ילנה מאירזון בידיעות אחרונות

daksha2

New member
ילנה מאירזון בידיעות אחרונות

אני יודעת שילנה היא מתעמלת אומנותית אבל תוכן הכתבה בכל זאת קשור גם לפורום שלנו לדיונים שהיו בו בעבר. הסיפור הזה הוא לא חדש וסביר להניח שרובכן מכירות אותו אבל אני אספר בקצרה, עד כמה שניתן: ילנה מאירזון היא מתעמלת אומנותית בת 23, יהודייה מלטביה. היא התחילה להתאמנן רק בגיל 12 וחצי אבל גמישותה המדהימה סייעה לה להתקדם במהירות שיא. במשך כל חייה בלטביה היא ספגה גילויי אנטישמיות מכל כיוון, במיוחד לאחר שעברה לבית הספר היהודי אשר בו בחרה ללמוד על אף שהיה רחוק מביתה. כשהייתה בת 16 החליט אחיה הגדול רומן לעלות לארץ, הוא התגייס לצבא ושירת בקרבי. כבר אז רצתה ילנה להצטרף לאחיה בארץ אבל הורייה רצו שתסיים קודם תיכון, וכך היה. כשהגיעה לארץ היא התחילה להתאמן בחולון בהתעמלות אומנותיצ, ועל אף שרמתה לא הייתה מזהירה בהתחלה היא התקדמה במהירות מדהימה והחלה לקטוף תארים מכובדים במיוחד. בתחרות הגרנד-פרי ב2008 היא הגיעה למקום הרביעי, טוב יותר מכמה מבנות נבחרת ישראל. מהיום בו הגיעה לארץ רצתה לייצג את ישראל אבל איגוד ההתעמלות לא מאפשר לה לעשות זאת. לאחר הזכייה של מאירזון בגרנד פרי ב2008 פנתה המאמנת הראשית בחולון ליו"ר האיגוד רענן ורשביאק בבקשה לצרף את ילנה לנבחרת ישראל. תשובתו הייתה: "לא צריכים אותה, שתחזור ללטביה". אז היא באמת חזרה, מחוסר ברירה, וכיום היא מתאמנת וחיה בארץ אבל מייצגת את לטביה. מה עשו האיגוד כשראו שהיא מייצגת את לטביה באליפות אירופה? ביקשו לפסול אותה ולא לאפשר לה להתחרות, בגלל שייצגה בעבר את ישראל. מהאיגוד האירופאי נכתב בתגובה כי לא היה שום רישום על ילנה שייצגה את ישראל. כנראה באיגוד הישראלי שחכו שהם לא נתנו לה להתחרות. האיגוד מונע ממנה להתחרות, כנראה בגלל שהם מחולון [יו"ר האיגוד ורשביאק תומך מכבי פתח תקווה, המתחרות של חולון]. מאיגוד ההתעמלות נמסר בתגובה שהסיבה שלא נותנים לה להתחרות זה כי אין לה דרכון ישראלי ולכן על פי החוק היא לא יכולה להייצג את ישראל. נציין רק שעד שדחו אותה באיגוד, לילנה הייתה כוונה להוציא דרכון ישראלי ולוותר על אזרחותה הלטבית [בלטביה יש איסור על כפל אזרחות]. היא לא עשתה זאת בגלל שרצתה הזדמנות להמשיך ולהתחרות, גם אם בשביל הלטבים. הבאתי את הסיפור כי הוא דוגמא מצויינת לשחיתות וחוסר השקיפות באיגוד ההתעמלות, נושא שדובר עליו רבות בפורום בעבר. בנוסף, שם הכתבה היה "התעלמות קרקע", ובתוכן העיניינים קראו לה "שיטת הפליק-פלאק". תהרגו אותי, אבל אין לי מושג מה הקשר בין התעמלות קרקע ופליקפלאקים להתעמלות אומנותית ולסיפור של ילנה...

daksha2

New member
תיקון קטן

היא לקחה מקום רביעי בגביע האיגוד, לא בגרנד פרי. בגרנד פרי אסרו עליה להתחרות.

שרוצ

New member
זה ממש לא בסדר מה שעשו לה =/

אם היא טובה למה לא הרשו לה לייצג את ישראל מה הבעיה ...

