ילד בן 4.5 לא גמול

שפיקה

New member
ילד בן 4.5 לא גמול

ערב טוב בני בן ב.5 עדיין לא גמול תמיד שצריך קקי מבקשת טיטול בגן מתאפק לא לעשות עד שמגיע הביתה לעתים מאוד נדירות עושה בגן היום הגננת הודיע לי שמידה ולא יהיה גמול לא יעלה לגן חובה מה עושים יש לכם עצות בשבילי תודה

ספרי קצת על תהליך הגמילה...

שלום רב, איך ניסית לגמול אותו עד היום? איך את מגיבה כאשר בנך מבקש טיטול? עינת גבע, מכון אדלר.

שפיקה

New member
עינת תודה אימצתי את בני בגיל 8 חודשים

מיכוון שביום שנולד הועבר למעון הוא נולד בארץ היו לו המון קשיים במיוחד רגשיים היינו לפני חודש באבחון פסכולוגי ואמרו לי לטפל בילד אצל פסיכולוגית שמתמחה בילדים מאומצים הילד מאוד אוהב רכבות של תומס הקטר כל פעם אני ובעלי מציעים לו שבמידה ויעשה בסיר או בשירותים נקנה לו רכבת הוא מסכים וכשמגיע הזמן הוא מבקשת טיטול ולא מוכן לעשות לא בסיר ולא בשירותים בגן הוא מתאפק עד שהוא מגיע הביתה נדיר שהוא מבקש טיטול בגן לפעמים אני אומרת לו שנגמרו הטיטולים ואז הוא מתאפק ואני מרחמת עליו ושמה טיטול. מלחיץ אותי שמידה ולא יגמל השנה הוא לא יעלה לגן חובה אשמח מאוד לקבל המלצות לילה טוב

גמילה

שלום רב, ילדים רוצים לגדול לצמוח ולהתפתח ולהיות כמו הגדולים. חלק מתהליך ההתפתחות הוא גמילה. עשיית צרכים בשירותים היא עניין טבעי וקורית בשקט ובשלווה אלא אם כן, הילד מגלה "מכרה זהב" לתשומת לב. ואז... במקום להיות עסוק בהתפתחות הוא עסוק בהעסקת ההורה. לכן אני ממליצה לתת לילד תשומת לב יזומה בתחומים רבים. לאפשר לו בחירה. לשתף אותו בעולמכם וכיו"ב. לצמצם לאפס את התעסקות סביב הקקי. כבדו את הילד, אל תבקרו או תשפטו, אל תציעו לו רכבות וכו'. אפשרו לו לקחת שליטה ואחריות מתוך בחירה. הגיבו בענייניות ובקבלה. עודדו אותו במהלך היום על גילויי רצינות, בגרות ואחריות (לא סביב הצרכים). אני מזמינה אתכם לחשוב האם הדרך המוצעת נראית לכם? אל תיכנסו לתהליך של שינוי לפני שתהיו שלמים ובשלים להעביר לילד את מלוא האחריות בעניין. בשלב זה, ובתנאי שתחליטו על עקביות מלאה, חשוב יהיה לספר לילד על החלטתכם. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

שפיקה

New member
המון תודה עינת

נראה שנלך על זה ונעדכן אותך בהמשך יישר כח

אשמח לשמוע בהצלחה

אשמח לשמוע בהצלחה עינת גבע, יועצת משפחתית מכון אדלר

למעלה