ימים בשבוע

ימים בשבוע

הגיון של ספיר, ולא עוזר כמה שאני מסבירה לה: היא טוענת שאם היום יש פיספוסים (דיון של ימי רביעי) אז מחר שבת. באיזה גיל הילד לומד ומפנים את ימות השבוע? היא נורא מבלבלת ימים, והיא לא מזהה אותיות ומספרים (אני לא יושבת איתה על זה אבל בגן כן יושבים איתם)

אצלינו:

מדי בוקר אנו נזכרים איזה יום היום ומציינים משהו מיוחד ליום זה (למשל - שעור התעמלות בגן, תוכנית טלביזיה, מאכל מסוים (ביום ראשון קבוע אני מכינה לארוחת ערב טוסטים עם גבנ"צ מהחלה שנשארה משבת) וכו´). שאלתי את בני בן ה- 5+ מה יכול לעזור לכם והוא הציע ללמוד את השיר של תוכנית הטלביזיה בערוץ הופ "הקונצונים". יום כל בשעה 7:00 בבוקר. מילות השיר: יום ראשון, יום שני, יום שלישי וכו´. בהצלחה.

גם אני חשבתי על השיר הזה. הבעיה עם

תוכניות טלויזיה, כמו פיספוסים, שברגע שהרשתות מתחלפות בימים, הילד יכול להתבלבל...

jole

New member
נילי, שלחתי לך מייל עם הטלפון שלי

ניסיתי להסביר לך מה עשיתי עם לי שעבד נהדר אבל יצא לי ארוך ומסורבל אז יותר פשוט להסביר בטלפון

אני חושבת שיש ספרי ילדים שעוסקים

בנושא אל תתפסי אותי במלה אבל אני חושבת ששפת הסימנים של נועה עוסק בזה היא לומדת את הימים לפי מס´ הסרטים בשער שעושים לה כך שביום ראשון סרט אחד ביום שני 2 וכך הלאה... עד שבסוף היא מודיעה שהיא לא זקוקה לסרטים כי היא זוכרת את ימי השבוע בע"פ ובכלל למה שספיר תדע בגילה מה הם ימי השבוע אם לעתים מבוגרים מתבלבלים

למעלה