ילד שמתעורר מספר פעמים בלילה

galysho

New member
ילד שמתעורר מספר פעמים בלילה

יש לי ילד בן 3 שמתעורר מספר פעמים בלילה. הילד הולךל ישון בסביבות 8:30 בערב לאחר הקראת סיפור, ארוחת ערב ושגרת שינה נינוחה. אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות. כשהוא מתעורר הוא מבקש שנסדר לו את הכרית, את החיתול, הוא רוצה לשתות מים מבקבוק שנמצא במיטתו. אני חושבת שהוא חולם ולא יודע להסביר. מה לעשות, אנחנו ממש גמורים מעייפות. תודה רבה

שאלות להבהרת התמונה...

שלום רב, האם בעבר ישן הילד לילה רצוף? מתי התחילו התעוררויות הלילה? האם ארע משהו מיוחד אז, למשל, הולדת אח, פיטורין, מחלה של קרוב משפחה, וכיו"ב? עינת

galysho

New member
הבהרה

יש לו אחות בת שנה והתעוררויות היו עוד לפני שהיא נולדה. לפעמים קורה הנס והוא ישן לילה רצוף או קם פעם אחת אבל בד"כ מתכורר על שטויות.

נדרש פרוייקט יזום מתוכנן מודרג וחכם...

שלום רב, אני משערת ורק משערת שהילד עלה על מכרה זהב. הוא עלה על רעיון שהלילה זו הזדמנות לקבל תשומת לב מרוכזת, ממוקדת ובלעדית . הוא התמכר לכך ועכשיו מתעורר כדי לזכות בטיפול. מה עושים? יש להשקיע בשני מישורים בהדרגה: 1. בשלב ראשון עליכם לתת לילד בדרכים שונות תשומת לב ייחודית בשעות אח"הצ: כגון, "זמן אימא" בנפרד מהאחות, לשתף אותו, להתיעץ איתו, לעודד אותו, להדהד לו את מועילותו. להראות ולגלות לו את כישוריו ויכולותיו. אלה גישות הנלמדות לעומק בבית ספר להורים ומהוות פלטפורמה מוצקה לשלב הבא. 2. מנהלים שיחה נעימה ושקטה עם הילד בה מודיעים לו שאתם מאוד אוהבים אותו, הוא מאוד חשוב לכם ויחד עם זאת ל א תוכלו להמשיך להיענות לקריאות הלילה מאחר ואתם מתעייפים ומתקשים לתפקד ביום המחרת. בהזדמנות זו תעבירו לו את המסר שאתם סומכים עליו שהוא מסוגל לחזור ולהירדם בעצמו. תבדקו איתו מה נחוץ לו על מנת להצליח? ואיך אתם יכולים לסייע בעוד מועד. מרגע זה כל שנותר זה עקביות מלאה. בהצלחה, התיחסות/שאלות נוספות יתקבלו בשמחה. עינת.

למעלה