ילד שמנמן

לאב

New member
ילד שמנמן

בני בן ה11 שמנמן עם נטיה לכוון השמן זה לא ממש מטריד אותו, והוא אוכל כמויות עצומות של אוכל לאחרונה הצעתי לו להתחיל לשמור על משקלו והוא היה בעד אבל עדיין הוא כל הזמן פונה אלי עם תקווה בעיניים ושואל - מותר לאכול את זה ומותר לאכול את ההוא (בתדירות גבוהה) איך אני מכניסה לו יותר מוטיבציה לפני שיגדל להיות אדם שמן? רציתי לציין שבעלי ואני שומרים מאד על המשקל ושאר ילדי רזים, לבית לא נכנס אוכל שמן או מתוק ולעומתו נכנס הרבה אוכל דיאטטי

ארינה

New member
תראי מנסיון אני מציעה לא לחוץ עליו

כי הוא יעשה רק דווקא כמו שאני עשיתי כשהייתי בגילו. פשוט לנסות ולהסביר לו יפה מבלי להעליב אותו שהוא שמן ומבלי להסתכל לו בצלחת כל הזמן מה הוא אוכל ולהעיר לו. פשוט להסביר לו שזה יותר בריא ולנסות לייפות לו את את האוכל המזין. יש המון אופציות היום להפוך סלט וגבינה או סלט ועוף לטעים ומזין ותוך כדי כך לשמור על דיאטה. אני מקווה שזה יעבוד בהצלחה ארינה

גם אני לא הייתי מזמן ילדה! ../images/Emo8.gif

כן, כן, ממש לפני 7 שנים (כשהייתי בת 8) היתה לי אותה בעיה. הייתי ילדה ***ממש*** שמנה וההורים שלי גם די דאגו, כי אף אחד לא שמן (טוב, עכשיו כן, הגיל עושה את שלו, מה לעשות?) וגם לנו בבית אין אוכל "שמן" כמו שקראת לזה.. ובכל זאת- עובדה! אני הייתי אוכלת בכמויות. טוב, די לקשקש עלי... :) מה אני מציעה, את שואלת? הממממממ... שתני לשלב הזה לעבור. אני בטוחה ש- sooner or later הוא יתעורר בוקר אחד, יסתכל במראה ולא יאהב את איך שהוא נראה ויחליט שהוא רוצה לעשות דיאטה. זה מה שקרה לי. פשוט ככה. וכן, אם את חושבת לדבר איתו בנושא, תשתדלי לא לפגוע בו יותר מדי (טוב, בעצם, אני בטוחה שתשתדלי לעשות את זה כמה שפחות כואב, הרי את נשמעת אחלה אמא אם את ככה דואגת לבן שלך!)
ולהסביר לו את זה במילים עדינות... פשוט הקטע הזה הוא מאוד רגיש, ואם לוחצים על הנקודה הרגישה הזו- התוצאה שמקבלים היא הפוכה לתוצאה הרצויה. אני מאחלת לך ולבנך המון הצלחה!!!
דורשת עידכון... :) עדי התל-אביבית

למעלה