ילד בן 4 ישן עד השעות המאוחרות בלילה

poldina

New member
ילד בן 4 ישן עד השעות המאוחרות בלילה

שלום לך אני מבקשת לדעת למה זה קורה שילדי בן 4 ישן עד השעה 12 בלילה עושה בעיות כמו כן הוא לפעמים מתפשט ואומר לי תראי בולבול ואני ערום לפעמים אני כועסת עליו ולפעמים אני מתעלמת כך נראה לי שצריך להיות אך זה לא מועיל ולפעמים הוא אומר בן זונה מה עושים האם לדאוג ותודה שענית לי תשובה 18/12/2009בתודה דנה

ושוב שאלות הבהרה ...

שלום רב דנה, השבתי לך בשאלות על שאלתך בהמשך להתכתבות ביננו מה 28.12.09. כעת אני מבולבלת, האם בנך מתעורר בחצות או הולך לישון בחצות? איך את מגיבה כשבנך אומר לך מילים כמו בן זונה? למה את בוחרת לכעוס או להתעלם כאשר בנך מתערטל? עינת גבע, מכון אדלר.

poldina

New member
תשובה לשאלות הבהרה

שלום לך ותודה שענית לי שאלת אותי לגבי השינה אז הוא הולך לישון בשעה 11 12 בלילה לישון ונוסף לכך הוא גם מתעורר בשעה שתיים בלילה או שלוש ובא לישון אתנו ואז בעלי נוטש את המיטה ואני נשארת איתו עד אור הבוקר ולגבי השאלה ששאלת איך אני מתיחסת כאשר הוא מתערטל או אומר בן זונה אני חושבת שאם אנו נתעלם מזה הוא ישכח מזה אולי אני טועה אבל אני רוצה ממך בבקשה שתעזרי לי דחוף ותכווני אותי איך להתנהג מה לעשות בנידון בתודה דנה

הקדישו לו "זמן טוב"

שלום רב דנה, ילדים צעירים זקוקים להורים חמים קרובים וידידותיים שיודעים להציג להם גבולות ברורים. כולל סדר יום מובנה. הצגת גבולות ושגרת יום המתקיימת בבהירות, בפשטות ובענייניות עוזרת לילדים להרגיש בטחון ויציבות. ילדים לא פועלים סתם. ההתנהגות שלהם מכוונת מטרה. למשל, ילד שמקבל הרבה התייחסות בשעות הערב אחרי טקס הלילה טוב(כולל הפצרות, כעס וכו') ממשיך בהתנהגות כדי לקבל יחס. ילד שמגיע בלילה למיטת הוריו ואביו מפנה לו את המקום. משיג את מבוקשו. אז למה שיפסיק להתעורר בלילה? ובקשר להתערטלות, שוב בדומה לנ"ל. כתבת לי שלפעמים את כועסת ולפעמים את מתעלמת. חשוב להיות עקביים. סביר להניח, שאם הילד לא יקבל התייחסות להתנהגות זו באופן עקבי הוא יפסיק להתנהג כך. "אם לא יהיה קהל, לא תהיה הצגה". מתוך ההתכתבות בייננו אני מבינה שכמו כל הילדים גם הבן שלך מחפש איתכם קשר, חיבור ומגע. הוא אומר בדרכים לא מוצלחות אני רוצה להיות אתכם. שתתייחסו אלי. אני מציעה להתחיל לבנות את הקשר באמצעות דרכים המעודדות תחושת שייכות. כמו: לפנות לו באופן קבוע זמן פנוי המוקדש רק לו. "זמן אימא", ו"זמן אבא". זמן שכל אחד מכם בנפרד מבלה עם הילד כמו חוג. תעשו איתו הסכם על יום ושעה קבועים בהם מתאים לו ולכל אחד מכם בנפרד להיפגש. כך הילד ירגיש שמתייחסים אליו באופן אישי, שהוא חשוב, שאתם רוצים את חברתו. ילד שמקבל תשומת לב חמה ונדיבה ביוזמת ההורה מפסיק לתבוע התייחסות בדרכים שליליות.(כמו התערטלות וכמו התעוררות בלילה). עינת גבע, יועצת משפחתית מכון אדלר.

poldina

New member
בהמשך לתשובת הבהרה

ני מאוד מאוד מודה לך על שענית לי במהירות רבה כזאת ותשובה מענינת וטובה זה באמת חשוב לי כי בעלי לא יודע להעמיד גבולות לילד ובזכות תשובתך הראתי לו והוא החליט מהיום לא להרשות לילדי לישון במיטתנו כמו כן אני יושבת עם הילד שלי וביחד אנחנו עושים עבודות יד ממר מוכשר שבטלוויזיה והוא נהנה מאוד וגם מספרת לו סיפורים ושואלת שאלות וגם בעלי נותן לו הרבה זמן איכות כאשר הוא מחזיר אותו מהגן הוא לוקח אותו תמיד לגן המשחקים ואני פעם בשבוע לוקחת אותו לסבתה ולנכדה שהוא אוהב ללכת לשם אך ישלי שאלה בעלי שואל מה זה נקרא גבולות אני אמרתי שאם הוא יודע לשמוע לקולי זה נקרא שאני יודעת להעניק לו גבולות ואם הוא לא שומע לקול בעלי זה אומר שהוא לא ידע להעניק גבולות זה נכון

גבולות ברורים

כל בית קובע את הגבולות שלו שבי עם בעלך ותסכימו על שעת שינה שהינה סבירה לטעמכם קבעו גבולות ברורים, שעם הזמן יהיו ברורים גם לילדכם כשהחוקים ברורים אז ישנה בבית איזו שגרה נעימה אני מכירה בתים בהם הלילה הוא זמן נדודים... הילד נודד למיטת ההורים האב נודד לסלון ועם ישנם עוד ילדים העניין הולך ומסתבך :) אף אחד כבר לא מכיר את מקומו והלילה אינו זמן מנוחה וחבל אתם ממקומכם כהורים יש לכם כוח חיובי

למעלה