ילד שמן מאוד

רוזט

New member
ילד שמן מאוד

הבן שלי שמן מאוד מאוד.אני מנסה למנוע ממנו מאכלים משמינים והוא מוצא את הדרך שלו לאכול אותם, הגעתי למצב שאני מחביאה לחם כדי שלא יוכל אותו. הוא מאוד אוהב בצקים,כמו בורקסים, כובנה, גחנון, לביבות,בגטים,פריקסה,וכל זה בצק ולא מועיל רק משמין, החלטתי שאת כל זה לא אכין יותר,כדי למנוע השמנה , אז הוא אוכל הרבה לחם, מה עושים? ואם כדורים לדיעוי התאבון?

צפנתי

New member
חוג/מסגרת לפעילות גופנית

הסתבר ממחקרים חדשים שהכי חשוב להיות בכושר ולנוע, הרבה יותר מלהיות רזה. למה בכלל יש מטוגנים בבית אם יש בעיית השמנה? בורקס זה מבצק עלים, שזה 15-20% מרגרינה, שזה שומן מוקשה, שזה הזבל הכי גדול כמעט שאפשר להכניס לגוף, גם לשמנים, וגם לרזים. בן כמה הילד? מה גובהו ומשקלו? האם יש בעיות נוספות? דחיה חברתית? לימודים? הכי טוב ללכת לתזונאי עם הילד.

bennyTKD

New member
צפנתי צודקת (כרגיל...)

אני חושב שצריך להוריד חלק מהאוכל הממש משמין (הידעת שבבורקס אחד יש 250 קלוריות?!), אבל לא להגביל אוכל בכלל, כי לא תצליחי. להיפך. אם לא תיתני לו לחם, אז הוא יתגנב למטבח וימצא שוקולד או משהו אחר. אבל בנוסף לקצת יותר הקפדה על האוכל, חשוב מאוד לעסוק בפעילות גופנית אירובית, כדי לשרוף שומן. הפעילויות ששורפות שומן הן אלו האירוביות (ריצה, הליכה מהירה, רכיבה על אופניים, שחיה וכו'). לגבי ילדים - לא חייבים לומר להם שהפעילות מיועדת לשריפת שומן. אפשר להרגיל אותם לעשות את זה לשם הכיף (כי זה באמת כיף). למה לא לקחת אותם בסופ"ש לפארק עם האופניים ולתת להם לרכב קצת? בני

צפנתי

New member
../images/Emo140.gif שירשם לאומנות לחימה עם בני....

סתתתם..רציתי להגיד שתזונאי ממומן ע"י קופות חולים, אני יודעת למשל על מכבי, זה נחשב למכוסה, ולא חייבים להכנס להוצאות בשביל לשמוע מה יש למומחה להגיד. גם תזונאי/ת יוצר/ת אוירה מאד חיובית לגבי רצונות ויכולות הילד. זה חשוב. לא להיות במלחמה עם הילד ולשמוע מה יש לו להגיד, סה"כ שיתוף פעולה של הילד חשוב מאד.

מה הקטע עם הלחם?

אני יכולה להבין את העניין של להרחיק מאכלים כמו בורקסים ולחמניות וכאלה אבל לחם דוקא ישיג את האפקט שאת מחפשת. לחם רגיל הוא בעצם דל שומן ומשביע. כשהוא יאכל לחם הוא דוקא ירגיש יותר שבע וליותר זמן ואז הוא ינשנש פחות באופן טבעי. שימי לב שאני מדגישה לחם ולא לחמניות, ג'בטות, באגטים ופיתות כי אלו באמת משמינות. את יכולה גם לתת לו דברים כמו בטטה במיקרו שזה ממש טעים וזה משביע לאורך זמן. לפני כל ארוחה שאת נותנת לו שישתה 2 כוסות מים ויאכל סלט. תני לו הרבה ירקות בכל מיני צורות כי זה גם בריא , גם משביע, גם מלא ויטמינים וזה יתרום למטבוליזם. אם מדובר בילד בגיל חטיבה הוא יכול כבר להירשם לחדר כושר והוא יכול לעבוד שם עם המדריך ותוך כדי שהוא ירד במשקל הוא גם יפתח יותר את השרירים וזה יגרום לו להרגיש יותר טוב. המטרה שלך צריכה להיות כזו שהוא יסגל הרגלים טובים לחיים ובאופן טבעי. הוא יוכל לאכול את הדברים שהוא אוהב אם הוא יעשה פעילות גופנית. הכל צריך להיות זורם וטבעי כי מדיאטות קל להישבר או לרדת ואח"כ לעלות - כי אתה מגביל את עצמך, כי אתה מונע מעצמך את הדברים שאתה אוהב. תשתדלי לטובתו לא להחזיק בבית פיתויים ולהות דוגמא של איך לאכול. אני מציעה לך לחקור את עניין האינדקס הגליקמי שמראה לך כמה מזונות הם משביעים לאורך זמן. זה מאד יעזור כי כשאדם מרגיש שבע הוא פחות מרגיש צורך לנשנש. העיקר שזה יהיה טבעי.

