ילד מרטיב

ילד מרטיב

הבן החמוד שלי בן 4 . ילד מקסים חברותי חייכן דברן חלום של ילד. נגמל מטיטול בגיל שנתים וחצי , אבל עדיין לא נגמל מטיטול בלילה. אין לי שום בעיה עם הענין וגם לו אין . שאלתי אותו פעמיים אם הוא רוצה לישון בלילה בלי טיטול והוא אמר שלא. בצהרים הוא לפעמים ישן 3 שעות בלי טיטול והוא לא מרטיב. חברה העירה לי שזה כבר ממש מוגזם ובגיל 4 ילד אמור לישון בלי טיטול. האם אני צריכה לעשות משהו? אני רוצה לציין שעם הגדולה שלי עשיתי אותו דבר לא דחקתי בה ובערך בגיל שלוש וחצי היא נגמלה לבד.

limorz

New member
תני לילד זמן

ואל תדחקי בו.אפשר להציע כוכב על לילה ולצבור למתנה.או להעיר בלילה

לפי מה שאני חושבת

ואל תקחי את הדעה שלי בתור מקצועית: ילד יכול להרטיב בלילה בגיל ארבע, רק בגלל שאחותו נגמלה לפני גיל 4 לא אומר שגם הוא חייב, בכלל, אני חושבת שכל עוד הוא ישן עם חיתול בלילה הוא ל מרגיש צורך להתאפק, לדעתי כדאי שתורידו את החיתול ותעשו עבודות ניקיון במשך כמה בקרים- ואולי תציעו איזה פרס. ואני חושבת שגיל 4 להרטיב בלילה זה בסדר גמור. יעל

יעל נתחיל בזה שממש נחמד לי לקרוא את

כל השירים שאת כותבת. את באמת כל כך צעירה? תודה על ההתיחסות אני חושבת שפשוט אקבל את עצתך ועצתו של גרא ולא אעשה כלום בינתיים. ביי .

גרא.

New member
מעט סבלנות,עדיין אינו בשל לכך..

אמא של שני חמודים,לפי שעה,זו ההעדפה שלו,כי כך כנראה הוא חש יותר בטוח. לא מעט ילדים בגילו עדיין מרטיבים בשנתם בלילה,כאשר לכל ילד ישנה תבנית אחרת של גמילה,בדרך תורשתית,אבל גם נסיבתית,בעיקר כאשר ההורים מתערבים וגומלים את הילד ביוזמתם.תהליך הגמילה,וודאי בגיל כזה,צריך להיות ביוזמתו של הילד.ואם אינו חפץ בכך כרגע,אין כל טעם להכריח אותו.רצונו להגמל עשוי להגיע מוקדם או מאוחר.עד אז,ועד בכלל,כדאי להמתין בסבלנות,ללא לחץ בגלל שחברה אמרה..

תודה לך גרא.

ממש לא לחצתי ואני באמת גם לא אלחץ. (האמת חשבתי בכיוון) . לפני כמה ימים בא חבר וראה את הטיטולים ושאל אותו האם הטיטולים שלו . אלון אמר בלי להתבייש בכלל שכן הם שלו. כנראה שזה באמת לא מפריע לו בכלל.

מכשפה

New member
תני לו זמן

היי. מצטרפת לדעה הקודמת. תני לו את הזמן שלו, לדעתי הוא יבקש לבד להפסיק כשזה יפריע לו. הוא בכלל עושה פיפי בלילה? נדמה לי שבנים נגמלים יותר מאוחר מאשר בנות, אז אם זה בלילה- מה איכפת לך, לך זה מפריע?אם זה מפריע לחברה שלך- יש לה בעייה..... לדעתי אם תהיי אדישה- הוא יפסיק לבד. ד``א- לי יש בת בת שנה ושמונה חודשים, והיא מתחילה לבקש... ואני הופתעתי ממנה- אני עוד לא מוכנה לגמילה....אבל אשמח לקבל עצות למתחילים(יש לי גדולים ו...שכחתי)

למעלה