ילד שלא רוצה ללמוד ?

301049

New member
ילד שלא רוצה ללמוד ?

שלום. אבקש את עזרת הפורום בבעיה שיש לי עם בני . הוא בכיתה ג' ולא מעונין / רוצה / מוטיבציה נמוכה מי יודע מה עוד , ללמוד . מה שמענין אותו זה רק משחקי מחשב ומשחקים אחרים וכל היתר לא . ניסינו בכל מיני דרכים לגרות אותו ולהעמיד בפניו אתגרים אך זה עובד ליום יומיים בלבד . יש למישהו רעיונות ???????????? תודה

30/10/49 - ילד לא רוצה ללמוד

כל דבר שילד עושה או לא עושה, ואיננו יודעים מה לעשות - יש כמה דרכים : 1. לשאול ילד - למה אתה לא רוצה ללמוד... 2. לשאול את הגורמים שמלמדים - מה הם רואים - מה הם מבינים, יכולים להיות גורמים שונים לחוסר הרצון שלו ללמוד. האם לא רוצה להיות בבית הספר ? לא רוצה ללמוד שם ? או בכלל לא מעוניין ללמוד... 3. לבדוק עם המחנכת, יועצת וכו', מה לעשות הלאה - מה הדרכים הנכונות המשותפות. מניסיון רב שנים - כשהמערכת מלוכדת ביחד עם הילד - זה עובד פי אלף מאשר נגדו... אפשר אמנם לערוך ישיבה נפרדת, המבוגרים ואחר כך לשתף אותו, אך יש צורך להגיע למסקנה משותפת על הגורמים, ו/או על הדרכים לשיפור המצב. אולי לא הילד צריך לשנות משהו... אולי המורים צריכים להתנהג אליו אחרת ? 4. לבדוק האם יש קושי / ליקוי, או... אולי משעמם לו ? אולי הוא מבין מאד מהר, ומשעמם לו ? כלומר : לבדוק... לבדוק ולבדוק... לשוחח לשוחח לשוחח להגיע לדרכי פעולה משותפות ו.... כמובן מיד לקבוע מועד נוסף לביקורת, למעקב... משהו כמו שבועיים או חודש, תלוי באנשים הנוגעים בנושא. בהצלחה !! (אם אפשר לשתף אותנו בחלק מהתהליכים, אולי נוכל לעזור בחלק מהרעיונות)

שבט

New member
וגם...

אני עד כתה ה' לא רציתי ללמוד. כל הזמן הייתי בוכה ויושבת שעותתתתתת על שיעורים. מכתה ה' אני לא מפסיקה ללמוד. חברות שלי היו יוצאות ואני נשארת בבית ללמוד. מה שאני אומרת שאין ספק שצריך להיות עם היד על הדופק ,אבל מצד שני אולי כדאי לתת לזמן לעשות את שלו וגם לילד.

papylove

New member
שבט צודקת בהחלט

ואתן דוגמא אישית מהבית. הילד סיים את היסודי בקושי ולמה אני אומרת בקושי בגלל שלא היה לו חשק ללמוד ביסודי וזה לא בגלל שהוא לא יכול או לא יודע פשוט מאוד המורים היו גועלים, דוחים, חסרי לב והרשימה עוד ארוכה. לילד לא היתה מוטיבציה ללמוד הוא הלך לבית הספר רק מידי חובה הרבה עתיד המורים לא ציפו ממנו והנה הילד הגיע בשעה טובה ומוצלחת לחטיבה התחיל כיתה ז' השנה והפלא ופלא היום קיבלנו תעודות מחצית הילד הוא מצטיין השיכבה כולה ממוצע הציונים והתעודה 100 קיבל תעודת הצטיינות הן ממנהלת בית הספר והן מאגף החינוך בעיריה איזה גאווה לילד עצמו (שלא לדבר עלינו) ועוד לחשוב שבית הספר היסודי המליץ להכניס את הילד לכיתה מקדמת חה הצחיקו אותי מחר אני הולכת להשוויץ בפני המנהלת המחורבנת של היסודי. ולעיקר סביר להניח שאולי חוסר האמפטיות של המורים מוריד את רמת הבטחון של הילד ולכן גם האי רצון ללמוד זה קורה הרבה בימינו

100 הילד 100

כל הכבוד לילד
כל הכבוד
זה באמת מבאס כשיש קשיים, וכמה זה מעודד כשמתגברים עליהם, ולא רק זה, אלא הילד שלך התגבר בגדול
כפיים כפיים !!!

papylove

New member
המון תודות הקשיים

עדיין קיימים אבל עכשיו הוא ממש נהנה ללכת לבית הספר. המורים לא מסתכלים עליו כמו על איזה מסכן ולא מספיק שהוא "אהבל" כביכול אמא שלו לא מבינה אותו ודורשת מעל ומעבר. עכשיו הוא שווה בין שווים ולכן הרבה יותר קל לו להתמודד עם הקשיים ולמזלינו הרב ישנם ילדים עם קשיים הרבה יותר קשים משלו וגם הילד רוצה ללמוד ולהצליח דבר שיאמר לזכותי ולטובתו ומזלו. כל מה שלי נותר הוא להמשיך לתמוך בו ולקבל המון כוחות מכמה פורומים מועילים מאוד בתפוז. דרך אגב אני מאוד נהנת מהפורמים כאן ותמיד ממליצה עליהם לחברות וכאלה וזו ההזדמנות להגיד שאתם עושים עבודה נהדרת ישר כוח והמון תודה על העזרה, היעוץ והאוזן הקשבת

למעלה