ילד בן 4 מרביץ בגן (אלים)

ילד בן 4 מרביץ בגן (אלים)

שלום!!! בן שלי בן 4 ושלושה חודשים. גננת כל הזמן מתלוננת שהוא אלים בגן, מרביץ, הופך דברים, לא מוכן לשבת במפגשים בגן... וכו' היא אומרת שהוא מאוד חכם וכל המטלות מבצעה מהר מכולם, חשבתי שזה בגלל שמשעמם לו. בבית הוא לא עושה את זה בבית הוא לא אלים בכלל. אני לא יודעת מה לעשות וגננת לוחצת עלי כל הזמן שאני אדבר איתו אבל זה לא עוזר. גננת הציעה לי לעשות לו מחברת התנהגות ולתת לו מתנה אם הוא מביא חייכנים, אבל הוא לא מביא אף פעם. אני כבר לא יודעת מה לעשות. תעזרי לי בבקשה.

שאלות מנחות

שלום רב אוליאנה, האם לבנך יש אחים? האם מגיעים אל בנך חברים בשעות אחה"צ ? האם הוא מבקר אצל חברים? ספרי לי עוד קצת על בנך. מה מאפיין אותו? מה התחביבים שלו? מתי הוא התחיל להשתמש באלימות? איך הוא היה בגן הקודם ?(אם היה כזה?) עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

תשובות

אני גרושה מאז שבן שלי היה פחות משנה, מגיל שנתיים (שלו כמובן) אני גרה עם גבר אחר שילד אוהב אותו יותר מאבא ביולוגי. הוא בן יחיד (ואני לא בהריון), הוא היה בגן פעוטון מגיל שנה (לא שמתי מהם שום תלונות לגבי אלימות, השנה עברנו לגן עייריה. אלימות התחילה בערך חודשיים אחרי. אני מאוד הרבה זמן מקדישה לו אחרי גן אני תמיד איתו, אנחנו הרבה עושים כל מני משחקי התפתחות כתיבה, חשיבה.....הוא באמת מאוד מפותח, אבל תמיד היה לי חשוב שיהיה מפותח גם חברתית. לפחות פעמיים בשבוע אנחנו הולכים לחברים או שהם באים עלינו, יש שכנה ילדה בת 5 אנו חולקים אותה גינה והם לרוב ביחד. הוא ילד מאוד אקטיבי, מאוד חזק פיזית. יש לו מתקן ספורט בחדר הוא קופץ, רץ, אוהב לעשות מרוצי מכוניות, אוהב רובוטים..... אבל חשוב לי להגיד שאם אנו יושבים ללמוד הוא ישב בלי בעיה 30-40 דקות. כואב לי הלב לשמוע דברים כאלה על בני.

נסי לגלות

אם בנך מתנהג בגן באלימות, בכל זאת ישנו משהו שמטריד, או מתסכל אותו שגורם לזעם להתפרץ הייתי מנסה לברר, מה מסתתר מאחורי האלימות, אולי מאבקי כח בינו לבין אחד הילדים בגן, אולי משהו בגן מסעיר אותו ולא הייתי שוללת גם בדק בית, למרות שהכל נשמע ורוד לפעמים ישנם כעסים חבויים, שפורצים ללא קשר לארוע או למקום נסי לתצפת על בנך בבית, שוחחי איתו מתוך התעניינות ולא כחקירה ובמקביל שאלי את הגננת על קשריו החברתיים בגן התשובה לדעתי חבויה לה אי שם בתוך מכלול חייו מה דעתך?

אני כבר בייאוש מוחלת

בטוח התשובות היי שם, רק אני לא רואה אותם, לצערי זאת הבעיה לא השתנה שום דבר בזמן אחרון, שום דבר חריג... אני מדברת איתו אבל הוא לא מספר לי שום דבר שיכול להדליק לי מנורה כל שהיא. אני כבר בייאוש מוחלת

האמיני בו- יש לו כישורים חברתיים

שלום רב אוליאנה, אני מאוד מבינה אותך. אין לנו כהורים את הפריבילגיה להיות בייאוש מוחלט. במקרה שלך גם אין סיבה להיות בייאוש. את יודעת מתי אדם מיואש? כשאין מוצא. כשהוא במבוי סתום. כיוון שאינך מבינה את מרגישה במבוי סתום. לאור הדברים שסיפרת למדתי שהקושי הוא בגן. רק בגן. ורק בגן הספציפי הזה. מזכירה לך, בגן הקודם לא היו תלונות. אחר הצהריים את מקדישה לו זמן, הוא פוגש חברים ומשחק איתם יפה. משמע יש לבנך כישורים חברתיים טובים. הקושי הוא של הגננת בהתייחסות ובהתמודדות שלה מולו. ולכן, ברצוני לצפור – צפירת הרגעה. הקשר שלך עם הילד הוא אמיץ, חזק וטוב. אני ממליצה לך בחום להפסיק לדבר איתו, לחקור אותו או לנסות לחלוב ממנו מה קורה בגן. שמעי סיפור: גננת כתבה מכתב לאימא של דני. "דני אלים בגן, מרביץ, הופך דברים, לא מוכן לשבת במפגשים בגן, נא לטיפולך". ענתה לה אימא של דני במכתב תשובה:" לגננת שלום, דני לא שתה בערב את השוקו, נא לטיפולך". ללמדנו, נדרשת הפרדת טריטוריות. הגננת מקצועית ואחראית על היחסים שלה עם הילדים בגן. את אחראית על יחסייך עם בנך בבית. והכי חשוב, סמכי על הילד שלך שיש לו כישורים להסתדר. במקום לדבר איתו על קורותיו בגן העבירי לו את מסר אחד קבוע שאת מאמינה שהוא יסתדר. (אפשר ורצוי גם ללא מילים). מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

../images/Emo13.gif

תודה על מילת הרגעה. אני בעד, אני אנסה לא לדבר איתו ולא לחקור אותו אל זה... אגב דיברתי אתמול עם הגננת של צהרון גם אמרה שהית תקופה של אלימות אבל היא הסתדרה איתו, ועכשיו הוא מתנהג יפה וגם במפגשים בצהרון הוא יושב ומשתתף.... אני אנסה לדבר עם גננת בגן, למרות שאל גננת הזאת דבקה שמעתי דברים רק טובים ושהיא מסתדרת עם ילדים מצוין. תודה רבה לך, הרגעת ליבי, ונתת לי חומר רב למחשבה.

אשמח לשמוע עדכונים.

שלום אוליאנה, אשמח לשמוע עדכונים. אגב, אני לא בטוחה שצריך לדבר עם הגננת. עינת גבע, מכון אדלר.

היום בגן

היום בבוקר הייתי בגן וגננת אמרה שאתמול הוא היה בסדר יותר אז עניתי לה שאני בטוחה ששניהם מסוגלים להסתדר בילדי אדבר איתה יותר לעומק מחר בבוקר.

כל הכבוד!!!ישר כוח!!!

כל הכבוד!!! מעולה!!! ישר כוח! בשיחה הבאה: הקשיבי לה, אל תצטדקי, גלי אמפאטיה לקושי שלה והמשיכי להעביר לה את המסר שאת שמעת ויודעת שהיא מקצועית לכן את בטוחה שהיא תצליח למצוא את הדרך לליבו של בנך. לאפשר לו להיות מועיל ותורם באפיקים חיוביים ולקיים איתו מערכת יחסים טובה. במקביל המשיכי לסמוך על בנך. האמיני בו. והרפי! מחכה לשמוע ממך יום טוב וכול טוב עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר

למעלה