גלי, השאלה הנשאלת היא
האם את נוטה לעשות דברים עבור הקטנצ'יק על בסיס קבוע, כן או לא. אם כן - הרי שזה נכנס לקטגוריה של פינוק. אם לא - הרי לכולנו קורה, שבגלל לחץ זמן/חוסר סבלנות/השד יודע למה, אנחנו לפעמים עושים דברים במקומם או עבורם. זה ממש לא פינוק. תסתכלי מסביב ותראי, כמה הורים מגדלים היום את ילדיהם בלי שהמלה "לא" תשמע מפיהם ולו פעם אחת (שלא לדבר על להרים על הילד את הקול אם הוא עושה מעשה חמור). הכל מותר, הכל אפשרי, וחלילה לנו לפגוע ברגשותיו העדינים של הילד. זה מבחינתי נחשב סופר-פינוק. ילד כזה הוא ילד שלא מציבים בפניו גבולות, וזה, לדעתי לפחות, בדיוק המודל של ילד שיגדל להיות טיפוס של "הכל מותר לי, הכל מגיע לי". אז כן, גם אני כזו מן אמא old fashion, וכשאני מסתכלת היום על הילדות שלי, ממש לא נראה לי שנגרם להן נזק מזה שאמרנו להן "לא" חמישים פעם ביום, וגם לא מזה שהרמנו קול צעקה אם הן עמדו לגעת בתנור הלוהט. להיפך: הילדות האלה היום סופר-עצמאיות, ולא צריכות אותנו על כל צעד ושעל, רק כי בלעדינו הן לא תהיינה מסוגלות לעשות כלום. הן היום בשלב של רק לחכות שנצא מהבית ושנשאיר אותן לבד, לעצמאות שלהן, והן לא מוכרחות שנהיה שם לידן כדי להשכיב אותן לישון, כי אחרת יהיו חלומות רעים. ולא, הילדות שלי מעולם לא הנדסו לנו את החיים, ומעולם לא ראו צורך לקבוע עבורינו מה עושים ומתי. הן תמיד שותפות להחלטות שקשורות גם בהן, אבל תמיד ברור להן, שאם יש חילוקי דעות בין הרצונות שלהן לבין אלה שלנו, מאד יכול להיות שבכל זאת הדעות שלנו הן אלה שתתקבלנה (בדיוק כמו שיכול להיות ההיפך). אז לא, הילדות שלי לא מפונקות במושגים של "תעשי לי, תקני לי, תביאי לי". אבל במושגים של חום ואהבה - טוב, אין הנחתום מעיד על עיסתו...