ימים קשים עוברים גם עלי,

טלגל

New member
ימים קשים עוברים גם עלי,

יש לי ילדים קטנים בני שלוש פלוס ולעומת בני החמש שנפרדתי מהם קשה לחזור ולהתרגל לקטנים. אבל הבעיה שלי היא לא בגיל שלהם,אני בטוחה שהם יגדלו יפה מאד. יש לי ילד שהגיע לגן מהבית. הוא לא היה אף פעם במסגרת ואנו מנסות לאט לאט להכיר לו את הגן, הבעיה שהוא מתעלם מכל מה שנאמר לו, הוא לא מדבר טוב, רק במילים ולא במשפטים, ונראה שהוא מנותק ממה שנעשה סביבו, ניסית לשאול את האם על הרגליו, והיא אמרה שהוא עושה מה שהוא רוצה בבית, והיא מבינה את דיבורו. משיחה איתה אין היא רואה שום בעיה בהתנהגותו, להיפך. השאלה עם זה עניין של זמן או שיש איזו שהיא בעיה? הילד בן 2.8.

Diana M

New member
שלום טלגל וסליחה על האיחור

בתגובה. יתכן כי בשלב זה לאחר הכרות של מספר ימים נוספים עם הילד את כבר רואה את הדברים אחרת. לטובה או לרעה. ברור כי לא ניתן לתת יעוץ מבלי להכיר את הילד או לכל הפחות לצפות בו. מתוך הדברים שלך עולה כי מדובר בילד צעיר. עדיין לא בן שלוש, אשר לא היה בעבר במסגרת חינוכית וסביר מאוד להניח כי ההסתגלות קשה עליו. במצבי מעבר יתכן גם לחץ אשר עלול לגרום למצב רגרסיבי. למשל ילדים שכבר נגמלו, עלולים לשוב ולהרטיב, למצוץ אצבע וכד´. לא הייתי בשלב זה הולכת לכיוון של בעיה, אלא עובדת על יצירת קשר עם הילד , רכישת אמונו ויצירת אקלים תומך אשר יתן לו בטחון. רק לאחר ההסתגלות למסגרת ניתן יהיה לבחון את תפקודו באופן אובייקטיבי ועד אז, מאוד יתכן כי כבר לא יהיה צורך בכך. חשוב גם לא להלחיץ את ההורים. גם הורים חרדים מאוד בימים הראשונים , בעיקר אם הילד לא ביקר בעבר במסגרת חינוכית. לחץ עלול לגרום לאנטיות ולאי שיתוף פעולה כעת ובעתיד. מאחלת המון הצלחה ושנה טובה

טלגל

New member
תודה דיאנה זה בדיוק מה שהחלטתי

לעשות, ליצור איתו קשר ולראות מה קורה הלאה......שנה טובה!

למעלה