ילד שלא הוזמן ליומולדת

momoftwins

New member
ילד שלא הוזמן ליומולדת

הבן שלי לא הוזמן ליומולדת של חבר מהחוג - שלטענתו כל ילדי החוג הוזמנו. מיותר לציין שהוא מאוד נפגע. מה עושים במצב כזה?

נשמע פוגע אבל...

מה שעולה לי מכזה דבר, כמובן קודם כל עפ"י הקבלה זה בגלל שאין חיבור ביננו בני האדם ואין לנו יכולת להרכיש אחד את השני במצב הנוכחי ומה שהקבלה מציעה זה באמת להיחשף לתוכן של הקבלה וללמוד מה זה אהבה וחיבור אמיתיים, יש באתר חומרים נהדרים לילדים תוכניות כמו מאירה והחברים ומרשמלו. אבל... כטיפ מה שהייתי מציעה זה דווקא להזמין את הילד שלא הזמין ליומהולדת הביתה שלכם ולחבר בינהם, ודרך זה הילד שלכם יתקרב לילד הזה וזה יהיה כמין פיצוי על הדחיה שהוא הרגיש.

ליטל172

New member
איזה יופי של רעיון

מאוד התרגשתי כשקראתי את הרעיון. זו יכולה להיות דרך ממש טוב גם לחבר בין הילדים וגם להקל על הכאב של הילד שלא הוזמן. אני הייתי כדי לא לחשוף את הילד לאפשרות שלפגיעה במקרה שהילד המוזמן ייסרב , אולי הייתי כאמא מתחברת עם האם השנייה ואז מעלה את הזמנה.

keren kr

New member
גם זו חוויה שצריך לעבור

בן כמה בילד? אולי אפשר להסביר שגם חוויות לא נעימות שאנחנו עוברים , מקדמות ומפתחות אותנו . אז נכון , לא נעים, מעליב , אבל זה גרם לכם ולו לשאול שאלות, וזה טוב . אני מציעה לבדוק איתו , מה הוא מרגיש, איך היחסים ביניהם , ואם הוא יודע למה לא הוזמן ולנסות לעזור לו לפי רצונו...

limorsf

New member
לחזק ולהסביר שזו התנהגות לא מתאימה!

שאם אין סיבה ספציפית (כלומר אם אין ריב בין הילדים)זו בפירוש התנהגות לא מקובלת (ואני נשארת עדינה בקושי). עם זאת, אפשר לבדוק האם זה חוזר על עצמו ויש בעיה או קושי. ואם לא, זו אכן חויה שקורית לכל אחד ולנחם דרך זה. אשר לקרב את הילד השני רק אם הוא רוצה וילדך מרגיש שמתאים לו להשקיע בחיבור איתו. אם לא, - יש הרבה דגים בים לא? לימור סופר פטמן פסיכולוגית חינוכית ופסיכותרפיסטית

למעלה