ילד רגיש...רגיש מדי?

ילד רגיש...רגיש מדי?

אני זוכרת שכשהייתי ילדה אמי תמיד אמרה לי שאני מאוד רגישה. שכל צער בעולם אני לוקחת ללב ונעצבת שאני מתייחסת ברצינות מדי לחיים. שאני דומעת מהר שאני רגישה מדי.... להיות רגישה...זה הפריע לי בתקופות מסויימות בחיים בעיקר בגיל ההתבגרות. מה דעתכם? האם זה טוב שהילד רגיש או שטוב יותר שיהיה לו עור של פיל
?....

ילד רגיש הוא אדם רגיש

הוא פתוח לקבל ובעיקר פתוח לתת. הוא לומד להכיר את הסביבה באמצעות הרגש, באמצעות התדר של אכפתיות, חמלה והבנה. הוא לא רואה רק את עצמו וקל לו יותר לפתח מסוגלות חברתית כאדם בוגר כי הוא רואה את האדם כאדם ולא כאמצעי. איזו שאלה יפה

../images/Emo24.gifראשית....

סליחה על האיחור במתן התגובה
השפעת החלישה אותי כל כך!! אהבתי את תשובתך. מה דעתך? האם היות הילד רגיש הדבר מסייע לו או מעכב אותו בחיים?

מחשבה

אני לא חושבת שיש נכון או לא נכון. כל אחד הוא יחיד ומיוחד, וחשוב שכך הוא ישאר. אם מישהו רגיש - הוא יביא את הייחודיות שלו לביטוי ואולי גם יגרום למישהו אחר, שאינו כזה, לגלות משהו אחר בתוכו... איך היה נראה עולמנו אם לכולנו היה עור של פיל? נכון, לא תמיד קל להיות ילד /איש רגיש. אבל מי שכזה, בוודאי ילמד לאורך הדרך כיצד להגיב, בצורה שתעזור לו לצעוד קדימה בביטחון.

../images/Emo24.gifאם כך....

לילד רגיש יש משימה מיוחדת עלי אדמות.... האם ניתן למצוא קווים מאפיינים לילדים רגישים? האם אפשר ללמד להיות רגישים יותר או שזה משהו מולד?

למעלה