ימי החורף הקרים

קוביd1

New member
ימי החורף הקרים

איך השפיע עליכם הירידה במשקל על החיים בתקופה החמה בקיץ ובמיוחד בימים הקרים?
אצלי הירידה במשקל גרמה לזה שבחורף כל הזמן קר לי ,וחייב לפתוח תנור חימום בבית ,חשבון החשמל גדל ...,בסך הכל מזיע הרבה פחות בקיץ ,וקררר לי בחורף

קובי

וואלה

בתור אדם שתמיד חם לו, ושהייתה לובשת חולצות קצרות בכל חורף, זו העונה הראשונה לאחר שנה וחצי מהניתוח, שאכן אני חווה קרה שלא הכרתי קודם. כל הזמן קר לי, כל הזמן לבושה כמו אחת שנוסעת לעשות סקי בשלג והמזגן בטמפרטורת חימום של 30 מעלות התחיל לאיים עלי שהוא נשרף מחום בגללי. זו הפעם הראשונה שהתחלתי להאמין שיש קשר בין פחות "ריפוד" לבין קור כלבים לגביי. לגבי הקיץ - הקיץ האחרון גם היה לי פחות חם מקייצים קודמים. וכן....גם אצלי חשבון החשמל גדל. מעדיפה לשלם יותר חשבון חשמל על חימום, מאשר לרפד עצמי מחדש ולתחמם נטורל.
יום נעים לכולם

מגי63

New member
קיפאון!

עד לפני כמה שנים, לא היה מצב שהייתי מסתובבת עם יותר מחולצה אחת (דקה!) ארוכה, בחורף. עכשיו אני ניראית כמו הילד מהפרסומת מאקטימל, עם מליון שכבות
, עד שהחברות שלי צוחקות עלי שהבאתי את סיביר לארץ...
יש בהחלט קשר, והדוק בין שכבות חימום "נטורל" כמו שקראה לזה שרון יסמין, לבין חימום. הגוף מוציא הרבה יותר אנרגיה בלתחזק את השכבות הטבעיות האלה- להזיז את השרירים מתחתיהן, להזרים דם, לשאת אותן (מבחינת מסה) ועוד. כל זה מתורגם בגוף ל- חום.
אני קניתי לי טייץ טרמי של "chic", וזה אחלה. מתחת לחצאית (אני לא הולכת עם מכנסיים), או במקום גרבון צמר (או בנוסף, מה אכפת לי...)
שיהיה לכולנו חורף חמים, נעים... ורזה.

גם אני קפואהההה

כל הזמן.
בעבר לא היו לי סוודרים בחורף, והקיץ היה בשבילי סיוט מתמשךךךך
היום בחורף אני לובשת שכבוץ על שכבות, ועם הקיץ אני חיה בשלום.
על אף שאני ממש לא נחשבת רזה 28 bmi
אני חושבת שזה לא רק הירידה במשקל
אלא גם חסר בוויטמינים גורם לקור הזה.

אופירA

New member
מנהל
קר מאוד והמון טישיו

רבים ממשתתפי הפורום דיווחו בעבר על תחושת קור גדולה לאחר הירידה במשקל.
אני חושבת שזה לא רק שכבות הריפוד השומני שירדו עקב הירידה הגדולה במשקל. אני חושבת שזה גם השינוי ההורמונלי והמטבולי עקב השינוי הקיצוני שעבר בגוף, שמתבטא ביכולת ויסות הטמפרטורה של הגוף.

לי היה קר כל השנים בעבר. הייתי רזה מאוד בצעירותי, אבל לא בגלל זה, להרבה אנשים רזים חם מאוד גם בקיץ וגם בחורף. זו תכונה פיזיולוגית אישית.
בהתחלה קופא לי האף, גם כשלא קר, אבל רק מתקרר. בסביבות "אחרי החגים" (חודש ספטמבר, אוקטובר)... אם אני מתלבשת, האף מפשיר אבל אז נהיה לי חם מידי בגוף.
זה ויסות טמפרטורה. כשסבלתי מחוסר אנרגיה ודיכאון, היה לי הרבה יותר קשה לשמור על טמפרטורה יציבה בגוף. היום ברוך ה', די יציב.

כ-5 שנים לפני הניתוח התחממתי יותר. לבשתי בהחלט פחות בגדים.
ברור שזה בגלל ההשמנה הגדולה, כי בעלייה של 25 ואפילו 30 קילו לא היתה עדיין התחממות כללית בגוף.
אחרי ההרזיה חזר להיות לי קר בבת אחת. כמו פעם, לא פחות, למרות שההבדל בין המשקל בעבר להיום הוא 20 קילו. אבל גם לא יותר.
קניתי המון סוודרים - גם כי לא היו לי הרבה וגם בגלל המידות החדשות. תגברתי גם את הגרביים החמות. פשוט must.

