ילד עם פחדים - הקפצת הודעה מיום 7.7.2010

mama2010

New member
ילד עם פחדים - הקפצת הודעה מיום 7.7.2010

שלום רב, ילדי בן 4, פוחד להיות לבד באחד החדרים בבית כאשר אני בבית ונוכחת בחדר אחר. הדבר קורה גם בשעות הבוקר אך מחמיר בלילה. אם אני נמצאת בחדר אחד ושולחת אותו לסלון להביא משהו, הוא רץ מבוהל מאוד וקורא לי תוך כדי ריצה. בלילה הוא מוכן לישון רק עם אור דולק וגם עם האור הוא אומר שפוחד ושואל שאלות כגון:"נכון שאין פיראטים בעולם הזה? " " נכון שאין דרקונים/מכשפות בעולם הזה?" . אחרי שנרדם אני מכבה את האור אך הוא מתעורר פעמיים -שלוש ומבקש שאדליק אור או שאשן לידו. לשאלתי ממה הוא מפחד הוא עונה אני מפחד מהפחד. הילד לא עבר שום טראומה בחייו. בנוסף, פעם גנבו לנו עגלת תינוק ואמרתי לו שלקחו אותה כי יש אנשים טובים ויש אנשים לא טובים בעולם הזה ומאז הוא פוחד שמשהו יאבד לנו ומבקש שלא אשאיר חפצים בלי להיות לידם. האם הפחדים האלה נורמליים? מה לעשות? בעיה נוספת שהוא אינו מוכן לעשות קקי בשרותים אלה רק בחיתול. מפיפי נגמל בגיל 2.8 שנים - מה עושים? האם יש קשר ביו הדברים? סליחה על אורך השאלה לתשובתכם אודה סיגל

פחדים...

שלום רב, אפשר למצוא קשר בין פחדים לעשיית צרכים והוא הצורך בשליטה. מה עושים? א. הילד זקוק לים של עידוד- עידוד היא מלאכת אומנות נרכשת ( ניתן ללמוד לעודד בבית ספר להורים) עידוד נועד לחזק את אומץ ליבו של הילד, להעביר לו את המסר שהוא טוב כמו שהוא, רצוי ומקובל ללא תנאים. ( גם אם הוא מפחד וגם אם הוא עושה צרכיו בחיתול) ב. הילד זקוק לאמפאטיה. חשוב מאוד להימנע מביקורת ומכעסים. ג. כדאי לשוחח איתו בשעה שקטה של אחה"צ. ולחשוב יחד מה יכול לעזור לו כדי להרגיש בטוח (להתחיל בשעות היום כאשר אתם בחדרים נפרדים) הקשיבי לו רוב קשב. ילדים יצירתיים ויודעים למה הם זקוקים. נסי ללכת לקראתו, למשל, להשאיר בחדרו אור (פנס) כל הלילה. בברכה עינת

למעלה