ילד בן 4 אלים כלפי ילדים בגן ומדבר לא יפה

ליאבי7

New member
ילד בן 4 אלים כלפי ילדים בגן ומדבר לא יפה

שלום, בדיוק שאלתי את עצמי ברוב יאושי, האם יש פסיכולוג קבלי, והנה נזכרתי בפורום התוכנית : ) אז ככה, ילדי בן הארבע פעיל ואנרגטי מטבעו, במשך שנתיים היה בגן פרטי, וכבר אז אמרו לי שהוא "עבריין קטן", אבל לא באופן חריג. והשנה הוא נכנס לגן טרום טרום חובה. בהתחלה נראה היה לי שעל אף גילו הצעיר הוא משתלב יפה, אבל פעמיים באירועים המשותפים להורים ולילדים נחשפתי להתנהגות חריגה, בעוד יתר הילדים מקשיבים להוראות הגננת, יושבים, ומשתתפים בהפעלות כדברי הגננת, ילדי השתולל והתרוצץ, וגם כשביקשתי ממנו לשבת הוא סרב. לאחר מכן נאמר לי על ידי הגננת שהוא מכה ילדים, שהוא מתרוצץ ודוחף ילדים בחצר, (בגן עצמו הוא לרוב בסדר), תופעה זו נמשכת מספר חודשים על אף שאנחנו ניסינו מספר דרכים לשינוי התנהגותו, להחזיק אותו קצר, להעניש, לתגמל חיובית על אי אלימות, לתגמל חיובית על התנהגות חיובית, מה לא. בימים האחרונים גם קיבלתי דיווחים שהוא אומר מילים לא יפות, ואמהות התלוננו על כך. אני ממש מיואשת, הגננת אמרה שזה יכול להיות מכך שהוא לא יודע לנהל אינטראקציה עם ילדים, ושיביא חבר הביתה, וכך עשינו עוד באותו יום, אך למחרת דוקא בחברת הילד הזה הוא התנהג באלימות. קראתי בספר שלעיתים הילדים לוקחים דוגמא מההורים, ולמען האמת מאז שאני לומדת קבלה התרחקתי מחברות שהיו עם ילדים קטנים, ואין לי כ"כ חברים בסגנון הישן- שיושבים ושותים קפה ביחד ומטיילים, אני נפגשת איתם מחוץ לבית. חשבתי דוקא שבגלל שאני בבית עם הילדים אקנה תחושת רוגע ונחת לילדים, אבל הילד שלי מעדיף שסבא יקח אותו מהגן (מה שלא אפשרי הרוב הימים) ובכלל אני מרגישה שאני לא מצליחה לתת לילד את החינוך הנכון. מה ניתן לעשות? האם מומלץ לשלוח אותו לחוג מסויים, או כל רעיון אחר? תודה : ) אמא

Rinat 789

New member
הי נשמה ממליצה בחום אבחון

הי יקירה, בגיל זה יש אפשרות לשלוח את הילד לטיפולי: דיאדי (ילד + אמא + פסיכולוגית), ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת וכו' וזאת בהתאם לאבחון שיקבל ממליצה מאוד לבדוק זאת מול רופאת הילדים זה בהחלט קידם את בתי

sombol1

New member
מה ישר אבחון ורופא וחס ושלום ריטלין ?!

אני חושב ההיפך מרינת זה רוב ההורים היום ישירות לרופאים ולאבחונים וחס ושלום לסמים כמו ריטלין אני בעד תקשורת שיחות בגובה העיניים עם הילד הכל מתחיל ונגמר בתקשורת ! אם יורשה לי לשאול לא דיברת על בעלך האם הוא מעורב ועוזר ודואג למצב כמוך ?

ליאבי7

New member
אפשר לקבל עצת מומחה

מה לדעתכם כדאי לעשות, ואם ללכת לאבחן אז איך ואיפה?

Rinat 789

New member
רופאת משפחה הפנתה אותי למרפאה להתפתחות הילד

אנחנו היינו מגיעות למרפאה בבני ברק , שם נעשה גם האבחון והטיפולים שהתאימו לה

gshadmon

New member
עוד לפני האבחון כדאי לנסות

לא הייתי מציע ללכת לאבחון או ייעוץ עם הילד בשלב זה . זה נותן תחושה לילד שיש לו בעיה . ע"פ התיאור שלך יש עוד דרכים שכדאי לנסות קודם. הקישור על השיחה בנושא אלימות ילדים יכול לפתוח לך כיוון נוסף. מאוד חשוב לנסות להכנס לנעלי הילד ולגלות אמפטיה לרגשות שלו ולספר לו שגם לנו זה קורה ואיך הגבנו. להסביר לו על הטבע שלנו ואיך אנחנו פועלים ואיזה תוצאות יש כאשר פוגעים באחר. לא להתייאש מההסבר פעם אחר פעם כי כל פעם הילד מקבל אבחנות חדשות. ממליץ בחום לעבור על הקישורים הנ"ל - יאיר קצת את הדרך.

ליאבי7

New member
איך מסבירים בצורה שהילד ירצה לשמוע?

תודה, צפיתי וזה עזר, גיליתי שאני לא מסבירה כל כך טוב בצורה שהילד שלי ישמח לשמוע.