אני מכירה סיפור אחר

מי כתב את הכתבה שהבאת? אני יודעת שילנה מאירזון בת 22, עלתה לארץ לפני שנתיים-שלוש ונקלטה באגודת עירוני חולון. היא אף התיידדה עם אירה ריסנזון וגם שכרה איתה דירה. בגרנד פרי חולון היא הגיעה למקום ה-11. מקום 4 היא קיבלה בגביע המדינה בלבד. בגרנד פרי היא ייצגה את ישראל. אני לא מאמינה שמישהו אמר "לא צריכים אותה, שתחזור ללטביה". נו באמת. חוץ מזה שבגרנד פרי 2008 רענן וארשביאק בכלל לא היה יו"ר האיגוד, הוא בתפקיד רק מהשנה. באליפות אירופה היא החליטה ביוזמתה לייצג את לטביה. בלטביה מאוד רצו שהיא תייצג אותם, הם שלחו בקשות, מאחר ויש לה אזרחות לטבית רצו שהיא תייצג אותם. ילנה מאירזון לא קיבלה כאן את כל התנאים הכי טובים להתעמל, וזה נכון שיש יריבויות בין האגודות פה, ולכן היא בחרה, מיוזמתה, לייצג את לטביה. אולי היו גם סיבות נוספות שהובילו להחלטתה (כסף) אני לא יודעת. אבל הסיפור עדין דוגמא מצויינת לשחיתות ולחוסר השקיפות באיגוד, ולקליטת עלייה מסורבלת של ספורטאים.

FIRES SHADOW

New member
סטייה קטנה מהנושא

אם מר ורשביאק לא היה יו"ר האיגוד, איך נוצרה הפרובוקציה בינו לבין אורנה כמדומני באליפות ישראל שנה שעברה או לפני שנתיים? ומי שיחפש דוגמאות לגזענות שכזו ימצא אותה בכל תחום בארץ..לא חבל סתם לבאס ולהתמרמר?

תשובה

רענן ורשביאק חבר באיגוד ההתעמלות (ונראה לי גם חבר הנהלה) שנים רבות, וכך נוצרו איתו כל הפרובוקציות. אבל יו"ר האיגוד הוא רק מהשנה. והדוגמא הזאת לא קשורה כ"כ לגזענות. זה היה רוסים נגד רוסים (או לטבים או אוקראינים או אוזבקים).

daksha2

New member
אני באמת לא זוכרת מי כתב..

אבל היה כתוב שהיא חוגגת 23 בעוד חודשיים והתייחסו אליה בתור בת 23, זה לא כזה משנה... כל הפרטים שהבאתי הם בהתאם למה שהיה כתוב בכתבה אבל יכול להיות שבקשר לתחרויות באמת קצת התבלבלתי כי בכתבה לא היה סדר כרונולוגי וזה היה מאוד מבלבל. את מוזמנת לקרוא את הכתבה ב7 ימים. בקשר למה שאמרו על זה שהיא יכולה לחזור ללטביה - זה היה כתוב שם לפחות 3 פעמים ואני באמת לא חושבת שימציאו את זה.... בכל מקרה הבאתי את הכל מהכתבה ואני לא הכרתי את הסיפור לפניכן, למרות שלצערי זה נשמע סביר שאמרו את זה. זה ידוע שורשביאק תומך בהפועל פתח תקווה, והזכירו בכתבה גם איזה קטע שהיה לו עם אירה ריסנזון, בכל מקרה בחולון טוענים שהוא מפלה אותם לרעה, ולצערנו בארץ [והאמת שבכל מקום....] זה באמת אפשרי.

למה לא נראה לך?

למה לא נראה לך שימציאו את זה? נשמע מאוד סביר שהמציאו. ראי דוגמת המכבייה האחרונה, כשמישהו המציא והפיץ שאורנה אמרה לואלריה מקסיוטה שהמדליה לא מגיעה לה... מה זה קשור במי וארשביאק תומך? מה יש לו אישית נגד המתעמלת הזאת ולמה שהוא יגיד לה את זה, הרי זאת הערה אישית לחלוטין, ולא מקצועית או קשורה להתעמלות באיזו שהיא צורה. וברור שורשביאק וכל המעורבים רוצים שההתעמלות תצליח ותשגשג.

למעלה