איך הכל התחיל?
זאת שאלה טובה. בפועל ישנה נקודת תחילה אחת שזהו בעצם היום בו היתה התפנית הגדולה. מבחינה פיזיולוגית הבעיה התחילה בגיל 10, או שאפשר להגיד שנולדתי איתה, אבל גילו אותה רק בגיל 25 בגלל חוסר מודעות של רופאים ואנשים... מבחינתי נק' התפנית היא ה"הארה" שלי כואב יותר... והיא גם נקודת התפנית הגדולה שלי בחיים, לחיים ללא סבל. הייתי בדרך לחתונה של החברה הכי טובה שלי. באמצע הדרך תקפו אותי כאבים ממש חזקים בבטן. אני חשבתי שאולי המחזור שלי מקדים ועצרתי בתחנת דלק כדי לקנות לעצמי בקבוק מים. רק שמתי שיצאתי מהאוטו לא יכלתי לדרוך על הרגלים ונפלתי על הרצפה. הייתי צריכה לזחול לאוטו, ושם חיכיתי במשך שעה וחצי שיבוא לחלץ אותי משם, עם כאבים שהגיעו מהגב לבטן, כאבים ממש חזקים. עברתי את הלילה לבד בבית, אף אחד מהאחים שלי לא הסכים ל"ארח" אותי אצלו, ולא נשאר איתי בבית, ההורים היו בחו"ל... הכאבים מבחינה מסויימת עברו ומבחינה מסויימת לא... הם עברו אבל היו הרבה הקרנות בבטן, כל הליכה לשירותים עלתה בכאבים והתכווצויות. במשך חצי שנה הייתי פעמיים במוקד ו-3 פעמים במיון, 4 פעמים אצל גניקולוגים, כירורגים ועוד... היחידה שהתחילה לחשוד היתה הרופאת משפחה שלי, שאחרי שהבדיקות דם ושתן שלי יצאו תקינות היא שלחה אותי בהול לגניקולוגית שאפילו לא הסכימה לראות את הפרצוף שלי ואמר לי שאני אלך למוקד (סליחה, הפקידה שלה אמרה לי את זה) מהמקוד העבירו אותי למיון, ושם כבר החליטו על ניתוח. הגעתי למיון אחרי חצי שנה שלא יכולתי לישון על הבטן, חודשיים ללא שינה על הגב, חוסר יכולת לעמוד יותר מחמש דקות על הרגליים וחוסר יכולת לשבת... הייתי רוב הזמן במיטה, שוכבת על הצד. בבית חולים היו בטוחים שיש לי סתם ציסטה שצריך להוציא כי אולי היא גודלת או אולי היא הולכת להתפוצץ או אולי היא מסתובבת.... הרופאת משפחה, לעומת המיון כבר דיברה איתי על מחלה בשם אנדומטריוזיס ואמרה שהיא חושדת שיש לי את זה, ושזה מסביר את כל הכאבי מחזור שיש לי (שכוללים יום-יומיים במיטה, התעלפויות הקאות, כאבי רגליים ומגרנות ויש פעמים שהכל מגיע ביחד...) הלכתי לרופא פרטי, שכבר איבחן את המחלה על ידי תשאול. ולאחר מכן אישש את ההשערה שלו בניתוח. (הכל היה שם דבוק לגב, משהו גם ישב על עצב, ופה הרופאים עשו עבודה טובה) הייתי בטוחה שהכאבים יעברו אחרי הניתוח, אבל זה לא ממש קרה... הם עדיין היו, ואז נכנסתי לדייאטה מותאמת לאנדומטריוזיס (ללא אוכל שמעודד דלקות ומכיל הורמונים) הטיפול התרופתי עשה ועדיין עושה הרבה בעיות. אבל, החלטתי שאני לא נותנת יותר למחלה לנהל לי את החיים, ושאני לא אלחם בה כי היא כרונית והיא חלק ממני, והתחלתי ללמוד לחיות איתה, להקשיב לגוף שלי שצריך. חזרתי לעשות ספורט כבר שבועיים וחצי אחרי הניתוח, אני לא מפסידה אימונים (טוב נו השבוע כן כי נקעתי את האצבע... המאמן אישר מנוחה
). פעם המחלה היתה מנהלת לי את החיים, כל דבר שהייתי רוצה לעשות הייתי חושבת 20 פעם אם זה אפשרי, אם לא יופיע המחזור פתאום, כמה ימים לפני המחזור זה כי אז כבר מתחילים הכאבים, וכמה ימים אחרי... יש ימים של עליות ומורדות, אבל עוברים אותם, אני מעורבת בהחלטות של הרופאים, הולכת לרופאת משפחה, גניקולוג וניורולוגית פעם בשלושה חודשים ופחות מזה במידת הצורך. לא נותנת רק להם ל"קבוע" כי אני מכירה את הגוף שלי ואיך הוא מגיב... הנה לפני שבועיים התקשרתי להגיד לגניקולוג שלי שאני מחליפה את הטיפול שלו וחוזרת לקודם כי העכשוי לא מתאים לי... מה שהביא אותי לנחלה היה השינוי גישה, הפסקתי ללכת נגד, והחלטתי ללכת עם, ולהכיר בזה שזה חלק ממני, כי מחלה כרונית לא נעלמת פתאום, וכל הלחמות שלי בה, היא הלחמות שלי בעצמי...