ימים של אי שובע - גבע אלון בקפה ביאליק 27/6

ימים של אי שובע - גבע אלון בקפה ביאליק 27/6

תמיד שהייתי צריך לקבל איזשהי החלטה חשובה הייתי נוסע להופעה, ככה זה עובד רק כשזה אני והמוזיקה מתמזגים באמת אני מסוגל לחשוב באופן צלול לחלוטין ולהבין מה טוב בשבילי ומה צריך להיעשות. וכשזאת החלטה מאוד חשובה זה מוכרח להיות הכי טוב, המוזיקה צריכה להיות מושלמת עד התו האחרון והכל צריך להיות כאילו נוצר בשבילי, כל צליל, כל אנחה ואפילו כל זיוף. הגעתי להופעה של גבע אחרי שנה שלמה שלא נכחתי בקסם מתחולל, אני חושב שבשנה הזאת הקרבתי הרבה דברים למען עצמי ופחות או יותר ויתרתי על הזמר המדהים, ועכשיו אני מבין שזאת היתה טעות קריטית לעשות זאת, ואני יודע שהייתי הרבה יותר שלם בשנה הזאת אם גם גבע היה מזדחל לו בין לבין. קפה ביאליק, המקום - על הגבול בין פאב לבית קפה, מקום די קטן, ביתי כזה, נעים. גבע עולה על במה מאולתרת עם הגיטרה האקוסטית, מספר אפקטים וקבוצת מפוחיות. סט בסיסי לחלוטין, ללא כל זמרת ליווי שתרקוד ברקע ותוציא מדי פעם איזה כמה צלילים, וללא כל עזרה איזשהי מעוד כלי נגינה, גבע לבד. הכי בסיסי שיש. גבע עלה לבמה והתחיל עם שיר בשם in my head, שיר שמעולם לא שמעתי אך בקרוב אשמע אותו והרבה, אחד השירים שנקלטו לי הכי טוב בהופעה. שמתי לב שזה לא השיר האולטימטיבי להתחיל איתו הופעות אבל זה מה שיש ועם זה אני אסתדר. במיוחד בשבילי, memories ו rosemary's eyes אחד אחרי השני ברצף כל כך מושלם שגרם לי לתהות האם גבע באמת מנגן אך ורק בשבילי, כאילו עוד רגע הוא יפסיק לנגן וישאל אותי מה השיר הבא שאני רוצה. אבל אני סומך על הבחירות של גבע, הפלייליסט מעולם לא אכזב אותי באף אחת מהופעותיו. יש משהו מיוחד בהופעות של גבע, הקהל תמיד על סף בכי או שתמיד שאני מסתכל על המוני האנשים שהצליחו להכנס למקום הקטן הם כולם נראים מיואשים, מפורקים, שבורים, מרוסקים אפילו. אול זה המילים, אולי הנגינה, מעולם לא הצלחתי להבין, אבל יש משהו בגבע הזה, הוא מקסים אנשים, עד שזה כואב. יצא לי לא פעם לבכות בהופעות, זה אפילו כיף לשחרר ככה הכל, אבל משום מה זה קורה לי הכי הרבה בהופעות שלו. אני מניח שזה כי אני פשוט מתחבר למילים ולמוזיקה הרבה יותר. אני מרגיש בבית. עוד עשרה ימים בבארבי ת"א יתקיים מופע ההשקה לאלבומו החדש של גבע "the wall of sound". אם אתם יודעים מה טוב בשבילכם, תגיעו לשם. ותביאו איתכם קצת מזומנים אקסטרה, תצטרכו את זה לקנות את האלבום. ואם זה לא משכנע אתכם, the flying baby במופע איחוד, וזה לא יקרה שוב בזמן הקרוב, אז אל תפספסו. זאת גם בקשה וגם המלצה. אל תפספסו.

Indian Friend

New member
זה כל-כך יפה,

וכיף לראות שזה מרגש אותך בצורה כזו. בגלל זה חשבת שאני בוכה?
אני מצטרפת לכל הבקשות וההמלצות
יאללה בואו לבארבי! אבל אל תסתירו לי, בבקשה.

יש מצב שבגלל זה

טוב כל הקהל נראה על סף דמעות. גם אני די הייתי במצב הזה. אני בבארבי, אני כבר בתל אביב באותו יום ואפילו הנסיעה חינם על חשבון הצבא מתוקף היותי רב חובל שבא למיונים אחרי שעברתי יום סיירות!

למעלה