ילד פעיל מדי?

nightbird

New member
ילד פעיל מדי?

יש לי ילד בן שש וחצי, הוא פעיל מבחינה פיזית בצורה שנראית לי מופרזת וממש מדאיגה אותי. הולך לשלושה חוגים, שש פעמים בשבוע (!!!) - כדורסל, ג´ודו והתעמלות, משחק כדורגל בהפסקות, בבית הוא יוצא מדי פעם למרפסת הגג לשחק כדורסל. היום הוא חזר עם שריטה גדולה בעורף בעקבות קרב ג´ודו, לאחרונה הוא מתלונן על כאבים בברך. כאשר אני מנסה לשכנע אותו להפחית קצת את האינטנסיביות של הפעילות הפיזית שלו, הוא מסרב בתוקף. ניסיתי לשכנע אותו לוותר על אחד החוגים - הוא כמעט בכה. בסלון הוא מבלה חצי מהזמן בעמידות ראש על הספה, הוא מפסיק רק כאשר הוא משחק דמקה או יושב לאכול. אני יודע שפעילות פיזית זה דבר טוב וגם אני עצמי מקפיד על כך כמיטב יכולתי, אך מה שהוא עושה נראה לי ממש מוגזם לגמרי, אפילו לילד. אני חושש לבריאותו ולקצב הגדילה שלו. אשמח לשמוע כל עצה או דעה בענין.

מיכל153

New member
תנסה גם בפורום הפרעות קשב ולקויי

למידה - זה נראה לי מתאים , למרות שאולי יענו גם כאן. להשתמע מיכל153

לא בהכרח פעיל מידי..

נראה לי שיש לך ילד בעל תחומי עניין רבים ומגוונים, אוהב את הפעילויות שלו ואף פעם לא משעמם לו..ציינת רק את הפעילויות שלו בשעות הפנאי..בחוגים ובבית..איך הוא בבית הספר? תלמיד טוב? משקיע? החוגים באים על חשבון הלימודים? יש לו חברים? סליחה על השאלות..אבל זה ייתן תמונה קצת יותר מדוייקת.. רק רוצה להגיד לך שיש לי שכנה והבן שלה בן 7 ..הילד חוזר מבי"ס ותקוע כל היום מול המחשב..לא חברים ולא חוגים..והיא מתה שהוא יעשה משהו עם עצמו...תחשוב על זה!

לאה_מ

New member
ילד סקרן.

יש לי ילד בן שמונה וחצי. הוא הולך לבית ספר, ולחוגים נוספים (ג´ודו, כדורסל, קומיקס ומדע). הוא משחק כדורגל בהפסקות, ואחר הצהרים הרבה פעמים יוצא החוצה עם האופנים או לשחק עם חברים בכדור. זה נשמע לי ממש נורמלי וכיפי. אז הבן שלך לא נשמע חריג. לגבי הכאבים בברך הייתי מתייעצת עם רופא, ואולי גם אם המאמנים בחוגי הספורט שלו. אבל לי זה נשמע כמו ילד נורמלי וספורטיבי. תהני ממנו!

למעלה