ילד שתלטן

אפרת31

New member
ילד שתלטן

גרא שלום, אני אם לילד בן 5 . ילדי חברותי אך שתלטן. בכל פעם שמגיע אליו חבר, הוא ממש רודה באורח הקטן. הוא מחליט מה יעשו בכל שלב ובמה ישחקו, ומאיים על האורח שאם לא ישמע בקולו הוא לא יהיה חבר שלו. אני איני מתערבת. אני רואה שרוב הילדים סרים למרותו, מעט מתמרדים. עלי לציין שכאשר החבר מסרב להכנע ועומד על כך, אז ילדי נענה לו. מה לעשות ? האם להתערב?

גרא.

New member
אל תתערבי...אבל..

אפרת31 ,תגובתו של בנך,שכיחה במרבית המפגשים בין חברים,כאשר הילד המארח,מנסה,ובדרך כלל גם מצליח להשתלט על הסיטואציה החברתית,ומנווט אותה כחפצו.ממש באותה צורה,כמעט,כאשר הוא מתארח אצל אותו חבר,החבר שכה ``התקפל``,וויתר,הוא שמנווט,ומנהיג את המשחקים.לכן עקרונית,לא כדאי לך להתערב.תני לבנך לשחק עם חבריו בדרכו/דרכם הם. אבל,את בוודאי יכולה לשוחח עם בנך,שאני מבין שהוא ילד נבון ואינטליגנטי,בזמן אחר,שלא בנוכחות חבריו.נסי להבין ממנו את התנהגותו.אבל בלי להשתמש במלה למה.אלא במילים כמו ספר לי,מה אתה מרגיש..מה קורה כאשר..וכו`.יחד עם זה את יכולה לנסות לשנות מעט את האינטראקציה החברתית הזו בעזרת סיפרוטרפיה (טיפול בספרות).כלומר למצוא ספור/ים,למשל בספריו של פרופ` אדיר כהן,ספור עם סיטואציה דומה.ואם לא מצאת,נסי לכתוב. ילדים בגיל בנך,במיוחד,נהנים להקשיב, מזדהים על גבור הספור ומאמצים בדרך כלל את הפתרונות שהוא מוצא במצבים שונים.כדאי לך לנסות..

למעלה