bennyTKD

New member
הערה לגבי חדר כושר

לגבי חדר כושר - אני פחות ממליץ. כדי לשרוף שומן צריך פעילות אירובית, כפי שהסברתי בהודעתי לעיל. חדר כושר מפתח שרירים. כן, נכון שיש שם גם אופני כושר והליכון (ששניהם זה פעילות אירובית), אבל בדרך כלל את רוב הזמן שלו שם הוא יבלה במכשירים של משקולות, וזה לא פעילות אירובית. למען הדיוק, או למען אנשים אחרים שמתעניינים, אציין כי גם לשמנים יש יתרון בחדר כושר - גוף שרירי יותר שורף יותר שומנים בזמן מנוחה מאשר גוף רגיל. לכן, מי שמתאמן בחדר כושר, זה כן יתרום לו להורדת משקל. אבל רק מעט. אם הוא יקדיש את אותו זמן (נניח 3 פעמים בשבוע, כל פעם שעה) לריצה או פעילות אירובית אחרת, הוא ישרוף הרבה יותר שומן. בני

neko

New member
החדרכושר חשוב לעיצוב השריר,

אחרת כשמורידים את המשקל נראים רופסים משהו. הכי טוב זה לשלב הכל כמו שעשיתי בצעירותי (לפני 6 שנים שלמות...) כשעוד היה לי הרבה זמן פנוי - ארבע פעמים בשבוע אמנויות לחימה, וארבע פעמים (לא תמיד חופפות) חד"כ ואימון ארובי (כדורסל בד"כ).

neko

New member
צפנתי - למה סתם?

אמנויות לחימה זה אחלה פעילות. אבל כל סוג של פעילות ספורטיבית זה חובה, בייחוד למתבגרים.

bennyTKD

New member
סתם מסיבה מאוד פשוטה

סתם כי בני הוא לא מורה לאומנויות לחימה. ממש לא. זה רק תחביב שלו. (וצפנתי תסלח לי שאני עונה במקומה, אבל זה חשוב להדגיש את זה. שלא יבינו בטעות שאני איזה מאסטר לאומנויות לחימה. ממש לא. קטונתי.) בני

bennyTKD

New member
|מסמיק|

ודרך אגב, איך זה שהשפתיים שלך ושל צפנתי נראות ב-ד-י-ו-ק אותו דבר?!
בני

צפנתי

New member
אני השאלתי לה את השפתיים שלי

לכל מיני מטרות חשובות. ככה זה חברות טובות...!

neko

New member
בני - אני לא חושב שזה מה שהיא

התכוונה. היא גם אמרה "ללמוד עם בני" ולא "ללמוד אצל בני". אני חושב שמה שהיא אמרה נובע מהדחקה פסיכולוגית של אמנויות לחימה, שאני רואה גם אצל אנשים שאני מכיר. הם תופסים אותה כדבר רחוק ולא רלוונטי, וחבל.

משה פ

New member
שלום רוזט!!!

