ילד טוב

ילד טוב

ילד טוב

Y e d i d

New member
מה איכפת לכם ילד טוב או ילד רע?

תשאירו את דילמות גידול הילדים לאלה שמתכוונים להוליד אותם. הרי אף אחד מכם לא מתכוון להוליד/ללדת צאצאים ולכן "לכם זה לא יקרה".

inbal76

New member
../images/Emo18.gif

זהו טרול שכבר הציק לנו בעבר. בבקשה אל תתנו לו שוב את הסיפוק.

Y e d i d

New member
תמיד כשמציבים בפנייך עובדות

את צועקת "טרול". כל שכתבתי היה שזה מגוחך לקרוא על "מצוקות" של ילד בפורום שהוא ביתם של מי שאינם מתכוונים להוליד ילדים. אם אני טרול, מה את???

ailag

New member
עדיין אין קשר לפורום.

מלבד אזכור המילה "ילד" כלומר.. אבל לא בהקשר המתאים.

inbal76

New member
ראשית, יש קשר לפורום

אני בהחלט רואה מה הביא את מלח השמים להביא את השיר אלינו. השיר מדבר על הצורך לרצות את ההורים במחיר של העצמיות, על הצורך של ההורים לממש את עצמם באמצעות הילדים, שמביאה את הילד בסופו של דבר לאומללות, כי הוא חי את חייהם ולא את חייו, ולא עושה מה שהוא רוצה לעשות. בעיני זה מתקשר במדויק לדברים שאנו מדברים עליהם כאן. משתתפים רבים כאן דיברו על כמה שההורים דוחפים אותם לעשות ילדים, כי הם רוצים נכדים, ומתעלמים ממה שהילדים שלהם רוצים. שנית, הודעתו של הגולש המכונה yedid היתה חצופה וטרולית, תרצי או לא. מי הוא שיגיד לנו על מה לדבר ועל מה לא? זהו משתתף שבא לכאן בעבר כדי "להוכיח" לנו (בטיעונים ברמה של כיתה ג') שקיומו של הפורום הזה לא מוצדק, ועכשיו הוא חוזר הנה לקבוע לנו על מה מותר לנו לדון פה ועל מה לא. (והאם באמת את לא שומעת את נימת ההתנשאות הגועלית שלו?) סליחה, אבל עלי זה לא מקובל. אנחנו לא חייבים כאן למישהו דין וחשבון, ובוודאי שלא למתנשאים יהירים מסוגו, ומסוג "ההולך בשדות" או איך שלא קוראים לו, וחבל מאוד בעיני שאת ואחרות כאן משתפות איתם פעולה. נמאס לי שכל פעם מישהו מוחה כאן על זה שאנחנו לא פתוחים לדיונים, רק כיוון שאנחנו דוחים בתוקף את הטרולים הללו. מבחינתי שום דיון לא יכול להתחיל ממקום של התנשאות כל כך דוחה של אחד הצדדים על הצד השני. אני לא כאן בשביל להתנצל בפני אף אחד. מצטערת! ואני אמשיך לשים אזהרת טרול על כל אחד כזה, בתקווה שכמה שפחות יגיבו להם.

Y e d i d

New member
הרשמת אותי. תגובה ממש עמוקה

לגבייך אין לי ויכוח. גם לדעתי מומלץ שלא תביאי ילדים לעולם (תרתי משמע).

ט ו ש ה

New member
../images/Emo18.gif עזבו, זה לא שווה התייחסות

ובואו נעצור את זה כאן לפני שנהיה ססימפוזיון.

Y e d i d

New member
אולי יש לך בעיה? ראי הבלוג שלך

ממנו אני מצטט: "בתוך כל אטרף האירגון יש לי רגעים כאלה של הבנה, שעם האיש הזה אני מתכננת לבלות את 50 השנים הבאות (לפחות, חמסה חמסה, טפו, טפו, טפו), שאיתו יהיו ילדים, שהוא יהיה המשענת שלי. קצת מלחיץ" אם הגבר שאת איתו הוא הגבר שאיתו יהיו ילדים - מה בדיוק את עושה כאן בפוזה של מטיפה? את סכיזופרנית??

ט ו ש ה

New member
השקעת, הא?

