ילד שנותן לעצמו מכה

Violet Ann

New member
ילד שנותן לעצמו מכה

בני בן שנה ותשעה חודשים, מאוד מפותח מילולית (מדבר במשפטים של ארבע וחמש מילים), עצמאי ונבון. למרות כל זאת אשמח לדעה על הנושא הבא: מדי פעם הוא מכה את עצמו בראש מכה-שתיים-שלוש ואז אומר "כואב לX". לעיתים הוא עושה זאת כשאנחנו כועסים עליו ולעיתים ללא קשר. חשוב לציין שהוא בגן (מגיל שנה) ומבלה איתנו את אחר הצהריים. כיוון שהוא בן יחיד לא חסרה לו תשומת לב, לדעתנו. אשמח לדעה מה הדרך הנכונה להתמודד עם המצב הזה.

אבקש תשובה לשאלה... עינת גבע

שלום ויולט, אני מבקשת ממך להוסיף פרט נוסף איך אתם מגיבים אחרי שהוא מכה בראשו? עינת גבע, יועצת משפחתית מכון אדלר.

Violet Ann

New member
אנחנו אומרים לו שאנחנו לא מרשים לתת מכה

ומבקשים ממנו לתת ליטוף במקום. לרוב הוא לא עושה כלום. רציתי לציין שהוא לא ילד שנתקל בהרבה איסורים באופן כללי והוא מביע את עצמו מילולית בלי בעיה ואומר משפטים כמו "למה X בוכה?" לפני שהוא בוכה ו"X עצוב".

לצמצם התיחסות מילולית להיות עניינים יועצת

לצמצם התיחסות מילולית להיות עניינים עינת גבע. ויולט שלום שוב, הבן שלך אכן מפותח מילולית לגילו. אוסיף ואומר שהוא מפותח גם שכלית וגם מבחינת יכולת ההבעה הרגשית שלו. נראה לי שהבן שלכם מצא עוד "משחק", בדומה למשחק ה"קוקו" ומשחקים אחרים שפעוטות משחקים בהם עם המבוגרים. כלומר, הוא מצא עוד דרך להיות אתכם בקשר, עוד צורה להזמין אתכם להתחבר אליו ולהתייחס אליו. אין ספק שלבנך לא חסרה תשומת לב (כפי שציינת). הוא מקבל הרבה תשומת לב גם כאשר הוא פועל באופן שנראה בעיניכם לא מתאים(ובצדק). לכן, אני מציעה לכם מחד לא לאפשר לו לפגוע בעצמו ומאידך לא לתת ל"תופעה- משחק " שלו תשומת לב עודפת. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית מכון אדלר.

למעלה