ים שמש ודולפין..

lizard

New member
ים שמש ודולפין..

אתמול הערב אני נמצא בשיא גל, שומע שמחזירים את האגפי מהקישון להרצליה. מי שלא יודע, האגפי הגיע לקישון בגלל שלא הצלחנו להגיע לקפריסין בשל הים הגבוה שהיה, ב28 ל3. מאז היא שם, היו 2 נסיונות להחזיר אותה אבל הים התעקש,סבבה. מרים טלפון לסקיפר,שואל אם אני יכול הצטרף,מצידו אין בעיה רק לסגור עם שיא גל. סבבה,מעיין החמודה לא עושה בעיות תוך שנייה אני בצוות. כמות אנשים עדיין לא ידועה. אוקי אני סוגר עם הסקיפר (אלון) להפגש ב6 בבוקר ברכבת הרצליה, בשעה 8 בערך אנחנו בקישון ועל היכטה. כמות אנשים להפלגה,3. אלון,אמציה (סקיפר) ואני. ב8 ורבע יוצאים מהמעגן. רוחות מזרחיות לא חזקות ים פלטה. מרימים רק חלוץ כדי שלא לקבל מכות רוח חזקות מידי. מפליגים ככה עד אחרי הכרמל (בנתיים עבדכם הנאמן מבשל ארוחת בוקר...) אחרי מכת הרוח של הכרמל מרימים ראשי. ככה מפליגים בסבבה. מנמנמים ומעבירים חוויות. (שוב להזכיר ים פלטה..חחח) באיזור עתלית יוצאים 3 מייל מהחוף מחוץ לשטח אש. הטייה מגניבה (איזה 30 מעלות) קצת אנדרנלין ומהירות לא רעה בכלל (בערך ממוצע 7 קשר) מגיעים לאיזור חדרה.....אין רוח...אין רוח חייבים מנוע. משלבים (הוא היה מותנע כבר ממקודם בשביל לטעון מצברים) ומורידים חלוץ. בערך 45-30 מעלות אזימוט לתחנת הכוח בחדרה חיל הים מקפיץ אותנו ושאול למה לא עונים לקשר...חחח לך תסביר להם שזה בגלל הבירה והשקט..חחח בערך מול הארובות המנוע מתחילים צפצופים רעשים ובלאגן. בדיקה מהירה ו... הרצועת מנוע נקרעה לחתיכות. אלון מחליף רצועה וממשיכים. עכשיו מגיע שיא בשייט..חחח 30 מעלות אחרי התחנת כוח מופיע...דולפין !!! יששש חמוד ומדהים ששוחה איתנו כמה עשרות מטרים. אנחנו כמובן כולנו רצים על הסיפון לחרטום לראות אותו. (דולפין בינוני לא שחור...הסוג השני) שוב קללות למה אין מצלמה...חחחח ככה הפלגנו לנו,לצערנו על מנוע, עם נסיונות לתפוס רוח מידי פעם שלא ממש הצליחו עד הרצליה. לסיכום... היה מדהיםםםםםםםםםםםם. ההפלגה הכי כיפית שעשיתי. מי יתן וכולן תהינה כאלה (חוץ מהקטע שלא היה רוח...חחח) הזכרתי שהים היה פלטה ??? שבת שלום ושיהיה לנו שבוע שקט. מיכה

lizard

New member
שכחתי לכתוב..

בסה"כ הפלגנו משהו כמו 45 מייל. ב8 וחצי שעות. מהירות ממוצעת 5 קשר. מיכה

בת ים

New member
דולפינים

בקיץ שעבר ראינו די הרבה, מול חופי הרצליה וגם חדרה-תופעה נפלאה... כל פעם-חוויה מרגשת מחדש. שמחה שנהנית בתיה

lizard

New member
כשחזרנו אמרו לי שהיו היום הרבה

דולפינים בהרצליה. לי היה אחד, אבל מיוחד

עקרבנון

New member
אם בדולפינים עסקינן

לפני זמן.. יצא לי להפליג בכ"ש מהיר מאד (לא אפרט, אבל שטנו ב45 קשר) ופתאום, להקה די גדולה של דולפינים כ 8 יצורים מקסימים שהחליטה למרות שהם יונקים להראות לנו "מאיפה משתין הדג" והתחילו לעשות לנו גלצים לפני החרטום כולל משחקים שונים של שחיה הפוך קפיצות , (והכל כאמור ב45 קשר) ובסוף נמאס להם מאיתנו, והבינו שאוכל מאיתנו לא יצא, והם נעלמו עם כוון ההפלגה אל האופק. בקיצור היתה תצוגה מרשימה של היכולות של היצורים החביבים האלו.

בת ים

New member
כנראה שמ45 קשר../images/Emo26.gif

הם מתלהבים יותר מ5 קשרים...משום שהם לא ממש מתקרבים...אלא הם כן מדליקים מנוע-אז תעורר אצלם עניין רגעי ואז באותה מהירות ואלגנטיות שהגיעו-הן נעלמים. בכל אופן אלו החוויות שלי מדולפינים מול חופי הרצליה וחדרה. בתיה

SKIPER2

New member
דולפינים

היום בדרך חזרה למרינה הרצליה 3 דולפינים בליווי צמוד מאיזור וינגייט ועד כמעט למרינה אחד המחזות היותר יפים שיש בים מתחת לחרטום כשאחד מהם הפוך עם בטנו לעברנו. מקקווה שישארו פה הרבה זמן.

בת ים

New member
למישהו יש הסבר?

מדוע לפתע פתאם, יש בקרבת החוף יחסית, הרבה דולפינים? בתיה

soso_sami

New member
חווית דולפין מסעירה

נכונה למזדמנים למזרח קייקוס בים הקריבי אני לא יודע אם הדולפין "המציל" עדיין שם אבל לפחות בתחילת שנת 92´ הוא היה!!! סיפורו של הדולפין מיוחד ומפורסם בכל העולם. הוא התמקם באזור התעלה בכניסה לאי שמהווה מכשול ניווט מסוכן לכל הימאים ומשמש נתב מדופלם כמעט לכל כלי שייט המגיע לאיזור גדול כקטן מאוניות סוחר גדולות ועד יכטות קטנות. מייד עם הכניסה לתעלה מופיע הדולפין ומראה את נתיב השייט. חוויה מסעירה ומלבבת....

למעלה