בתור שמן מאד לשעבר, ושמן קצת בהווה, אני מרשה לעצמי לענות לך מתוך נקודת מבט שלי. כל מה שתעשי את ולא הוא נידון מראש לכישלון. את יכולה להסתיר ממנו כל מה שאת חושבת שמזיק לו, והוא ימצא את הדרך להשיג את המתוקים והמשמינים. כלום לא יעזור אם הוא לא החליט לשנות תפיסת חיים. הייתי מציע לך ראשית דבר, לערוך לו בדיקות רפואיות כדי לשלול בעיה רפואית כלשהיא, או הורמונלית. לשכנע אותו לפנות לקבוצת תמיכה דרך רופא הקופה. כאשר הדגש הוא על תמיכה קבוצתית - נפשית. אני נמצא בקבוצת תמיכה שכזאת במסגרת בי'ח תל השומר, ושמח לציין שהורדתי במשך שנה 45 ק'ג. אשמח אם תפני אלי במסר פרטי, ואוכל אולי גם לעזור לך..... יש לי הרבה מה להציע בתחום הזה. (בהתנדבות - לא מסחרי)

jenngirl

New member
אני לא מבוגרת, אלא נערה אבל מניסיון

אני יכולה לתת לך כמה טיפים שלי שבאופן אישי מאוד עזרו,(אני בת 15) והצלחתי להוריד 8 קילו בחודשיים, אפילו יותר...: 1. לאכול כמה שפחות לחם, אפשר לאכול אבל לא כל הזמן, בערב אני ממליצה עד 3 פרוסות לחם. 2. לאכול עד השעה 7 בערב את ארוחת הערב, אפשר גם עד 8.(זה בגלל שאם אוכלים יותר מידיי מאוחר אז האוכל לא מספיק להתעכל, בגלל שבלילה מערכת העיכול לא עובדת) 3. לעשות כמה שיותר פעילות גופנית: הליכה עזרה לי מאוד, אם עושים הליכה חשוב הליכה מהירה ובמשך שעה לפחות, גם שחיה זה מאוד טוב, בכלל כל פעילות גופנית טובה. אם הוא יעשה הליכה 3 פעמים בשבוע זה מאוד יעזור לו. 4. אם אוכלים ארוחת ערב עדיף שיהיו בה מרכיבים של ירקות וככה הוא יישבע יותר. 5. ארוחת בוקר אני אוכלת קורנפלקס רגיל, בלי סוכר, ועם חלב. 6. לשתות המון המון מים. 7. להימנע מאכילת ממתקים, ומשתיית משקאות מתוקים, פשוט בקוקה קולה וכל הדברים האלה שמים טונה סוכר. מותר פעם בשבוע, אפילו פעמיים וגם יותר לאכול איזה ממתק. 8. בעיקרון אני אוכלת כמה שאני רוצה אבל לא בהגזמה, וגם תראי שאם הוא יקטין טיפה במנה, לא צריך להקטין בהגזמה, אבל אם הוא יקטין אז ככה גם הקיבה שלו תקטן וככה הוא יצרוך פחות אוכל. 9. לאכול פירות במהלך היום למשל אחרי ארוחת הצהריים או בבוקר אחרי ארוחת ה-10. אולי טיפה הגזמתי בטיפים, אבל לי הם מאוד עזרו, ואני עדיין ממשיכה לעשות את כל מה שכתבתי פה. שיהיה לו בהצלחה
ואני מקווה שעזרתי...

הרשי לי לתקן אותך..

מערכת העיכול עובדת גם בלילה - היא לא נכנסת לשביתות בגלל שאת הולכת לישון.. אפשר לאכול פירות וזה סופר לא משנה מתי אבל רצוי שלא להגזים כי יש בפירות הרבה סוכר. כך או כך עדיף איזה אפרסק על פני פסק זמן... הילד יכול לאכול באיזו שעה שהוא רוצה - מספיק הוא צם כל הלילה כי הוא ישן. שימי לב שלפני השינה עדיף לא לאכול משהו כבד כי זה יפגום באיכות השינה. אין בכלל מה לוותר על לחם - זו טעות נפוצה - אני יכולה להפנות לספר של סמדר פרגר שנקרא הרזיה שפויה שבו היא מספרת אין היא ירדה 45 ק"ג. פעילות אירובית היא אכן מה ששורפת שומנים. החדר כושר מעבר לעובדה שיבנה לו שרירים ויגרום לו בטווח היותר ארוך לשרוף יותר קלוריות בהליכה ובחיים יתרמו לבטחון עצמי ולהרגשה שלו. אני אישית מאד בעד ההליכון בחדר כושר.

ענתש

New member
חייבת להתנגד לרוב ההצעות שנתנו לך..

