ילד יקר

רותה25

New member
ילד יקר

שבת שלום ( אני כותב מהמייל של חברה שלי ) אני גרוש 6 שנים ויש לי ילד בן 9 לאחרונה עבר להתגורר איתי בערך שנה וקצת לציין כי הוא בקושי רואה את אמא שלו בגלל שהיא התחתנה וכן עברה לגור רחוק (לא שזה סיבה אבל אני לא יכול להכריח ) וזה משגע אותו הילד לא רגוע בכלל כול היום פשוט עובר כול גבול עונשים פשוט לא עוזרים משגע את כולם בלימודים כול הציונים 90 ומעלה אם יש המלצות בכיף ביייייייי

Tקווה

New member
../images/Emo201.gif מעט עצות שאולי יעזרו

עצוב לי לשמוע על סיפורים כאלו- ילדים לא צריכים לחוות חווית נטישה שכזאת על ידי אף אחד מהוריהם- אני יכולה להבין את בנך - אמא שלו בסופו של דבר, נטשה אותו בשביל להקים משפחה אחרת, מבחינתו היא "ויתרה" עליו. אני הייתי כן מנסה לדבר עם האמא ולבדוק אפשרות שהם יפגשו יותר- בכל זאת- ישראל, כמה רחוק זה יכול להיות? אבל הכי חשוב זה לדבר איתו על התחושות שלו - אולי להעזר באנשים מקצועיים חיצוניים. ותמיד מומלץ לדעתי- לתת לו אפשרויות לבטא את הרגשות שלו בדרכים אחרות - כל דבר שהוא אוהב - לדוגמא - חיות, ספורט, צייור- לנסות להשתמש בזה לתהליך התנהגותי. ועוד דבר- אולי תנסו את הדרך ההפוכה ל"עונשים"- לחזק ולצ'פר התנהגויות חיוביות - במילים, במעשים, ב"מתנות". נסה אולי לקחת את אחד הדברים שהוא צריך להשתפר בהם ולהציב לו מטרה וכל פעם שהוא קצת מתקדם אליה לצ'פר אותו. העונשים- צריכים להיות הגיוניים ומוסברים היטב כתוצאה של מעשה - וצריכים לבוא מהרבה אהבה ובלי "אלימות"- גם צעקות לא הגיוניות- לא להשפיל את הילד. מקווה שעזרתי במשהו

אמא66

New member
תומכת בעצות של תקווה וגם

בנוסף לחיזוקים ולצ'יפורים של ההתנהגויות החיוביות, נראה לי שהוא צריך להוציא אנרגיות יותר מילדים אחרים. אולי תעשו דברים פיזיים ביחד - רכיבות ארוכות באופניים, תרוצו ביחד כל יום... בקיצור - תעשו ספורט ביחד. ואולי גם יותר חיבוקים, יותר מגע פיזי, משהו שישחרר אצלו את המתחים. לפעמים אבות מתרחקים פיזית מהילדים שלהם וחבל. ראיתי פעם בבית חולים "ילד" בן 20 ומשהו משעין את הראש על אבא שלו, ואבא שלו מחבק אותו וממשיך לדבר עם אשתו. הכי נורמאלי בעולם, אבל לא מספיק נפוץ. וחוץ מזה - שווה לחזק עוד יותר את מה שבמילא חזק אצלו. ככה יהיו לו חוויות של הצלחה והביטחון המוגבר שלו ירגיע אותו.

שבת שלום ../images/Emo140.gif

תנסה לפנות למועצה אצלכם בד"כ יש שירות טיפול בילד \ יעוץ פסיכולוגי - וזה ללא תשלום . יש גם רכיבה טיפולית על סוסים משחרר המון ריגרסיות ועצבים יורדים מהסוס כמו חדשים בהצלחה

כמה מילות עידוד ../images/Emo140.gif

ראשית, תהיה זמין לילד. תתן לו את ההרגשה שהוא יכול לסמוך עליך, שאתה תהיה תמיד שם לצידו ולא תנטוש אותו. שנית, לא לומר אף מילה רעה על ההורה השני. ותנסה לקנות כלב שהוא יוכל ללטף אותו ולחבק אותו ולדבר איתו. כלב הוא חיה שמחזירה המון אהבה ומאוד נאמנה. ולצערי, יש כאבים שאנחנו לא יכולים למנוע מהילדים שלנו.

ילד יקר

שבת שלוםלעולם לא להשחיר את אימו לא משנה מה קרה ובצד שני תנסה לשוחח עם האמא שתיצור איתו קשר לפחות טלפוני עם לא לבקר אבל הרבה לשוחח עם הילד ושיהיה בהצלחה

m i c h a l i

New member
שבת שלום ../images/Emo140.gif

נשמע שהילד נמצא באיזה סוג של מצוקה רגשית. אני אשמח אם תוכל לתת דוגמא או שתיים לגביי ההתנהגות שלו... איך זה מתבטא, מה העונש שהוא מקבל וכו' כדי שאוכל להתייחס עניינית

למעלה