ימים אחרונים בחיי אמי

ימים אחרונים בחיי אמי

ימים אחרונים בחיי אמי אמי גוססת מסרטן צר לי בלב והדמעות זולגות ללא הפסק נאלצת אני לחייך אל אמי ואומרת לה אל תדאגי אנחנו פה תלחמי את יכולה עדיין לנצח,אף על פי שהרופא גזר את דינה ימים אחרונים כך הוא אמר,ואני קרועה מבפנים שוטטת דם בתה הקטנה אני, אפילו שגדולה אני וכאן אני מסיימת כי הדמעות שוטפות שוב את עיני ואיני רואה סתם רציתי לשתף או סתם רציתי להוציא הכל החוצה אז תודה.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
מצער מאד לשמוע

באמת קשה להיפרד כך מאמא אהובה וקרובה... אבל את יודעת מה? אפשר דווקא לראות את זה טיפה אחרת, ולומר שאת עושה אותה מאושרת (יחסית למצבה) בזה שיש לך בת נאמנה וחמה שמלווה אותה בימיה האחרונים. זה הרי היה יכול להיות אחרת, ובהרבה מקרים זה כל-כך אחרת... אז לפחות זה, לה ולך, נחמה פורטא.

בד"כ מאושרת-יקרה

את יודעת בכי הוא דרך לבטא צער, ודווקא מי שחזק באופיו בוכה. אדם שמסוגל לבטא רגשות כאב באופן גלוי, חייב להיות אדם חזק מאוד. ורק אדם חזק כמוך יכול לבטא חולשה וצער עמוקים כפי שאת מבטאת בדמעות שלך. הבכי שלך הוא לא חולשה אלא דרכך להתמודד עם הכאב, והידיעה על מותה המוקדם המתקרב של אימך, עוזר לך להתמודד עם האבל. לעומת זאת מוות פתאומי כתוצאה מתאונה או ממלחמה, משפיע קשה על בני המשפחה.הסיבה לכך היא, שידיעה מוקדמת מאפשרת לך להתחיל את תהליך הפרידה והאבל עוד בחיי אימך. את מתאבלת עכשיו על בריאות אימך שנפגעה על ידי מחלתה, ועל הסיכוי שתצטרכי להיפרד ממנה, לפני גיל מאה ועשרים. אולי תנסי לשתף את אמא בתהליך הפרידה שעובר עלייך, ותגלי שגם היא מתאבלת על בריאותה. ? אולי תגלי שאמך מאוד רוצה לפרוק את הכל, והיא לא יכולה כי היא "משחקת" בשבילך חזקה , לא להכביד עליך כמו שאת לא רוצה להכביד עליה, והיא סובלת המון בפנים ...תנסי לשקול את הדברים, בשיתוף עם הצוות המטפל!!! אני יכולה רק לאמר לך מנסיון אישי שלי, כאדם שגסס והיה אמור שוב ושוב למות, ברגע שאמא , וחברותיי וכולם התחילו לבכות לידי, הרגשתי הקלה, כי הרשיתי לעצמי להתכתב איתם ולכתוב להם מכתבי פרידה , וכמה אהבתי אותם, ולהיזכר יחד איתם בחויות הטובות שהיו לנו יחד. היינו לפעמים יושבים יחד בוכים וצוחקים כאחד, כי הרשינו לעצמינו לבטא רגשות , ולהשאיר לאלוהים להחליט כמה זמן הוא נותן לנו להיפרד-הוא כנראה התיאש מאיתנו ועברו חמש שנים כמעט ואני פה. מאחלת לך , שכמו שבמקרה אחר כאן בפורום, שוב הרופאים טועים בקיצוב החיים, ואימך תחיה הרבה יותר מימים ספורים, ואיזה שהוא ניתוח או טיפול או תרופה, יעריכו לה את החיים, בעוד תקופת מה שתספיקו לבלות יחד ולהיפרד בקצב איטי יותר. מאחלת לך הרבה כח רחל-נשמה

למעלה