בקיץ אני ישנה עם שמיכה חורפית פוך דקה.
בחורף (מלפני חודש וחצי) - פוך עבה ועליה פוך דקה! מה שלא מפריע לי ללבוש בנוסף גם 2 שכבות חמות, וכמובן גרביים עבות.
המזגן עובר מהר מאוד מקירור לחימום. אולי חודש אחד הוא שובת.

זה לא רק שקר יותר, גם קשה לי לסבול את הקור (כי הוא גורם לקפיאה של אצבעות הרגליים, וגרוע מכך - קפיאה רק של רגל אחת...). הבעיה שבאוטובוס חם לי מידי, וגם בעבודה. אני צריכה יותר מידי שכבות כדי לאזן, מה שאומר להתפשט ולהתלבש כל הזמן, ולסחוב אותן על התיק (ולאבד בדרך...).

מגי63

New member
אופירה, גם אני סוחבת על התיק

אבל אני קושרת את המעיל על התיק, ואת העליונית על המותן. ככה אני לא מאבדת. למרות שצריך לזכור שהם שם... אז אולי תקשרי לך איזה חוט על האצבע או משו...

אופירA

New member
מנהל
תודה חמודה שלי. אני לא לבד

כן, צריך לקשור. וזה יותר מידי דברים לסחוב.
אני צריכה להיסחב עם שני תיקים, באחד מהם מחשב נייד גדול ומלא עיתונים עם תשבצים שלא יהיה משעמם. בשני אוכל ובקבוקי שתיה לכל היום ומלא חבילות טישו...
ועכשיו גם מעיל...
ולרוץ עם כל הכבודה הזו מאוטובוס לאוטובוס, ומאוטובוס לרכבת, ומהרכבת למונית (וגם את נהג המונית צריך לסחוב על הראש שלך... וגם את הבלגן עם הרב-קו שלא מבין מה לעשות עם כל הכרטיסיות שיש בפנים...).

לא נורא, אני לא מתלוננת, אני אוהבת את ה"אקשן" הזה. אבל זה באמת הרבה לסחוב.
אז את רוצה שאני אסחוב גם עוד חוט נוסף לכל?????!!!!

קר. קר ממש.

ואני טיפוס שגם במשמניי הייתי סובלת מקור בלילות החורף הירושלמים הקרים
ועכשיו פי כמה וכמה. למרות שאני עדיין שמנה אבל הירידה של 25-27 קילו משפיעה משהוא מסתבר.
וכנראה שגם מה שאופירה אמרה לגבי ה"ויסות המטאבולי" בנוסף לנסיכה שכתבה עכל המחסור בויטמנים הכל ביחד גורם לקורר אימים.
שכבות שכבות חימום בכל פינה אבל אם זה המחיר שמשלמים על הירידה במשקל שווה בהחלט.
מגי. אמרת משהוא מעניין על המכנס התרמי. איפה קונים את זה? גופיה תרמית קניתי בחנות של למטייל וזה באמת מעולה ממש. שם גם קונים מכנסיים?

מגי63

New member
אם הבנים, היי!

אני קניתי את המכנס בחנות בקניון, זה נקרא "עדן", אבל גם בחנויות להלבשה תחתונה תמצאי, לדעתי. תנסי גם ב"דלתא", למרות שזה יכול להיות יקר שם (אני קניתי ב-35 ש"ח).
אם יש לכם בירושליים חנות של "דנה" כמו בביאליק ברמת גן, או "כיסופים", גם ב"אקססוריז" תמצאי, אבל שם זה ממש יקר...
בכל מקרה, אם תרצי, לא אכפת לי לקנות ולשלוח לך בדואר...

רוייקו

New member
שנים אחרי הניתוח והירידה של מרבית המשקל העודף

ובחצי השנה האחרונה העליתי כ 10 קילו בגלל פתיחה של הטבעת. טיפלתי ב אנמיה וכעת לא קר לי בכלל אף רגע.
בחורף הקודם היה לי כל כך קר שקפאתי כל הזמן וניזקקתי למנות נוספות של חום מזגן. נסיעה לאירופה במהלך פברואר שנה שעברה עלתה לי בקשיים ממשיים. שמתי לב שכשאני מטפל באנמיה ועולה במשקל, הקור פשוט נעלם לי ואני מוצא עצמי מסתובב עם חולצה דקה כשלכולם קרררר.

שבת שלום וסופ"ש נעים ומהנה
רועי כפיר

גברת ע

New member
גם אצלי...

אני עשיתי את הניתוח באמצע מאי האחרון, וכבר בקיץ הנוכחי הרגשתי שינוי, פחות הייתי צריכה מזגן ומאחת שלא יכלה לזוז בלי מזגן בקיץ עכשיו הייתי זאת שרבים איתה כי קר לה והיא מכבה את המזגן כל הזמן.
עכשיו שהחורף מתחיל קר לי, אבל אני שונאת מזגן על חום וחימום באופן כללי אז אני ישנה עם עוד שמיכה חמה (שתיים אבל מי סופר)
ובמהלך היום אני מנסה לזוז הרבה ולשתות תה ירוק (בלי סוכר וממתיק כמובן) אז זה עוזר לי להתחמם

למעלה