ילד מקסים אבל...

איליי

New member
ילד מקסים אבל...

בני בן השנתיים וחצי הוא פשוט מלאך . ילד נבון ומקסים הבעיה איתו היא , כשמגיעים אורחים (לא ממש משנה לו ילדים או מבוגרים) הוא משנה את התנהגותו והופך אלים כלפי הילדים ומעיף את כל הכיבוד מעל השולחן , בקיצור , אנו לא מכירים את הילד מאותו רגע . המצב יוצר לפעמים עימותים עם החברים משום שהוא מכה את ילדיהם וחוטף את הצעצועים . מה עושים?

ומה התגובה שלכם במצב הזה?../images/Emo5.gif

האם אתם מסבירים לו בנחרצות ש"ככה לא מתנהגים" ומראים לו איך "כן מתנהגים"? שלא ישמע כאילו אני מותחת ביקורת - אין לי ניסיון, כי בני הוא "רק" בן 5 חודשים, ובינתיים מקבל את כולם יפה. אני שואלת ע"מ לאסוף עוד אינפורמציה ואז האמהות המנוסות יענו.

anat30g

New member
הטריטוריה שלו

הבן שלך "מגן" על הטרירטוריה שלו.... קשה לו לעשות "וויתור" למען אורחים רצויים, מה גם שחלקם בטח לא הוזמנו על ידו... יתכן והוא חושש שהם יתנחלו בבית שלו, ישתלטו על הצעצועים שלו.... או - אפשרות אחרת - שהוא כל כך נרגש שהוא לא יודע "איפה לשים את עצמו" ואיך להתנהג... יתכן שזה שילוב של השניים.

vered4

New member
הייתי מנסה לשתף אותו בהכנות לביקור

לדבר איתו אם יש צעצועים שהוא רוצה לשים בארון, שלא ישחקו איתם. עם איזה צעצועים כן לשחק. איזה כיבוד לתת לילדים, ואת שאר הכיבוד למבוגרים, אפשר לשים במקום גבוה יותר. אולי זה ירגיע את החששות שלו.

איליי

New member
ניסיתי להסביר

ניסיתי להסביר לו שזה מאוד כייף שנפגשים חברים ושמשחקים ביחד בצעצועים , ניסיתי את שיטת ה"להחביא" את המועדפים עליו זה לא הצעצועים כי בגן הוא ילד מאוד חברותי והוא יותר המנהיג שבגן , הילדים עושים מה שהוא עושה ואוהבים אותו מאוד . הוא פשוט אולי באמת מתרגש ולא יודע איך להביע זאת

אושרתת

New member
גם שלי עושה את זה!!! את לא לבד ../images/Emo8.gif

הרבה פעמים קורה שבאים אורחים הילדה שלי מחליטה לקבל קריזזזז זה תלוי איזה אורחים באים. למשל הבת של אחותי בת שנה וחודשיים, היתה אצלי לפני כחודש והילדה שלי לא הפסיקה להרביץ לה,,,מסכנה הקטנה לא הבינה מה היא רוצה ממנה בכלל... אם באים ילדים בגיל שלה אז זה בסדר,,צ´פחה פה צ´פחה שם אבל לא נורא. כשבאים מבוגרים אז היא מחפשת תשומת לב ומתחילה לקפוץ ולהשתולל. לדעתי הכי כדאי זה לשתף אותו כל הזמן,,לתת לו להגיש לתת לו להביא לילדים ממתקים וכו´,, להציע לו לשחק בגננת והוא יהיה הגננת כל מיני דברים כאלו שיסיחו את דעתו מההתנהגות המתפרצת. אצלי זה עובד,,,,,,אבל רק לפעמים. בהצלחה ואת לא לבד

רותי ע

New member
התנהגות טבעית בהחלט...

צריך הרבה סבלנות. לא לכעוס יותר מדי. להבין מאיפה זה מגיע. בגיל הזה הם מאוד רכושנים. וגם המבוכה יוצאת כאלימות. אז צריך ללמד. לאט לאט ובסבלנות. לעשות הפרדת כוחות ככל שרק אפשר. לתת לו אחריות-בוא תסדר את השולחן כמו ילד גדול... ולחכות. עוד כמה חודשים תראי הבדל...

למעלה