ימים של ערבות הדדית

rainbow i

New member
ימים של ערבות הדדית

לפני כשנה נכנסתי לראשונה לפורום הזה, מתוך כוונה לשאול רופא שהתארח כאן שאלה שנגעה לנגיף הפוליו והחיסון שהוצע ע"י מש' הבריאות במסגרת מבצע שתי טיפות.
באותם ימים הופנו אלי - במסגרת הדיונים בפורום - אמירות בדבר ערבות הדדית.
(כפי שכתב אז ד"ר אפי הלפרין במאמרו שהתייחס לחיסון).
אז, כמו היום - אני מאמינה שערבות הדדית אמורה לעבוד בשני הכיוונים.
הנה באו עלינו ימים - שבהם מתמודד הציבור עם מבצע מסוג אחר לגמרי, ולוואי שלא היינו נדרשים להתמודדויות האלו.
עצוב - אבל אלו הפנים של ערבות הדדית אמיתית.
הנה כי כן, גם היחיד - כשהוא לא מספר מתוך איזו סטטיסטיקה - ראוי לערבות ההדדית הזאת.

כך אני מאמינה שיכלו בעבר, ויכולים גם היום לנהוג האמונים על בריאות הציבור. ובכך לכוון גם את הציבור לעמדה של כבוד הדדי וערבות הדדית אמיתית.

אלו הימים, ולכן גם שלא זה הנושא המרכזי בפורום:
לנופלים, ו-
לחיילים ולכולנו.

פולספגן

New member
רק חבל שזה מתבצע גם עם האויב על חשבוננו

ברצוני לדעת מי אישר למשרד הבריאות להכין משלוח של תרופות וציוד רפואי בעלות של כמיליון שקל כסיוע הומניטרי של ישראל לרצועת עזה?
שרת הבריאות? לא נראה לי, היא לא בשביל לקבל החלטות שכאלו

בושה, פשוט בושה, העיקר אח"כ שאין תקציב לסל התרופות ומונעים ממי שצריך תרופות מצילות חיים עם הסלוגן כלכלת בריאות שלא ניתן לתת לכולם ולכן צריכים לחתוך גם באלו שצריכים

בנוסף עוד בושה, מנכ"ל מד"א, אלי בין, ביקש להעביר מנות דם מבנק הדם לרצועת עזה באמצעות הצלב האדום.
=========
ביום שישי קיבלתי סמס, הודעה דחופה ממד"א להגיע לתרום דם, חסר דם.
לא הייתי בעיר אבל הרגשתי לא נעים, צריכים את הדם שלי ואני לא מגיעה.
פתאום מתברר שלא רק שלא חסר דם, יש עודפים ליצוא, ולא סתם ליצוא, מחווה הומניטרית לאוייב.
אני יודעת שאחרי שתרמתי הדם כבר לא שלי אבל בחייאת, כשאני תורמת דם אני לא מצפה שהדם שלי יסייע לחמאס.

rainbow i

New member
באופן כללי אני נוטה להיות מאוד בעד

עזרה הומניטרית. באמת.
עזרה, כן? לא כפייה (כמו כשיוניסף מתערבים במדיניות של כפיית חיסונים במסגרת פועלם, המוצדק בהחלט, להגן על זכויותיהם הכלליות ורווחתם של ילדים בעולם).
אבל אני מודה שזו אחת ההצעות לעזרה הומניטרית הכי ביזאר שנתקלתי בהן.
מה ניסינו להגיד בזה?
נהרוס לכם את הבתים, נפציץ לכם משפחות, בואו למחסום ותקבלו אקמול, פד גזה ומנות דם?
מגוחך להפליא.
ישראל, במסגרת נסיונותיה הפאטתיים להתקבל בין עמי עולם כמדינה נאורה, וככזאת שמחזיקה בערכים נאצלים, ממהרת מזה שנים רבות להיות בין הראשונות לקפוץ על כל הזדמנות לתת עזרה הומניטרית לכל אירוע שמערב נפגעים והרס (חביבים עלינו במיוחד צונאמים ורעידות אדמה).
זה טוב ויפה, ותמיד ממומן מכיסו של מישהו.
אבל לא באמת מצליח לנו - כי במצבים כמו עכשיו אף אחד לא זוכר לנו חסדים מהסוג הזה...
ההצעה הנוכחית, שנדחתה ובצדק, היא השנייה הכי מגוחכת שנתקלתי בה. הראשונה היתה ההצעה לשלוח צוותים וציוד לרעידת האדמה באיראן.

פולספגן

New member
בדיוק, למה הם חושבים שמישהו ישים
למחוות

האלו?
&nbsp
אני רוצה לשאול את אותם דפקטים, אם היו יורים עליהם ונותנים להם בתמורה משהו שנחוץ להם, האם הם היו מעריכים את זה?
ברור שלא, אז בשביל מה המחוות המטופשות האלו?

למעלה