ילד שלילי

זיוה38

New member
ילד שלילי

בני בן ה 7.5 ,בכור בגשה מאוד שלילית לגבי כל מה שמסביבו. השנה הוא סיים כיתה א' וחיכה לחופש הגדול. הוא לא מעוניין להצטרף לשום קייטנה (למרות שיש הרבה סוגים , ולמרות שהחברים שלו הולכים), ולכן הוא נמצא בבית כל היום ולא מעוניין לצאת לשום מקום. אבל , הוא מתלונן שמשעמם לו , אין לו עם מה לשחק כי כל המשחקים משעממים, הוא צריך משחקים שהוא לא שיחק בהם אף פעם .( הוא לא מעוניין לשחק גם איתנו ההורים , אחד מאיתנו נמצא איתו בחופש בבית ). בצהריים הוא מעוניין ללכת רק לחברים ( ויש רק שניים כאלה שהוא מוכן , כי עם אחרים אין לו מה לשחק הם משעממים אותו ). וכמובן שאי אפשר רק חברים כל אחר צהריים , אז הוא לא מוכן ללכת לבריכה כי אין לו מה לעשות שם ,אף אחד לא משחק איתו ( וזה לא נכון , מאוד רוצים לשחק איתו , אבל המשחקים שלהם משעממים אותו .....) בקיצור !!!!! הוא פשוט לא פותח את הראש לשום דבר , הכל לא טוב לו , הכל לא נראה לו , הכל הוא לא רוצה ( אבל הוא מתלונן שמשעמם לו ) ואין לי כבר פיתרון . הוא בתוך הבית , מרוב שעמום הוא מציק לאחיו הקטנים , וכבר די נמאס לשנינו לנסות לרצות אותו ללא הועיל . מדוע הוא כל כך שלילי ורואה הכל כלא טוב ? מדוע הוא לא מוכן ללכת לקייטנות ? אגב, הוא ילד מאוד חברותי, רגיש והשנה היתה לו שנה נהדרת בבית הספר ( מבחינה לימודית , חברתית וכו') . אשמח לעזרה . תודה !!!

60 שניות שמנסות להסביר מדוע הפך הילד לשלילי..

שלום רב זיווה, נראה לי שהילד החברותי והחכם שלך מצא את כפתור ההפעלה האולטימאטיבי. ואני אסביר, כל התנהגות היא מטרתית. ילדים לא פועלים בחלל ריק. ילדים הם עקביים. יש להם תכונה מופלאה הם עושים רק מה שמניב. מניב התיחסות . בנך תצפיתן מצטיין, הוא עסק במיפוי החברתי של המשפחה ומה הוא גילה? הוא גילה ששליליות, סרבנות, ואמירות כמו "משעמם לי" מזכות אותו בהתגייסות רבה מצידכם. איך זה בא לידי ביטוי בשטח? מנסים לרצות אותו, להציע לו, מבקרים אותו, מנסים "לפתוח לו את הראש", מדברים איתו, מטיפים לו, נותנים לו הסברים ומונולוגים ארוכים. אז למה שישנה את ההתנהגות? בברכה, עינת גבע.

למעלה