ימי ההולדת של הבלוגוספירה

פגעסוס

Well-known member
ימי ההולדת של הבלוגוספירה

אורי קציר (אפלטון) פתח במיזם חדש. כל הבלוגרים שמעוניינים מוזמנים ליידע אותו בתאריך יום ההולדת שלהם וזה יתווסף לטבלת יום הולדת ענקית שתהיה זמינה לכולם בבלוג שלו. תקליקו - http://www.aplaton.co.il/story_347 , תתרשמו וחוו את דעתכם.

רעיון מגניב

עכשיו שלחתי לו אימייל עם הפרטים. כדי שזה יתפתח יותר, אולי כדאי להפריד את זה מהבלוג וליצור מיני אתר עם מערכת משוכללת יותר (ולא הוספה ידינת) במסגרת הבלוג שלו, כמובן.

רעיון מעולה,

היינו צריכים גם טבלה פנימית כזו, לתפוז בלבד... נראה לי שהוא מעדיף שהבלוגרים ימסרו את שמם המלא.

גם אני חשבתי ככה

עד שראיתי שהיו כמה שמסרו כינויים או שמות פרטיים. בכל אופן, אני מסרתי רק את השם הפרטי שלי ואת כתובת הבלוג. זה אמור להספיק כדי לזהות אותי.

רק בגלל זה עוד לא כתבתי את השם שלי

אני מתלבטת האם לכתוב את הכינוי או השם המלא שלי. מה דעתך?

איך שאנשים מזהים אותך

אותי כמעט אף אחד לא יזהה עם השם המלא, לעומת כינויים. אז במקרה הזה שלחתי אך ורק שם פרטי ואות ראשונה של שם משפחה.

wranger

New member
בדיוק, הרי אמורים לזהות אותך.

השם המלא שלי לא יגיד שומדבר למי שקורא אותי, כך שאם מישהו יראה בטבלה הזו שיש ל<השם המלא שלי> יום הולדת בתאריך כזה וכזה, הוא לא ידע שזה אני. ואני עוד דוגמא פחות טובה, כי אני לא מסתיר את השם הפרטי שלי. בקיצור, אני חושב שכינוי אמור להספיק.

כינוי אכן אמור להספיק

אלא אם אורי (מי שיצר את הטבלה הזו) רוצה שהיא תהיה יותר אמיתית ולא תורכב מ"דמויות וירטואליות" (כינויים ושמות בדויים), אלא משמות אמיתיים, ואז זה משהו אחר.

מסתבר שלא

אני לא בטוח, אבל אולי יש עדיפות לשמות מלאים. בכל אופן, אני רואה שיש לא מעט כינויים או שמות פרטיים בלבד. גם אותי הוא הוסיף ללא שם משפחה.

wranger

New member
הו, כמה נחמד

ואז אני אוכל להציץ בלוח הזה ולהגיד "אהה! יש לי יום הולדת בדיוק יום אחד אחרי אורי צציק!", או משהו. אבל זה נראה ממש מסובך, להוסיף המון בלוגרים לאותה טבלה, ולתת לכל אחד קישור משלו. זה נראה כמו רעיון טוב שעלול להיזנח על ידי הכותב, לא?

באמת יכול להיות ואני מקווה שלא

מהסיבה הזו הצעתי לקחת את זה צעד אחד קדימה וליצור עבור זה מערכת שתעמוד בפני עצמה ולא בפוסט. כך זה יהיה יותר עצמאי, אנשים יוכלו להוסיף את עצמם וזה יתפתח מבלי שהכותב יצטרך להשקיע המון מאמץ בזה.

Dantel

New member
אהבתי את הרעיון שם לכתוב מה קרה ביום ההולדת

הנה השראה לפוסט. טוב, כשאהיה בבית.

../images/Emo12.gif השיגו אותי

עלה לי הרעיון הזה לפני כמה שבועות, לעשות מעין אתר עם ימי ההולדת של בלוגרי תפוז.. באסה.

מי השיג אותך?

הרעיון של אורי קציר הוא אחלה, אבל גם אנחנו בתפוז צריכים לוח ימי הולדת פנימי משלנו, עם הניקים שלנו, מקום שנרגיש בו בנוח לא להיות מחוייבים למסור את שמנו במייל. אולי בכל זאת תרים את הכפפה?

למעלה