ילד בן 4

ros007

New member
ילד בן 4

עינת שלום, בני הבכור בן 4 (בעוד חודש) ולפני כחצי שנה נולד לנו בן נוסף. עד לפני חודש לא היתה כל קינאה גלויה מצד הבכור ואז החלו גילויי קינאה (הצקות לקטן,"גם אני תינוק","תהיי איתי אל תרדימי אותו וכו') אנו "מתמודדים עם גילויי הקנאה בסבלנות (מעירים בעדינות, מונעים פגיעה פיזית בקטן, משבחים על "התנהגות טובה" מחמיאים" רק אתה מצחיק אותו כ"כ וכו') לאחרונה אני מקפידה לבלות איתו פעם בשבוע אחה"צ לבד. הבעיה שההתנהגות היומיומית שלו הפכה בלתי נסבלת כל דבר נתקל בהתנגדות והוא אינו משתף פעולה (לא רוצה להתפשט, להכנס לאמבטיה, לחזור הביתה מהגינה וכו') כשאני פונה אליו בגינה או בבית הוא מתעלם ממני. בנוסף מתאפק בעשיית צרכים ומידי פעם מפספס (גמול ביום מגיל 3 בלילה עדיין לא נגמל). החיים בבית הפכו לסיוט מתמשך. ולשאלותי: 1. האם יתכן שההתנהגות המתוארת נובעת מקנאה או שתיתכן בעיה נוספת. בהקשר זה אציין שמעולם לא היה מאד ממושמע בתחילת השנה הועלה ע"י הגננת חשד לבעית קשב אולם לאחר שילדתי נראה שחלה רגיעה. אציןן שהנסיגה המתוארת (בחודש האחרון) היא רק בבית. 2. מה עושים????? נתנו חיזוקים, הענשנו (הולך לחדר, חוזרים הביתה מהגינה), לא נראה שאנחנו בכיוון? 3. באיזו מסגרת כדאי להתייעץ ? אחד על אחד או קבוצת הורים ? מה קורה בכלל אחת מהמסגרות הנ"ל? סליחה על אורך הדברים, נראה לי שלמרות שמדובר ב"סיפור קנאה שגרתי" יש כאן סיבוכיות יתר? אני אובדת עצות וזקוקה להכוונה תודה

מידע על מסגרות ייעוץ

שלום רב, ראשית תרגישי בנוח.למקרה שלך אין "סיבוכיות יתר". כל מקרה לגופו, מורכב, כמו פזל עם הרבה חלקים וגורמים התלויים ומשפיעים זה על זה. שנית, המודעות, הערנות, הרגישות והרצון שלך להיכנס לתהליך של הבנה ושינוי הם החשובים. שלישית, נראה לי שתוכלי להיכנס לתהליך ייעוצי בכל אחת משתי האפשרויות : קבוצת הורים או פרטני. בקבוצת הורים נפגשים אחת לשבוע הורים לילדים ולומדים. התיאוריה האדלריאנית היא תיאוריה שמדברת על יחסים. לומדים על התפתחות הילד, על הצרכים המשתנים שלו, מה הילד זקוק? מה תפקידנו כהורים? סוקרים ולומדים בהרחבה כלי תקשורת ומיומנויות הוריות עדכניות ועכשוויות. איך לעורר מוטיבציה של ילדים לשתף פעולה. איך לעלות את ערכם העצמי? ועוד... המפגשים בדרך כלל מתחלקים לשניים: לשלב של שיתוף והתייעצות ולחלק של למידה. הידע הנרכש מאפשר להורים להוביל תהליכי שינוי יזומים לפי רצונם וחזונם. במסגרת קבוצתית זוכים להרגיש "בסירה אחת" עם עוד הורים, הבנה, תמיכה ועידוד. חולקים רגשות, מחשבות, התמודדויות ומחפשים יחד את הדרך לפתרון. מסגרת פרטנית במפגשים עם יועץ המיקוד הוא על הדרכה המותאמת לצרכי המשפחה. עבודה פרטנית יקרה יותר. מה עוד תבקשי לדעת? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה