ילד בן 3.5 מגמגם

אני פה גלל בתי....

בוקר טוב לכולם, אני חדשה בפורום שלכם וכמו שכתבתי - אני פה בגלל בתי. היא בת 3 ורבע, מדהימה, מפותחת לגילה, וגם קצת מגמגמת.... יש פה עוד מישהו עם בעיה כזו?
 

shuky63

New member
את מעלה חשש שמשותף להרבה הורים

לילדים בגילאים בהם רוכשים שפה.הרבה ילדים מגמגמים מעט בגיל הזה."רכישת שפה כלומר הפיכת המחשבות שלנו לדיבור מושמע,היא תהליך כל כך מסובך עד שיש לתמוה איך ילדים מצליחים להגיע לדיבור שוטף ולא למה הם מגמגמים"(ציטוט של ניצה כץ,מומחית לטיפול בגימגום בילדים). ההתלבטות שלך כמו כל הורה לילד מגמגם בגיל כזה היא האם לטפל או לתת לטבע לעשות את שלו.אני יכול להרגיע אותך שאת בחברה טובה עם ההתלבטות הזאת. באתר של המרכז האוסטרלי לחקר הגימגום קראתי שבנושא ההתיחסות לגימגום בגיל הרך,יש מחלוקת בין מומחים בעולם כולו האם לטפל מיד או לתת זמן לילד כדי שאולי כמו שקורה ברוב המקרים הגימגום יעבור מעצמו. אינני מומחה אבל התחושה שלי היא שכל עוד הילד אינו מודע לכך שהוא מגמגם אין צורך לטפל.קרה לי כבר שילדים קטנים שאלו אותי למה אני מגמגם ותוך כדי השאלה גימגמו יותר ממני.הם פשוט לא מודעים לזה ואני כמובן שלא הערתי להם על כך כי זה עלול להפוך אותם למודעים לגימגום. מהרגע שהילד נעשה מודע לכך שהוא מגמגם הוא מתחיל להאבק בגימגום וזה גורם לרכישת הרגלי דיבור לא נכונים שהם בעצם רוב רובו של הגימגום. פשוט להקשיב לילד ואם הוא אומר משהו לגבי זה שלא יוצאים לו המילים או שמישהו צחק עליו שהוא לא מדבר טוב,זה הזמן לדעתי לפנות לטיפול.חשוב גם לדעתי לעודד את הילד לדבר כמה שיותר כי אז אפשר לזהות האם הוא מנסה להמנע ממצבי דיבור,למשל להצביע על חפץ במקום להגיד את שמו,שגם זה לדעתי מראה שהילד מודע לכך שהוא מגמגם. ושוב אני מדגיש שלא תקבלי את דברי כמומחה כי לא למדתי אף פעם על גימגום בצורה מסודרת.רק הרבה ניסיון אישי(28 שנים),קריאה ושמיעת הרצאות.
 
עברנו כבר את שלב החשש, והלכנו

לפגישה ראשונה עם קלינאית תקשורת הנחשבת טובה בתחומה. היא אמרה לנו שאכן יש בעיה, אבל בגיל הזה עדיין לא מטפלים בילד עצמו אלא בסביבה שלו. ההנחיות שהיא נתנה לנו: 1. לדבר עם הילדה יותר לאט כדי ללמד אותה הרגלי דיבור יותר נכונים (בעלי ואני שנינו ספידומטרים בדיבור). 2. פעם ביום חובה להקדיש לה זמן אישי (בסביבות 10-15 דקות) אך ורק לה בלי שום הפרעות חיצוניות, ובזמן הזה להשתדל מאוד לדבר לאט ומגובה העיניים שלה, לא כהורים ולא כמנהלים. 3. אם היא נתקעת עם מילים ונראה לנו שאנו יודעים מה שהיא רוצה להגיד פשוט להשלים את המילה במקומה. או 4. לעצור את השיחה באופן יזום (בדיוק לבדוק משהו באזור, רגע להקשיב למישהו אחר) למספר שניות ואז לחזור אליה ולתת לה להשלים את הרעיון שלה. המטרה של סעיפים 3 ו 4 היא למנוע מצב שהילדה מתחילה לפתח חוסר בטחון בדיבור שלה. איך נראות לך ההנחיות? הגיוניות? סותרות את ההגיון?
 

shuky63

New member
אני מסוגל להבין את ההגיון שבהם

כמגמגם מבוגר אני שונא שמשלימים לי מילים אבל אצל הילדה המטרה לא לתת לה להלחם בהתקעויות ולרכוש הרגלי גימגום.לדעתי 90 אחוז מהגימגום הוא הרגל נירכש כתוצאה מזה שמנסים לדבר בכח כנגד תקיעה. לכן אם משלימים לה מילה או עוצרים אותה לכמה שניות כשהיא נתקעת מנעת ממנה לפתח את ההרגלים הלקויים.לדעתי חשוב לעדכן את כל המבוגרים שסביבה (משפחה גננת)כדי שלא יתנו לה הערות על הדיבור שלה. אני מחזיק אצבעות לילדה ואשמח אם תעדכני אותנו מה קורה ואיך היא מתקדמת.
 

