ילד בן 5.5 מאושפז בגלל גיאן בירה בשניידר כבר

ילד בן 5.5 מאושפז בגלל גיאן בירה בשניידר כבר

שבוע.
חודש אחרי החיסון לפוליו.

מישהי במאמזון בפייסבוק מספרת על קרוב משפחה שלה, ילד בן חמש וחצי שאושפז חודש אחרי קבלה של חיסון חי מוחלש לפוליו... וכמובן משרד הבריאות אומר להם שאין קשר לחיסון....

חבל שאני לא יכולה לצרף לינק. ועוד יותר חבל שיש אנשים שעדיין סומכים על אלו שיושבים במשרד הזה...

אכן, זורמים דיווחים

כמצופה, הדיווחים זורמים.
אבל בישראל - אין ילדים הנפגעים מהחיסון. זה תמיד תמיד הצטרפות מקרים. בכל מקרה היה לילדים הללו ג'יליאן ברה, תופעת לוואי מתועדת לחיסונים, רק שבמקרה זה קרה בסמיכות לחיסון.

ההתעלמות של המדינה מנפגעי החיסונים - פשע. אנשים ללא מצפון.

בהמשך לעיל... שימו לב לשורה האחרונה בכתבה

מצרפת כתבה שהתפרסמה ב-ynet על שני ילדים משותקים בשניידר, כביכול בגלל חיידק מעיים.

בשורה האחרונה בקצרצרה מבלי שישימו לב... כתוב שהקיץ יש עלייה של פי שניים!!! במקרים של גיאן בירה לעומת הקיץ הקודם ופשוט אין מושג למה!
להזכיר להם שהיה מבצע חיסון לפוליו הקיץ הזה? נראה לי שהם "לא זוכרים"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4440284,00.html

amza

New member
אכן תיקון חשוב

כי, כמו שכבר כתבתי:
השנה היתה דווקא ירידה דרסטית במספר המקרים של ג'יאן ברה (כ-40 מקרים לעומת 100-150 בשנים הקודמות).

מעניין אותי מאיפה הנתון הזה.

אפשר לדעת או לקבל מקור?

ובקישור שהבאתי התכוונתי להגיד שלדעתי לחיסון הפוליו השנה יש השפעה ישירה על הכפלת המקרים לעומת שנים קודמות... אבל התעלמת מזה באלגנטיות.

nightriders

New member
אבל החלשת בעצמך את הטענה הזו

אם יש עליה במקרי הדבקות בקמפילובקטר זה על פניו יכול להסביר עליה ב GBS (אם קיימת עלייה כזו בכלל), וזה מחליש את הטענה שהחיסון גורם לה.

ואני תוהה...

אם יש ירידה במספר המקרים, למה זה לא מפורסם בשום מקום.... מתארת לעצמי שהיו מספרים על זה באותה נשימה בכתבה לעיל... אולי כדי להרגיע?

ובכלל, למה הפרסום של הכתבה הזו בכלל אם יש ירידה במספר המקרים... אולי בגלל שמדובר בילדים שחוסנו בפוליו חי לפני לא הרבה זמן.... אבל הס מלהזכיר?

סתם תהיות של מישהי בעלת קונספירציות כמוני...

amza

New member
בוודאי שזה מפורסם

משרד הבריאות הוציא הודעה בנושא
(ראי קישור) שצוטטה גם בכתבה ב-ynet על המקרה של הילדה בת ה-6!

אז רגע... אולי באמת ספרו על זה בכתבה כדי להרגיע.
אפשר להיות חובב קונספירציות, אני בטוח שיש לא מעט כאלו,
אבל כדאי לקרוא את כל הנתונים לפחות :)

אגב, בכתבה הזו גם כתוב שהיא חוסנה חודש לפני.
במקרה החדש אני באמת לא יודע.
זו שאלה טובה. ושוב - אני לא יודע שום דבר על הקשר בין החיסונים לתסמונת הזו,
ולמרות שלא מדווח שזו תופעת לוואי בחיסון הזה, לטעון שאין בכלל קשר, גם עקי,? אני לא יודע.

לגבי ההתעלמות באלגנטיות - אין לי שום נתונים וידע על החיידק וההדבקה בו, ולכן לא כתבתי כלום.

פולספגן

New member
החיסון ניתן לפני כחודשיים אז לעשות השלכה על

גבי שנה שלמה זה קצת ריק מתוכן, לא?

לפחות, חכה עד סוף השנה ואז יהיה לך נתונים על פני חמישה חודשים.
חוץ מזה, אם רוים לעשות ניתור כמו שצריך, רצוי השנה להראות את הנתונים על גבי כל חודשי השנה ולא לקחת שנה שלמה, כי הפיק הוא בחודשיים האלו.

amza

New member
כן, את צודקת

מצד שני, צריך כמובן גם להראות את הנתונים על פני כל חודשי השנה
בכל השנים, כיוון שטוענים שהחיידק, שגם הוא גורם לתסמונת, נפוץ יותר בקיץ. האם יש טענה שהחיסון מקל על הדבקה בחיידק?

אני גם לא בטוח שהיתה עלייה במקרי התסמונת השנה בקיץ. ואשמח לראות נתונים.

למעלה