ימי גיבוש לצנחנים ודובדבן.

Ancient

New member
ימי גיבוש לצנחנים ודובדבן.

קיבלתי בדואר זימון למבדקים ליחידות התנדבות. הזימון הוא ליומיים, במחנה תל-השומר, ורציתי לדעת מה אני הולך לעבור שם, ואיך כדאי לי להתכונן (זה ב - 28.8 ). רשום שם כך: " בשאלון העדפות שנשלח אליך, הבעת רצון להשתבץ ליחידת דודבן. לאור צרכי הצבא מחד, ורצונותיהם של רבים להשתבץ ליחידת דובדבן מאידך, הרי שסיכוייך להשתבץ לחטיבת הצנחנים גבוהים יותר, במידה ותעבור את המיונים בהצלחה! " ובכן?

barakas

New member
הממ...

קודם כל תתכונן לרוץ הרבה,עם שקים ואלונקות,תתכונן לזחול,תתכונן לרוץ עם סוס על הגב ואז להיות מסוגל לנהל דיון על שיתוף שחקנים זרים בליגה הישראלית,בקיצור תתכונן לגיבוש-קשה אבל יש גיבושים קשים יותר... אצלי בכלל לא הזכירו את דובדבן כתוב לי פשוט גיבוש צנחנים (בשאלון כתבתי צנחנים 5,דובדבן 4)...זה מצביע על משהו?

palmino

New member
גבר תקשיב

אין חשיבות לזה שהם כותבים לך "זימון לגיבוש צנחנים" או שהם כותבים: "זימון לגיבוש צנחנים \דובדבן" לי היה כתוב בזימון לגיבוש ,גיבוש צנחנים ואני עברתי את הגיבוש לדובדבן כך שזה לא משנה ,אם אתה טוב אז תתקבל לדובדבן ,כמובן תתקבל לשלב השני לדובדבן.

dmor_il

New member
שאלה לאמיר ולכל מי שהיה בגיבוש אדום

אהלן! רק רציתי לשאול, האם בגיבוש צנחנים יש זחילות בתיזוזים? פשוט, לא שמעתי אף אחד שהיה בגיבוש הנ"ל, שהיו שם זחילות, וזה דיי לא הגיוני, נכון
??? תודה, דניאל.

palmino

New member
תשובה והסבר כללי ביותר על הגיבוש..

זחילות יש ויש ,אני לא מכיר גיבוש קרבי (חי"ר) אחד בצה"ל שאין בו זחילות,בצנחנים הזחילה היא יחד עם השק שאותו אתה סוחב רוב הזמן על הגב וכל הגיבוש אתה איתו כמעט. הקטע של הזחילות הוא בין החשובים בגיבוש כי הוא נעשה לקראת הסוף של הגיבוש ,ונרשמת הגעה של שלושה ראשונים(אם אני לא טועה) בזחילה ,ורוב האנשים עייפים בשלב זה. גיבוש צנחנים חשוב לציין הוא יום אחד ,היום הראשון הוא מבחן הבראור ,והיום השני(שהוא בעצם הגיבוש) מתחיל בשלוש וחצי לפנות בבוקר ומסתיים בתשע בבוקר ,כך שאומנם הוא גיבוש קצר אך מרוכז, חברה אין מה להיבהל כל אחד עם קצת כושר אבל הרבה כח רצון מסיים בטוח את הגיבוש . למי שיש שאלות לגבי הגיבוש אני אשמח לעזור, עשיתי את הגיבוש שהיה באפריל ואני חושב שהמיון השני לחטיבת הצנחנים שיחול עוד שבוע שבועיים יהיה זהה לו. נשתמע אמיר

למעלה