ילד שבוכה כל הזמן

IRIS1964

New member
ילד שבוכה כל הזמן

שלום יש לי 4 ילדים בני אחת עשרה חמש וחצי , שלוש וחצי ותינוקת בת חודשיים , בן השלוש וחצי פשוט מוציא אותנו משלוותנו כל הזמן הוא בוכה קם בבקר בוכה בלי סיבה מבקש משהו בוכה אם הוא מבקש משהו ולא מקבל אותו מיד הוא בוכה למרות שאני ממשיכה בשלי ואומרת לו אתה תמתין עד שאני אסיים הולך לישון בוכה אשמח לקבל איזה הכוונה בנושא

ילד שבוכה כל הזמן

שלום רב איריס וברוכה הבאה לפורום, אפשר להבין לליבך יקיר בוכה מצאת החמה ועד שקיעתה ובכך מפר את שלוותכם. אין זה קל ועיקר. מה עוד שנדמה לכם שהוא בוכה ללא סיבה. נשאלת השאלה האם זה סגנון ביטוי שמאפיין אותו מאז ומתמיד או אולי קשור כפי שאני משערת להולדת האחות. עם בואה במזל טוב של התינוקת למשפחה בנך בן השלוש וחצי, איבד את מיקומו של הקטן בבית. והוא מחפש את מקומו מחדש. מתצפית שערך, כנראה גילה שכאשר התינוקת בוכה באופן מיידי(כמתבקש) מתייצב אחד המבוגרים לעזרתה. יקיר מנסה גם הוא את דרך ה"פלא" לזכות בהתייחסות אלא, שלמגינת ליבו אינו זוכה במשאלת ליבו, ואין באמתחתו רעיון אחר להשיג את מבוקשו. אני מציעה להיעזר בסבלנות רבה. לנסות להבין את מצבו מנקודת מבטו, ולהיענות לצרכיו. עודדו אותו למצוא את מקומו דרך תרומה ומועילות. אפשר להתייעץ איתו כאשר התינוקת בוכה: "מה אתה מציע לעשות? "היא לא יודעת לדבר, מה אתה חושב שהיא רוצה? " לעודד אותו לעזור לטפל בה. כמו כן, לסכם איתו על זמן קבוע ביום שיוקדש רק לו – ולתת לו בעקביות בלי שיבקש. בזמן הזה אפשר אולי לשחק איתו או באמצעות בובות בתינוק ואימא – זו הזדמנות לפתח דיאלוג מעניין דרכו תשכילו להכיר את צרכיו ולמצוא דרך יצירתית להיענות להם. בברכת קחו נשימה עמוקה ובהצלחה! עינת גבע יועצת משפחתית .

למעלה