוב עצה אחת או 2 על גבי הפורום.

הרבה פעמים כשאנחנו פועלים ללא הנחייה של איש מקצוע, ותגובות הילד קשות, אנחנו נוטים לא להיות עקביים (אפילו שנדמה לנו שכן) או לשלב כמה גישות, ובסופו של דבר הילד נותר מבולבל מתגובותינו ומתקשה לשנות את ההתנהגות שלו.

נשמע מדבריך שבמקרה שלכם בנך רגיל לקבל המון תשומת לב ומתקשה לקבל מצב שבו איננו במרכז העניינים ולכן עושה הכל כדי לחזור להיות במרכז.
כמות תשומת הלב הגדולה והתכנים הנלווים לה בהחלט יכולים להיות מקור הקושי שלו. חלק חשוב, אגב, בהתפתחותו זה גם ללמד אותו גם להיות לבד וכיצד להעסיק את עצמו, גם כשאתם בסביבה....

אני כן יכולה לתת לך 2 טיפים בנוגע להתמודדות מול קשיי התנהגות של ילד:
1. עקביות היא שם המשחק. מספיק שפעם אחת מגיבים בצורה אחרת (כי ממהרים/עייפים/נמצאים במקום ציבורי ורוצים שיפסיק לצעוק וכיוב'), והילד מבין שבעצם יש דרך כן להשיג את מבוקשו גם כשאומרים לא, ומרגע זה יעשה הכל כדי להשיג זאת.
2. לרוב בתחילת עבודה התנהגותית יש החמרה של קשיי ההתנהגות של הילד, לפני שיש ירידה בעוצמה/בתדירות התגובה.

אך, כאמור, אני חושבת שעבודה עם איש מקצוע תסייע לכם להגיע לתוצאות נכונות יותר ועמוקות יותר.

שיהיה המון בהצלחה

גרא.

New member
יעל שרוני,הטיפול המתאים הוא טיפול דיאדי,כלומר

הורה עם ילד.יחד עם זה תמיד פתוחה בפניכם האפשרות לקבל ייעוץ מקצועי במכון להתפתחות הילד
שבאזור מגוריכם המטפל בילדים עד גיל 5.(כתובת בגוגל).

smile li

New member
הדרכת הורים

שלום לך,
ההמלצה הטובה ביותר היא לפנות לאיש מקצוע לצורך הדרכת הורים.
במספר מפגשים, תשבו את ובעלך עם מומחה, תספרו בפרטי פרטים תוך מתן דוגמאות על המצבים הבעייתיים ותקבלו כלים מעשיים כיצד לנהוג, כל זאת בליווי צמוד על לשינוי המיוחל.
קשה לייעץ על סמך התיאור ללא היכרות עמכם ועם הילד, על גבי הפורום בלבד.
בהצלחה!

למעלה