RobinhooDw

New member
דעתי בנושא

כפי שאולי ראית דשנו בנושא אחריות קרובינו להיותינו מגמגמים. לדעתי הגמגום שלי התחיל מסיבה ביולוגית, הרי אבי גם גמגם תקופה קצרה כשהיה קטן, אבל אצלי הגמגום נשאר. אני בספק אבל נדמה לי שבגלל אחי נשארתי מגמגם, אחי גרם לי לחשוש ממנו ולחשוש ממה שאני אומר בקרבתו, אם יש לך בן נוסף אולי יותר מבוגר ממנו תדאגי שהוא יתנהג אליו יפה. אם אין לו אחיו או שהם כבר מבוגרים לדעתי אין סיבה לדאגה. זהו שלב די רגיש וחשוב מאוד איך מתנהגים, תנסו כמה שיותר לא לצעוק אליו ולטת לו ביטחון.
 
גם אני חושבת שזה תורשתי.

אני התחלתי לגמגם (גמגום קל) בגילה ובאיזשהו שלב בחיים זה התפוגג. היא הבכורה שלי ואנחנו נותנים לה את כל הגיבוי. בגלל שהיא ילדה מאוד אסרטיבית ומאוד סוחפת עדיין לא נוצר מצב שילדים צוחקים ממנה (גם לא ילדים יותר גדולים). ממש עצוב לי לשמוע על כל היחס עם אחיך. לאנשים מאוד קשה להבין איך זה להתמודד עם קושי מסויים כל עוד הם לא חווים אותו. אני מאוד מקווה שלא תפתח טינה לאחיך, יום יבוא והוא יבין..
 
אכן, כל המבוגרים מעודכנים,

והשאלה הבאה היא על משך הזמן. אצל הקלינאית היינו בערך לפני חודשיים ומאז ממש אין התקדמות, אנו שוקלים לגשת אליה עוד פעם. האם חודשיים זה זמן שאמור להשפיע (Cכל מקרה אצל ילדים קטנים) או לתת לזה עוד זמן?
 

shuky63

New member
השאלה האם לגשת שוב לטיפול תלויה

לדעתי בשני גורמים: 1.איך זה משפיע על ההתנהגות שלה.זה שהיא אסרטיבית מקל לדעתי להבחין אם חל שינוי בהתנהגות שלה.אם היא פחות יוזמת ומדברת זה לדעתי השפעה של הגימגום וצריך לבדוק עוד אפשרות לטיפול.מצד שני אם היא מתנהגת כרגיל כנראה שזה לא משפיע עליה ואז אולי לא צריך ללחוץ על טיפול. 2.מה צורת הגימגום שלה?אם מדובר בחזרות רכות יחסית על הברות ומילים אפשר לחכות.לעומת זאת אם מדובר בהתקעויות שבהן היא נלחמת כדי להוציא את המילים,או שהיא נשארת בלי אויר תוך כדי הדיבור,זה הרגלים שלדעתי אסור לתת להם להכות שורש כי אחר כך קשה להפטר מהם וכדאי לבדוק אפשרות לטיפול.
 

bell2002

New member
בדיוק סיפרתי בעמוד זה איך טיפלתי

בבתי ועדיין מטפלת בנושא הגמגום. אם תרצי יותר אינפורמציה - בבקשה.
 

amita33

New member
ילד בן 3.5 מגמגם

בני מגמגם לסירוגין לא תמיד שמתי לב שבתקופות בהן הוא לחוץ זה קורה יותר אנשי מקצוע שהתיעצתי איתם אומרים לי לחכות ולא לטפל אבל אני לחוצה הוא מגמגם כבר מעל שנה והילדים בגן צוחקים עליו מה לעשות?
 

shuky63

New member
אני מקפיץ לפה שירשור מהעמוד הקודם ש

דן בילדה באותו גיל.הקריאה שלו יכולה לעזור וגם אפשר לשלוח מסר לאמא של הילדה ולהתיעץ.
 
למעלה