ילד שני הפרש של שנתיים וחצי מהראשון

צומי1

New member
ילד שני הפרש של שנתיים וחצי מהראשון

היי ילדתי לפני שבוע ויש לי בבית ילדה בת שנתיים וחצי כמעט, היא עד 16:00 בגן כל יום היא מאוד קשורה אליי. ברגיל אני היתי מחזירה אותה כל יום מהגן , נשארות בגינה,חוגים, ג'מבורי ובעלי פעמיים בשבוע היה מביא אותה אמא שלי שמרה עליה עד גיל שנתיים והיא מאוד קשורה אליה מאז הלידה אני ממש מרגישה שאני מזניחה אותה כל תשומת לב מאחרים ומתנו לא ממש עוזר והיא בוכה הרבה,מורדת(לא רוצה לאכול,לא רוצה לשחק,לא אמבטייה)זה משגע אותה שהיא מגיעה מהגן (אמא שלי מביה אותה)והיא רואה אותי מניקה לפחות שעה וכמה שאני משתדלת להניק לפני שתגיע זה לא מסתדר,מדי פעם אני גם מחזירה אותה מהגן אבל הכל נעשה בלחץלחזור הביתה להניק. בבקרים היא בוכה אמא אמא כשבעלי לוקח אותה לגן,ואחה"צ שזה אמור להיות הזמן איכות שלי עם הגדולה אז היא רואה אותי מניקה וזה לוקח סביב שעה וחצי. בקיצור הברירה היחידה זה לתת סימילאק אחה"צ שמישהו ישמור על הקטנה ואני אצא עם הגדולה למרות שלא רציתי להתחיל כל כך מוקדם עם הסימילאק. אילו עצות יש לך לתת לי כשי שהגדולה כמה שפחות תפגע ומצד שני לא לתת לה כל מה שבא לה כי היא בוכה???

כל חיינו אנו לומדים דרך התמודדות עם

מה שהחיים מזמנים לנו ומה שאנו מזמנים אליהם. ביתך לראשונה אולי למדה שהעולם שסבב סביבה , השתנה לה. זה קשה לילדה צעירה לקבל אבל זוהי דרך העולם. את אמא לילד נוסף, וגם יש לך את עצמך ועולמך ותפקידייך הנוספים. הדבר החשוב ביותר זה לשדר לילדה נורמטיביות. לא "להתרגש" מהבכי וודאי לא לחוש ריגשי אשמה שאת מזניחה אותה. נכון, את נמצאת איתה פחות וזה שונה מהעבר אבל במשפחה ישנה דינמיות שהיא חלק מן החיים, היא בריאה וטובה ונכונה. הרי כולכם ודאי רציתם ילד נוסף ואיני מכירה ילד יחיד שלא כועס על הוריו שהשאירו אותו ללא אחים. תנסי בזמן שאת כן פנויה לשים את הילד במיטה ולהיות רק איתה. אפילו זמן מועט יהיה טוב. חשוב שזה יהיה ללא הנקה , האכלה או החלפת חיתול. בנוסף תחמיאי לה הרבה, תצייני שהיא אחות גדולה , תבקשי את עזרתה ותאמרי כמה היא עוזרת יפה לאמא לטפל בתינוק. תספרי לה שגם היא היתה תינוקת קטנה והיה צריך לעשות בשבילה הכל והיום היא כל כך בוגרת.... וכו... המסר העיקרי הוא לא להתנהל ריגשית מולה, לידת ילד זה לא פעולה נגדה ואין סיבה שתחושי אשמה ואם את תהיי נינוחה עם המצב החדש שלך כאמא לשניים גם ביתך תקבל זאת.

למעלה