ימים רבותי ... ימים...

TheBlueOne

New member
ימים רבותי ... ימים...

טוב, גם בגלל שהיה כאן קצת יבש מבחינה פאגנית לאחרונה (כולם במבחנים, בגרויות, עסוקים או סתם עושים מילואים) וגם בגלל שזה נושא חשוב שראוי לגעת בו אני שמח להציג בפניכם את הטופיק הבא : ימי השבוע. לכל יום יש סימליות ומשמעות שונה ומיוחדת... אני מזמין אתכם לספר לנו על ימים מיוחדים שאתם יודעים עליהם בשבוע, מדוע הם נקראים בשמם, מיתוסים וסיפורים עליהם, אלים המקודשים להם, צבעים וכל תכונה אחרת המיוחדת להם...

suki da yo

New member
את כל זה אני צריכה לברר

או יותר נכון, חמצוא איפה הכל כתוב לי... אבל סתם סיפור קטן, לא הכי קשור: אתם יודעים למה בפברואר יש רק 28 ימים? או ילת דיוק למה באוגוסט יש 31 ימים? בעיקרון, החודשים הולכים על חודש אחד ארוך, ואחריו חודש קצר- כלומר, 31 ימים ואז 30 ימים. ופברואר יהיה החודש הקצר ביותק- 29 יום. ואז היה קיסר רומאי בשם אוגוסטוס. הבן של יוליוס, למעשה. יוליוס קיסר, מאוד אהב את עצמו, אז הוא קרא לחודש יולי יולי על שמו ( לפני זה קראו לחודש בשם אחר, שאני לא זוכרת, אם זה מעניין מישהו אני אחפש). כשיוליוס קיסר נרצח, והבן שלו עלה לשלטון, הוא רצה לקרוא על שמו גם חודש, ולשם הסמליות של ההמשכיות המשפחתית , החליט על החודש העוקב אחרי יולי. אבל לא יתכ שבחודש שלו יהיו פחות ימים מבחודש של אביו, אז הוא "הלווה" יום אחד מחודש פברוראר. the end:)

nazgulheir

New member
תיקון קל

אוגוסטוס לא היה הבן של יוליוס. הוא היה היורש המאומץ שלו.

suki da yo

New member
אה יפה

באמת זכרתי שמשהו פה פגום... ברוטוס היה הבן האמיתי של יוליוס, לא? "הגם אתה ברוטוס"?

אטמולוגיות של שמות הימים.

בעברית, וכן בערבית, שמות הימים הם מציינים פשוט את מיקומם בשבוע (מלבד "שבת" - שמזכיר אמנם "שבע" אך מקורו ב"וביום השביעי שבת יהוה מכל מלאכתו אשר עשה"). באנגלית לעומת זאת, וגם בגרמנית, שוודית וכל שאר הגרמאניות, שמות ימי השבוע הם קצת יותר מתוחכמים: sunday - יום המוקדש לשמש. monday - יום המוקדש לירח. tuesday - היום של האל הנורדי תיר. wednsday - היום של האל הנורדי אודין. thursday - היום של האל הנורדי תור. friday - היום של האלה הנורדית פריה. saturday - אין לי מושג. אולי היום של האל הרומי סאטורן? בגרמנית יום רביעי נקרא donnerstag - שפירושו היום של האל הנורדי דונאר, שם נוסף לאל תור.

suki da yo

New member
היה לי פעם

לוח שנה עם הסברים לכל מיני ימים ... אני זוכרת שבהרבה מימי השבוע היה קשר דוקא בצרפתית, אבל איך לא, הייתי חייבת לזרוק את זה...

suki da yo

New member
לא למעשה

"חייבת" נאמר כהבעת זלזול לטימטומי אני, שתמיד אני זורקת את כל מה שיכול להביא תועלת אח"כ:)

L e s t a t

New member
כופר! כופר! כופר!

קודם כל, יום ראשון הוא יומה של סונה (Sunna), אלת השמש. יום שני הוא יומה של מאני (Máni). יום שבת הוא יום הנקיון (Laugardagr). דבר נוסף: "בגרמנית יום רביעי נקרא donnerstag - שפירושו היום של האל הנורדי דונאר, שם נוסף לאל תור. " שם נוסף לאל ת'ור???
ת'ור הוא שם נוסף לדונאר (Donar), אודין הוא שם נוסף לווטן (Woten). לא ההפך, בכלל אלוהויות נורדיות רבות הן גלגול של אלוהויות גרמאניות עתיקות.

אל המוקד!

1. אם סונה היאאלת השמש אז לא הייתי כ"כ רחוק... 2. מי היא מאני? אם תוכל לפרט זה יהיה נפלא. 3. מה הקשר האטימולוגי בין "laugardagr" ובין "saturday" - אני לא רואה אותו. 4. אודין נשמע לי כמו גלגול שמו של ווטן.

L e s t a t

New member
איפה הגפרורים?

1. אני מאוד שמח בשבילך. 2. קשה להיכנס למנוע של חיפוש אלות? 3. אין קשר, ציון עובדה שאותו היום שאתה קורא לו "יום שבת" נקרא "laugardagr". 4. דה! ומה אני אמרתי? בוא נראה: "אודין הוא שם נוסף לווטן" זה לא סתם ככה. השם הקדום ביותר של אודין הוא ווטן, השם כנראה התגלגל דרך הלשונות הגרמאניות השונות. באנגלו-סקסונית, Woten מבוטא Woden. מכאן זה מתחיל להתגלגל. מה אתה רוצה? שבטי הצפון האלה

אני חושב שהשארתי אותם ליד התנור,

בדיוק אפיתי את עמי ותמי... 2. קצת. אבל באופן כללי, היה הרבה יותר נחמד אם היית חולק את ידיעותיך עמנו במקום לשלוח אותי בלי אפילו קישור למנוע חיפוש שכזה. 3. אני מאוד שמח שקוראים לו ככה, אבל אני באמת לא מבין מה הקשר. או בקיצור - האם אתה יודע מהו המקור האטימולוגי של "saturday"?

יטבת

New member
יום שבת קשור לסאטורן

כאשר שמות הימים הוחלפו מהאלים היוונים לרומים ואז לנורדים את שבת לא החליפו והשאירו אותו על שם סאטורן

למעלה