ליאבי7

New member
תודה רבה- מאיר עיניים

תודה רבה, זה ממש נותן אור בקצה המנהרה, כי נראה שכמו שאת היחס שלנו אל החיים אנחנו משנים ומיחסים הכל ליחס לבורא, לכח הטבע מכאן מובן שגם ביחס החינוך לילד יש לנסות להקנות לו את אותה ראיה על החיים, שתתן לו עצמאות לבחור להתנהג באופן טוב, ואז בעצם כשיגדל יבין שכל הבעיות אינן אלא הזדמנות לקשר עם הכח העליון.

האם הוא ילד יחיד?

שלום ליאב, בהחלט קשה כשילד מתנהג כך, ואיפשהו מבעבעת בנו תחושת כישלון, קודם כל חסרים לי כמה פרטים: האם הוא בן יחיד? איך האינטרקציה בתוך הבית איתכם האם גם אז הוא משתולל, לא מקשיב, מקלל? איך היחס שלו לאביו? את נשמעת מופתעת מאיך שהוא מתנהג, ואם כך שהוא לא מתנהג כך בבית, ייתכן שמשהו מפריע לו בגן, ואז כדאי לברר מה, כדאי לפתח מולו צורת תקשורת שמוציאה ממנו אינפורמציה ולא רק "איך היה בגן?" והתשובה "כיף" מספקת אותנו, אלא לתחקר מיד אחרי הגן (ויש לך את הפרבילגיה האדירה לראות אותו בצהריים ממה שהבנתי, ואז מה אם הוא מעדיף את סבא, הוא לא יכול לשפוט את הרווח האדיר בלראות את אמא בצהריים), לתחקר ולשאול עם מי שיחקת, מה הרגשת, מה היה קשה לך וכו' אפשרי לשחק איתו בבובות וליצור אינטרקציה בגן דרכם ולראות איך הוא מדבר מולם, להחליף תפקידים ולתת לו להיות הגננת וכך לגלות איך היא מדברת איתו, וגם זה מוציא ממנו תיסכולים ודברים לא פתורים בתוך הגן. עפ"י הקבלה אכן אלימות היא בעיה רצינית בימינו, אך אין לה פיתרון מהיר ואינסטנט, נאלץ לעשות שינוי חברתי מסיבי לשם כך, ולכן קשה יהיה לתת לך טיפ בסיגנון זה שיפתור את הבעיה בצורה מהירה. כדאי גם לשאול אותו את מי הוא היה רוצה להזמין, ובאמת כדאי ליצור לו חברויות דרך הבית ותוכלי לעקוב אחרי צורת התקשורת שלו. עד כאן... בינתיים, תעני לי על השאלות ואשמח שנברר ביחד טלי

ליאבי7

New member
תשובות לשאלות של טלי

טלי תודה, הוא לא בן יחיד, יש לו אחות קטנה בת שנה ושלושה. אבל הוא נכד ראשון משני הצדדים, שזכה עד לא מזמן לתשומת לב מיוחדת מאוד, והיה רגיל להיות לבד. בבית הוא רגוע יחסית, משחק במשחקי הרכבה באופן עצמאי ובנחת. כשאחותו מצטרפת לרוב הם משחקים יפה, אלא אם היא הורסת את מה שהרכיב, ולפעמים הוא מציק לה. כשהוא משתעמם או עייף הוא נעשה חסר נחת ולעיתים מתחצף, אבל לא מקלל. היחס לאביו רגיל, אבל אני הדמות הדומיננטית בגידול הילדים, כיוון שלרוב בעלי מגיע מאוחר הביתה. נאמר לי על ידי הגננת שהוא חלק משלישיית ילדים שמשתוללים. ברור לי שיש כאן גם השפעת סביבה מהגן, אבל איך לגרום לו לרצות להתחבר עם חברים אחרים? מקווה שעניתי והוספתי עוד אינפורמציה, תודה טלי!

אולי ליצור פעילות משותפת

אפשרי לקחת אותו עם חבר לפארק ולשחק איתם עם כדור, ולאכול ביחד בפארק, או אולי לעשות לו הכנה לחבר בבית לשאול מה הם ירצו לשחק ולהכין חומרים ליצירה לפני, שיחכה לזה. אבל כפי שזה נשמע צריך להיות גם מאד קשובים לו, לא לבטל רגשות שלו אף פעם כמו: "אני רעב" ןולעיתים עונים "לא יכול להיות אכלת הרגע" או "כואב לי הפצע" וכשעונים "לא נורא זה לא כל כך כואב" זה מבטל רגשות, תנסי להוציא ממנו רגשות כמו "אני מבינה שאתה מרגיש..." לנסות לשקף לו מצבים. וחשוב לנסות לדבר איתו על הגן

ק3ת אח7ת

New member
../images/Emo24.gif היקשרות היקשרות היקשרות

ובמיוחד לאחר שציינת כי בנך מעדיף שסבא יקח אותו מהגן . והנה דבריו של ד"ר ניופלד: http://www.youtube.com/watch?v=307Mql6oLe0

pugile9

New member
יפה

רק לא מסכימה שלהתנהגות של הילד אין קשר לגנטיקה ילד הוא תוצר גם של גנטיקה וגם של השפעת הסביבה בכל אופן מכל מלמדיי הישכלתי תודה.

למעלה