לא נתת שום פרטים לגבי בן כמה הבן שלך. מסוכן מאד ומזיק ביותר לעשות דייאטות לא מבוקרות לילדים שעדיין גדלים וצומחים. נזק שתעשי לו עכשיו (עקב מחסור בויטמינים חיוניים או במזון בכלל) יכול להשאר איתו לכל החיים ! כשמדובר בילד ולא באדם מבוגר אל תחפשי עיצות באינטרנט רק עזרה מקצועית !. אין לי ספק שהשמנה היא מחלה וצריך לעצור אותה כמה שיותר מוקדם, אבל את התשובות את יכולה לחפש בסניף קופת החולים שלך, שם תופני לדיאטנית קלינית המתמחה בנוער - רק היא תוכל לעזור לך. עוד המלצה היא לפנות לשומרי משקל - יש להם קבוצות נוער נהדרות ומצליחות (ובפיקוח רפואי) - הנה הקישור. שומרי משקל זה גם כיף כי לא מרגישים לבד. בכל מקרה נשמע שהבן שלך "מכור לפחמימות" וזה יכול לנבוע מכל מיני סיבות (גם בריאותיות) ולכן חשוב לאבחן נכון ולהתאים דיאטה מקצועית לילד. בכל מקרה תנסי לגרום לו להרגיש בסדר, אל תחביאי לו אוכל - זה רק מוביל לזה שהוא יגדל עם תסביכים בנוגע לאוכל ורק יחריף את הבעיה. דיאטה מתחילה בראש, לא בפה... בהצלחה !

הצעה

אולי זו לא עזרה מקצועית אבל אני מציעה לך לבקר בפורום תזונה ודיאטות. יש שם המון אנשים מקסימים שיכולים לתת טיפים ועצות. יש שם המון נסיון. רק הצעה :)

מבט קצת אחר על העיניין

בדיוק היום חשבתי על זה שמתי שאני אהיה גדולה אני אעשה הכל כדי שהילדים שלי לא יהיו שמנים, וחשבתי לעצמי ואז הגעתי למסקנה ששאת כל השיטות ההורים שלי ניסו במשך השנים ואני עדיין בת 21 ושמנה, וגם עכשיו אחרי שאני בעצמי ניסיתי את רוב השיטות שיש בעולם אני יכולה להמליץ על דבר אחד שהוא קבוצת תמיכה, כי כדורי דיכוי רעב הם רעיון גרוע מאוד, אתה צריך להסתכל על הבן שלך כמכור והוא מכור לאוכל ואתה דבר ראשון יכול לומר תודה לאלוהים שהוא מכור לאוכל ולא לסמים והדבר השני שאתה צריך לעשות הוא לעזור לו להתייחס לאוכל כמו אל צורך לחיים ולא כמו תעסוקה לחיים, ותחשוב על זה שאם נרקומן רוצה להיגמל יש שלבים ותהליכים ואי אפשר פשוט לומר לו לך לחדר כושר או לך לחוג כי זה הרבה יותר מורכב מזה, תסמוך עלי אני הייתי ועדיין שם, אין אתגר גדול יותר מאשר להתמודד עם האוכל... אני מאוד אשמח לעזור ברעיונות ושאלות

מבט קצת אחר על העיניין

בדיוק היום חשבתי על זה שמתי שאני אהיה גדולה אני אעשה הכל כדי שהילדים שלי לא יהיו שמנים, וחשבתי לעצמי ואז הגעתי למסקנה ששאת כל השיטות ההורים שלי ניסו במשך השנים ואני עדיין בת 21 ושמנה, וגם עכשיו אחרי שאני בעצמי ניסיתי את רוב השיטות שיש בעולם אני יכולה להמליץ על דבר אחד שהוא קבוצת תמיכה, כי כדורי דיכוי רעב הם רעיון גרוע מאוד, אתה צריך להסתכל על הבן שלך כמכור והוא מכור לאוכל ואתה דבר ראשון יכול לומר תודה לאלוהים שהוא מכור לאוכל ולא לסמים והדבר השני שאתה צריך לעשות הוא לעזור לו להתייחס לאוכל כמו אל צורך לחיים ולא כמו תעסוקה לחיים, ותחשוב על זה שאם נרקומן רוצה להיגמל יש שלבים ותהליכים ואי אפשר פשוט לומר לו לך לחדר כושר או לך לחוג כי זה הרבה יותר מורכב מזה, תסמוך עלי אני הייתי ועדיין שם, אין אתגר גדול יותר מאשר להתמודד עם האוכל... אני מאוד אשמח לעזור ברעיונות ושאלות

למעלה