ילד שמרביץ כיצד מתמודדים????

עדייכ

New member
ילד שמרביץ כיצד מתמודדים????

היי, כמו שכבר אמרתי יש לי ילד בן שנתיים ושמונה חודשים. לפני 4 שבועות הצטרפה למשפחה אחות חדשה הוא התחיל להרים ידיים על ילדים שהם יותר קטנים ממנו..... זה משהו שהוא לא היה עושה לפני כן. בנוסף כאשר אנחנו כועסים עליו או לחילופין הוא לא מקבל את מה שהוא רוצה הוא מנסה להרים עלינו יד. עלי (אמא שלו) הוא רק עושה כאילו לאבא שלוהוא כן נותן מכה איך מתמודדים עם מצב כזה??? מה עושים??? מה אומרים לו בזמן כזה שהוא כועס ורוצה להרים יד?? תודה רבה סוף שבוע נעים עדי

יחסים האתגר , הילד מחפש תחושת שייכות..

שלום רב, בנך הפעוט עובר יחד אתכם תהליך של הסתגלות לחייו החדשים. ילדים בכורים חווים מפנה משמעותי ודראמטי בחייהם עם כניסתו של אח חדש למשפחה. אין זה קל כלל ועיקר. עליו להתמודד עם הפנטזיה הנשברת של להיות האחד, היחיד, הבלעדי והמרכזי. במוחו מתרוצצות כל מיני שאלות: האם הם( ההורים שלי) אוהבים אותי? האם אני עדיין חשוב להם? ואם אני חשוב להם למה הם לא הסתפקו בי והביאו עוד ילד לעולם? האם התינוק מועדף? ואם לא מעדיפים אותו אז למה לא אומרים לו לא ולי אומרים? האם אני שווה לאחי? ואם אני שווה לו אז למה ממני מבקשים להיות בשקט, להקשיב, לעשות כל מיני דברים וממנו לא? בשלב זה הילד מחפש את מקומו מחדש. הספק התגנב לליבו והוא מנסה לבדוק. הוא בודק האם הוא חשוב, רצוי ונחוץ לכם? האם תקבלו אותו יחד עם רגשותיו והתנהגותו גם אם אינכם שבעי רצון ממנה. התגובות שלכם מספקות לו תשובות. בשלב קריטי זה עליכם להיכנס "לחדר מצב" ולחשוב חכם ורחוק . מהם התגובות שיספקו לו אישור לאהבתכם ולתחושה שאתם באמת רוצים אותו. גישה המקפלת דרישות רבות, כעסים, סרובים ואיסורים רבים חוסמת את דרכו להרגיש שייך בצורה חיובית. לכן, עליכם לעבוד על היחסים להקדיש לו זמן אישי בנפרד מאחיו, לשתף אותו, להתיעץ עימו, לאפשר לו בחירה, לההד לו את נחיצותו, לאפשר לו לעזור לכם. אלה דרכים שישיבו לו את הבטחון בעצמו ובקשר אתכם ויאפשרו לו לחדול מבדיקות אהבה ומקובלות. ( דרכים אלה נלמדות לעומק בקבוצות הורים.) בברכה, עינת

למעלה