אני חושבת שאתה האדם היחיד שקרא את הבלוג שלי, אבל זו לא הנקודה. לא רואה גם שום סיבה לרדת לרמה של העלבות אישיות, אבל רק לצורך השאלה, לא. אני לא סכיזופרנית, ואם היית טורח לקרוא גם הודעות קודמות שלי ולא רק לחפש את הבלוג שלי, היית רואה שאני נמצאת במצב של חוסר החלטה לגבי סוגית הילדים. יש בי חלק שמאד רוצה אותם ויש בי חלק לא פחות גדל שמפחד ומרגיש אולי המסלול של הורות ואימהות לא נוצר בשבילי. במקרה וכן יהיו ילדים הם יהיו עם הגבר הזה, שגם הוא נמצא בפרשת דרכים רגשית בכל מה שנוגע לילדים, ואתה יודע מה? שנינו ממש בסדר עם זה. אז נכון, אני עוד לא החלטתי החלטה אחת נחרצת בנוגע לילדים, ועדיין הפורום הזה קיבל אותי אליו בזרועות פתוחות ועם המןו הבנה ואמפטיה למצב שלי, גם בגלל שיש פה אנשים מרתקים וגם בגלל שלא באתי לכאן ממקום של הטפה או התנשאות, שזה הרבה יותר ממה שאפשר להגיד על ההודעה שלך.

Y e d i d

New member
מי שיודע להציג טיעון הוא "משקיען"?

סך הכל פתחתי כרטיסך, ראיתי שיש בלוג. פתחתי הבלוג, ראיתי שסתרת את עצמך. אם לא היית מנסה להעליב (לא שווה התיחסות) לא הייתי בודק. לא היית נפגעת ולא היית צריכה לשלוח לי מסר נזעם ומבולבל לתיבתי הפרטית. העובדה שלא חשבת שניתן לחבר אחד ועוד אחד ולקבל שניים היא זו המפתיעה אותי. מסקנה, לא כדאי לנסות לפגוע, אם גרים בבית זכוכית. שבת שלום.

ט ו ש ה

New member
לא, אתה משקיען מסיבות אחרות

אתה משקיען כי אתה מנסה לתפוס אותי בסתירה, ומתעקש שלא להבין שאין סתירה רק כדי להציג את הטענה ה"מוסרית" שלך על דו הפרצופיות שלי, בלי להגיב לדברים שכתבתי בהודעה הקודמת שלי. כי שוב, אם היית טורח לקרוא הודעות שלי ולא רק את הבלוג שלי, כמו שהצעי לך בהודעה הקודמת - היית רואה על מה ולמה הדילמות ואיפה אני עומדת בסוגיית הילדים. לא נפגעתי ולא שלחתי מסר נזעם ומבולבל. להיפך - שלחתי לך מסר ברור שמסביר את כוונתי ובעיקר את מה שלא מוצא חן בעיני בדרך שבה אתה מתייחס לדברים שאחרים אומרים לך ועליך. מעודי לא חשבתי שאי אפשר לחבר אחד ועוד אחד אלא קיבלתי את זה שאני לא יודעת איפה אני עומדת, ומה שהכי נחמד היה שגם האנשים פה - בניגוד אליך - קיבלו אותי כמו שאני, על הלבטים והקשיים שמלווים את ההחלטה הגדולה הזאת, בניגוד לך ש"מחפש" אותי ואנשים אחרים ומנסה לתפוס אותי (אותנו) באיזה שקר, או סתירה פנימית שקיימים רק בדמיונך הפרוע. אני בזה גמרתי את הדיון איתך. האנשים החכמים כאן צודקים, שעדיף לא להכנס לכל הסוגיה עם אנשים מסוגך. שבת שלום גם לך.

Y e d i d

New member
לעולם תרתי משמע פרושו

1. לעולם = לעולם הזה 2. לעולם = אף פעם. אשר לעצות המלומדות שנותנים כאן, זה בהחלט מחזק את דעתי שעדיף שחלק מן הכותבים לא יביאו ילדים לעולם (תרתי משמע).

סמדרא

New member
אז מה????

אי אפשר לדבר על שום דבר הקשור בילדים אלא אם כן זה לשלילה????

inbal76

New member
לא נראה לי שהבנת את השיר

(ויש עוד כמה במעלה הפתיל שלא הבינו...) השיר בכלל לא מדבר על ילדים. הוא מדבר על אומללות של אנשים שחיים רק בשביל לרצות את ההורים שלהם, או את החֶברה, או את "המוסכמות". הוא מדבר על מה שהלחץ החברתי/המשפחתי יכול לעשות לאנשים שמה שנחשב "מקובל" לא מתאים להם מסיבות כאלה ואחרות (קוראים לזה אינדיבידואליות, אגב, ובחברות נאורות זה דבר שנחשב חיובי...). אגב, למיטב ידיעתי הפורום הזה הוא לא נגד ילדים או בעד ילדים. הוא רק בעד בחירה חופשית ואישית. (מה שמתקשר ישירות לשיר...)

למעלה