ילד בן 6

ילד בן 6

בשנתיים האחרונות התחילו התפרצויות זעם. לא היה מקרה אחד לפני כניסה לגן עירייה.רק בגן העירייה התחילו ההתפרצויות.
בזמן האחרון נוספו היבטים אלימים.
הגננת ביקשה שאני אשקול טיפול.
אני לא יודעת איפה להתחיל, יש ככ הרבה: רכיבה על סוסים,בע"ח..
האם במקביל צריך טיפול פסיכולוגי?
היא קוראת לזה ויסות ריגשי שהוא לא יכול להכיל את הכעס.
האם יש לכם מקומות ממולצים לטיפול באיזור המרכז (אנחנו מראשון לציון) גם פרטי.
תודה
מראש

שלום עין פשוטה

לפי הפילוסופיה שלי - חשוב למצוא מטפל שאתם מתחברים אליו ופחות חשוב תחום הטיפול. יש כ"כ הרבה מטפלים בכל תחום כך שאני סמוכה ובטוחה שתמצאו גם תחום שמדבר אליכם וגם מטפל שאתם מתחברים לגישתו.

חשוב כמובן לוודא שזה אכן מטפל מוסמך עם תעודות.
אין צורך לשלב גם טיפול פסיכולוגי - אך כן חשוב בעיני שהמטפל ישלב גם הדרכת הורים קבועה בטיפול שכן ההורים הם סוכני השינוי המשמעותיים ביותר בגיל של בנך.

רק הערה קטנה - מדריכי רכיבה טיפולית לרוב אינם בעלי הכשרה לטיפול רגשי (אלא אם עברו הכשרה מיוחדת בנפרד) וזהו תחום שונה לגמרי מתחום הטיפול בעזרת בעלי חיים (שיש נטייה להכלילם יחדיו
).

המון בהצלחה

ladybug4NLP

Active member
עד לכניסה לגן לא היו בעיות לא של התנהגות

לא של התפרצויות כעס או ויסות רגשי? אני מניחה שגם בבית לא היו לכם בעיות שנראו לכם חריגות.

עם כל הכבוד לגננת המטופלת במספר גדול של ילדים, אולי אין לה זמן ו/או שפה משותפת עם ילדך?
מה בעצם הבעיה בהתנהגות של בנך? התפרצויות כלפי מי? באיזו תירות? אולי הוא לא הצליח להשתלב או מרגיש שלא מצליח להשתלב או לקבל תשומת לב.

בדרך כלל לפני שרצים לכל מיני מטפלים, היה כדאי לעשות אבחון האם באמת יש לילד בעיית ויסות רגשי .
יש גם אפשרות לבקש תצפית בגן הילדים של פסיכולוגית מהעיריה.

וגם אחרי שתקבלי את כל התשובות - שקלי אותם היטב.
המילים ויסות רגשי/פרצי זעם ועוד תיוגים מתעופפים הרבה באויר, ופעמים רבות הן של גננת שיש לה הרבה מידי על הראש, מעט מידי סבלנות או ידע לטפל בילד שאולי זקוק
לגישה קצת אחרת.

אם תהיי כנה עם עצמך ותשתפי את הקרובים אלייך (בנוסף לאנשים המקצועיים) כמו בן זוג/סבא סבתא/חברה טובה תהיה במקום טוב יותר לעשות החלטות הנכונות.

בהצלחה

למעלה